Næseblod på grund af træthed er vel ikke en alvorlig tilstand?

Jakarta - Næseblod er en tilstand, når der kommer blod ud af næseborene, på grund af brud på blodkar i næsen. Denne tilstand kan udløses af forskellige ting. En af dem er træthed. Næseblod på grund af træthed er almindelige hos børn, på grund af relativt svage blodkar.

Når han laver overdreven aktivitet og oplever træthed, vil de svage blodkar stramme sig og til sidst briste. Næseblod på grund af udmattelse kan dog også forekomme hos voksne. Selvom næseblod generelt ikke er en alvorlig helbredstilstand, skal du stadig være opmærksom på dem. Hvis næseblod forekommer for ofte, kan det være et tegn på visse helbredsproblemer.

Læs også: Gravide kvinder med næseblod, fare eller ej?

Forskellige ting, der forårsager næseblod

Som forklaret tidligere, at årsagen til næseblod er stramning og bristning af blodkar i næsen. Ud over træthed kan denne tilstand også udløses af forskellige faktorer, såsom:

1. Tør luft

Næseblod på grund af tør luft er meget muligt. Især i områder med koldt klima, hvor der er mange øvre luftvejsinfektioner, og hvor temperatur og luftfugtighed svinger drastisk. Ændringer i temperatur fra et koldt udendørs miljø til et varmere og tørrere hjem vil gøre næsen tilbøjelig til at bløde, på grund af at næseslimhinden bliver tør til at revne og bløder.

2. Næseskade

Næseblod på grund af skade kan opstå på grund af kollisioner, der beskadiger blodkarrene i næseborene, til sidst briste og bløde. Årsagen til denne ene næseblod kan også forekomme hos børn, når de klør og piller deres næse. Men hos voksne kan vanen med at klø en næse, der klør, også gøre næsen ondt, så næsen vil bløde uden at være klar over det.

3. Hormonændringer under graviditeten

Når du er gravid, vil hormonniveauet stige, så blodgennemstrømningen af ​​østrogen og progesteron i alle slimhinder i kroppen, inklusive næsen. Membranen vil svulme og udvide sig og komprimere blodkarrene i den. Som et resultat brister blodkarrene og får næsen til at bløde.

Læs også: Gå ikke i panik, her er 6 nemme handlinger til at overvinde børn med næseblod

Hvornår skal man være opmærksom?

I de fleste tilfælde kræver næseblod ikke seriøs lægehjælp. Hvis du oplever det, skal du ikke blive forvirret med det samme Hent Ansøgning at spørge lægen igennem snak , om hvad der kan ydes førstehjælp. Din læge vil normalt foreslå nogle tips og hjælpe dig med at finde ud af, hvad der forårsager din næseblod.

Næseblod kræver alvorlig opmærksomhed, hvis de varer længere end 20 minutter eller kommer ud for en ulykke, før de opstår. Hvis du oplever en sådan tilstand, er der mulighed for, at det er et symptom på en posterior næseblod, som kræver seriøs behandling. Gå straks til det nærmeste hospital eller sundhedscenter.

Ulykker eller skader, der kan forårsage næseblod, er fald, bilulykker, brækkede næser, kraniebrud eller andre indre blødninger. En ret alvorlig tilstand, som kan opleves af mennesker, der ofte oplever næseblod, er en sjælden sygdom arvelig hæmoragisk telangiektasi (HHT).

Denne sygdom er en tilstand, hvor der er en unormal dannelse af unormale blodkar i huden, slimhinderne og indre organer, såsom lunger, lever og hjerne. Derfor får syge ofte næseblod. Normalt er symptomerne intense næseblod, der går ubemærket hen.

Læs også: Hvis en næseblod er et tegn på en alvorlig sygdom

Er der en måde at forhindre næseblod på?

For næseblod, der opstår under normale forhold, i dette tilfælde er det ikke et alvorligt sundhedsproblem, kan du træffe forebyggende foranstaltninger ved at:

  • Vær forsigtig, når du forsøger at fjerne slim fra næsen.

  • Undgå overdreven og højlydende interaktion mellem hænder og næse.

  • Ryg ikke, for røgen kan udtørre næsen.

  • Hold lufttemperaturudvekslingen inden for rimelige grænser, ikke for tør og ikke for kold.

  • Undgå traumer i ansigtet ved at bære en sikkerhedssele eller ansigtsskærm, hver gang du dyrker hårde sportsgrene såsom karate eller rugby.

  • Spis jernholdige fødevarer. For der er en mulighed for, at du vil opleve anæmi, hvis du bløder for meget næseblod.

  • Undgå stress.

Glem ikke altid at tage en sund livsstil, drikke nok vand og træne regelmæssigt. Hvis du oplever næseblod, der opstår for ofte eller er ledsaget af andre symptomer, skal du ikke forsinke at tale med din læge.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Næseblod.
Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager næseblod og hvordan man behandler dem.
WebMD. Hentet 2020. Hvad forårsager næseblod?