Sådan overvinder du sandbumser i ansigtet

, Jakarta – Acnesand er navnet på den type acne, der optræder i stort antal, men er lille som sand. Forekomsten af ​​sand acne er ofte et problem, fordi det kan forstyrre udseendet og gøre dig utilpas. Så hvad skal man gøre, hvis denne type acne angreb? Hvordan håndterer man sand acne i ansigtet?

Grundlæggende er sand acne det samme som almindelig acne. Forskellen ligger i formen, for denne ene bums er som regel lille og indeholder pus eller snavs og fedt. Denne type acne, der angriber samtidigt, kan udløse betændelse og få huden med acne til at blive rød.

Sand acne angriber ofte T-zonen aka T-zonen i ansigtet, nemlig kinderne og panden. Denne zone omtales som det område, der producerer mest olie sammenlignet med andre dele af ansigtet. Panden er som regel også mere sårbar, fordi den ofte udsættes for olie fra forskellige hårplejeprodukter.

Ligesom acne generelt, kan stress også være en faktor i forekomsten af ​​sandbumser i ansigtet. Denne tilstand kan også opstå på grund af hormonelle ændringer og ubalancer, for eksempel på grund af menstruation, graviditet, til overgangsalderen.

Overvinde irriterende sandbumser

Faktisk er acne en betændelse i huden. Denne tilstand kan opstå på grund af en blokering i hudens porer, tilstedeværelsen af ​​bakterier på huden, der forårsager infektion. Tilstoppede porer kan også opstå på grund af overdreven aktivitet i oliekirtlerne, ophobning af støv eller snavs og død hud. Nå, en måde at overvinde disse problemer og reducere risikoen for acne på er at rense dit ansigt regelmæssigt og bruge plejeprodukter efter behov.

For at overvinde sandakne er den første ting, du skal vide, hvad der forårsager den betændelse, der opstår. På denne måde vil det være lettere for dig at bestemme, hvilken type behandling der er nødvendig, og det vil være mere effektivt at slippe af med acne.

Der er flere faktorer, der forårsager udseendet af sandbumser i ansigtet, nemlig:

1. Hvide hudorme

Whiteheads aka whiteheads, der kommer i "klynger" er den mest almindelige årsag til forekomsten af ​​sandbumser i ansigtet. Hvide komedoner dannes ofte, fordi porerne i ansigtet er tilstoppet med talg og døde hudceller. Denne tilstand får porerne til at lukke og ligne små knopper, der stikker ud på huden. Hvis årsagen til whiteheads er whiteheads, så prøv at bruge et produkt, der indeholder salicylsyre til at behandle det.

2. Papler

Bruddet på væggen, der omgiver porerne og udløser alvorlig betændelse (papuler) er også ofte årsagen til sandakne. Denne tilstand forårsager irritation og får porerne til at blive betændt. For at behandle acne, der opstår på grund af udseendet af papler, skal du bruge produkter, der indeholder benzoylperoxid.

Benzoylperoxid kan reducere hævelse og slippe af med bakterier i huden. Ikke kun det, brugen af ​​produkter, der indeholder benzoylperoxid, kan også hjælpe med at kontrollere og reducere overskydende olie i ansigtet.

3. Pustler

Pustler opstår som følge af brud på væggene omkring porerne. Pustler vil ligne røde, pusfyldte knopper. Acne, der opstår på grund af pustler, ligner normalt en klump, der har et gult hoved som et tegn på pus indeni. Denne type acne kan også behandles ved at bruge produkter, der indeholder benzoylperoxid.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få tips til opretholdelse af sundhed og anbefalinger til køb af lægemidler fra betroede læger. Kom nu, Hent kommer snart i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 5 måder at slippe af med acne
  • Her er, hvordan du slipper af med acne med naturlige metoder
  • Pas på, håndter ikke acne forsigtigt