Vide, hvordan man overvinder muskelsmerter under menstruation

, Jakarta - Menstruation, der kommer hver måned, er ofte ledsaget af forskellige ubehagelige symptomer, hvoraf den ene er muskelsmerter. Selvom dette er normalt, kan muskelsmerter, der opstår under menstruation, helt sikkert forstyrre dine aktiviteter i løbet af dagen.

Heldigvis kan disse almindelige symptomer på menstruation overvindes ved at lave livsstilsændringer, kost og hjemmebehandlinger. Her er anmeldelsen.

Læs også: Muskelsmerter, der ikke vil hele, kan være et symptom på disse 6 sygdomme

Årsager til menstruation forårsager muskel- og ledsmerter

Der er flere grunde til, at du kan opleve muskel- og ledsmerter omkring menstruationstidspunktet, nemlig:

  • Hormonændringer

Vidste du, at hormonelle ændringer, der opstår under menstruationen, kan påvirke dine muskler og led. Mellem ægløsning og menstruation er hormonet progesteron mere dominerende end hormonet østrogen. Der er noget, der tyder på, at progesteron kan undertrykke immunsystemet. Det betyder, at immunsystemet skal arbejde hårdere for at bekæmpe patogener, der invaderer kroppen, hvilket kan gøre leddene ubehagelige.

Muskel- og ledsmerter er et almindeligt symptom på influenzavirus. Fordi immunceller skal bruge så meget energi for at bekæmpe virussen, efterlades muskler og led, hvilket resulterer i led- og muskelsmerter.

  • Prostaglandiner

Prostaglandiner menes også at have en stor rolle i at forårsage muskelsmerter og ledsmerter. Disse hormonlignende kemikalier frigives fra livmoderen for at starte de sammentrækninger, der i sidste ende fører til din menstruation. Imidlertid kan prostaglandiner, der produceres i overskud, passere gennem livmoderen ind i det omkringliggende område og også ind i blodbanen. Når det spreder sig til nærliggende områder, kan det få dig til at opleve menstruationssmerter, der kan stråle til ryggen og ned ad benene. Når prostaglandiner kommer ind i blodet, kan de også fremkalde en bredere inflammatorisk reaktion, og mange kvinder oplever ømhed andre steder såvel som hovedpine.

  • Andre inflammatoriske mediatorer

Udover prostaglandiner har undersøgelser vist, at andre betændelsesmediatorer som f.eks C-reaktivt protein (CRP) kan også spille en rolle i nogle menstruationssymptomer, herunder ryg-, led- og muskelsmerter.

  • Magnesium

Efterhånden som dine niveauer af vigtige hormoner falder, falder niveauet eller effektiviteten af ​​visse mineraler også. Hormonet østrogen kan påvirke optagelsen og udnyttelsen af ​​magnesium i kroppen, og nedsatte østrogenniveauer under menstruation kan give smerter og kramper.

Læs også: 6 Konsekvenser af et magnesiummangellegeme

Hvordan man overvinder muskelsmerter under menstruation

Hvis muskel- og ledsmerter, der opstår under menstruation, er meget forstyrrende, er her nogle måder, du kan gøre for at overvinde det:

  • Indtagelse af anti-inflammatoriske fødevarer rig på magnesium

Visse fødevarer kan øge inflammation i kroppen, mens andre har anti-inflammatoriske egenskaber såsom antioxidanter, der er gode for leddene. Måden at håndtere muskelsmerter under menstruation, prøv at reducere forbruget af forarbejdede fødevarer, mættet animalsk fedt, raffinerede kulhydrater og sukker, samt koffein og alkohol.

I stedet opfordres du til at drikke mere vand og indtage frisk frugt og grøntsager såsom grønne bladgrøntsager, nødder, frø og fed fisk for at få magnesium og omega-3, som har gode anti-inflammatoriske egenskaber.

  • Let træning

Motion hjælper med at øge blodgennemstrømningen, så ilt kan leveres effektivt til dine led og muskler. Motion hjælper også med at øge niveauet af kemikalier kaldet endorfiner. Mangel på endorfiner kan gøre dig mere modtagelig for smerte.

  • Påføring af en varm kompres

Selvom det kun giver midlertidig lindring, kan varme kompresser reducere muskelsmerter i de fleste tilfælde. Varme kompresser lindrer smerte ved midlertidigt at blokere smertereceptorer. Derudover hjælper påføring af en varm kompres også lokale blodkar med at udvide sig, hvilket tillader flere næringsstoffer at blive leveret til det smertefulde område.

  • Massage eller akupunktur

Nogle alternative behandlinger, såsom massage og akupunktur kan hjælpe med at lindre muskel- eller ledsmerter, hvis det generer dig fra måned til måned. Vælg dog en god massør eller akupunktør.

Læs også: Tips til forebyggelse af menstruationssmerter hver måned uden medicin

Det er de måder, du kan gøre for at håndtere muskelsmerter under menstruation. Hvis du ofte oplever muskelsmerter, der generer dig, hver gang du har menstruation, så tal med din læge. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen at søge ordentlig sundhedsrådgivning. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
avogel. Tilgået 2020. Perioder og ømme led og muskler.