Kan pulver bruges til at behandle skoldkopper?

Jakarta - Skoldkopper er en sygdom forårsaget af Varicella-virus og kan ramme alle. Selvom det er almindeligt hos børn, kan denne sygdom opleves af voksne, der aldrig har fået skoldkoppevaccination. Skoldkopper opleves generelt kun én gang i livet. Overførselsprocessen kan forekomme, når en person udsættes for virussen fra spyt, når en person hoster, nyser eller taler.

Ikke kun spyt, eksponering for virussen kan også forekomme fra væsken indeholdt i elastikken i patientens hud. Symptomerne i sig selv vil normalt vise sig 3 uger efter, at en person er blevet udsat for virussen. Vandige blærer på huden vises ikke med det samme, de første symptomer, der vises, er feber, hovedpine, muskelsmerter og nedsat appetit.

Skoldkopper er en harmløs sygdom. Kløen viser sig dog og er meget generende. Mange mennesker bruger pulver til at behandle skoldkopper. Er denne metode tilladt? Her er en fuldstændig forklaring.

Læs også: 5 myter om skoldkopper, du ikke bør tro

At overvinde skoldkopper med pulver, er det tilladt?

Brug af pulver til at behandle kløe hos mennesker med skoldkopper kan gøres. Pulvere der kan bruges er babypudder, pudder med calaminindhold (let mentol) eller pisket pudder. At overvinde skoldkopper med pulver lindrer ikke kun kløe, der opstår, men kan også reducere friktionen, så elastikken ikke let knækkes.

Udover at bruge pudder, så prøv ikke at ridse eller skrælle elastikken, ja. Begge disse ting vil udløse forekomsten af ​​åbne sår, der er i risiko for at blive inficeret med bakterier. Hvis det ser ud som om der er en skræl, der er pillet af, så stop med at bruge pulveret på sårområdet. Hvis du gør det, kan det forværre betændelse og infektion, hvilket gør det vanskeligt for kopper at hele.

Læs også: Dette er grunden til, at skoldkopper er let smitsom

Udover pulver er dette en anden måde at overvinde kopper på

Processen med at behandle skoldkopper vil involvere håndtering af symptomer, indtil kroppen kan bekæmpe infektionen på egen hånd. Ikke kun med pulver alene, her er en række effektive trin til at håndtere skoldkopper:

1. Koldt brusebad

At overvinde skoldkopper kan klares med et koldt brusebad. Den kølige temperatur er i stand til at modstå den uudholdelige kløe på huden. At tage et koldt brusebad før sengetid vil få folk med skoldkopper til at få en bedre søvnkvalitet.

2. Indtagelse af feberdæmpende medicin

Som i den foregående forklaring er det første symptom før udseendet af et rødt udslæt på huden høj feber. Høj kropstemperatur, der ikke kontrolleres, kan føre til kramper. Inden temperaturen stiger, så glem ikke at tage feberdæmpende medicin. Dette lægemiddel er også i stand til at overvinde kløe ved sved.

3. Oprethold mad- og væskeindtagelse

Skoldkopper er en sygdom forårsaget af et lavt immunsystem. For at sygdommen ikke bliver værre, indtag altid sunde, afbalancerede nærende fødevarer og fyld kroppen med væske. Undgå krydret mad med højt fedtindhold. Glem ikke også at undgå drinks med en sur smag og læskedrikke.

Læs også: Kender du allerede fakta om denne skoldkopper?

I stedet for at bøvle med at helbrede, er det bedre at forebygge det ved at vaccinere mod skoldkopper. Denne vaccine kan gives til børn fra 12 års alderen. Hvis du er blevet ramt og sygdommen ikke kan overvindes med disse trin, så lav straks en undersøgelse på det nærmeste hospital, ja.

Reference:
Uofmhealth.org. Tilgået 2020. Skoldkopper: Controlling the Itch.
Healthline. Tilgået 2020. 7 Hjemmemidler mod skoldkopper.