Vær forsigtig, det er 5 sygdomme, der kan opstå på grund af højt kolesteroltal

Jakarta - Kolesterol er en fedtforbindelse (lipid), der findes i blodbanen. Kroppen har brug for kolesterol for at fortsætte med at opbygge sunde celler. Men for høje kolesteroltal kan øge risikoen for hjertesygdomme. Høje niveauer af kolesterol i kroppen udløser ophobning af fedt i blodkarrene. I sidste ende gør disse aflejringer det vanskeligt for blodet at strømme til arterierne. Dette forhindrer hjertet i at få så meget ilt, som det har brug for, hvilket øger risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde slag.

Læs også: Spis fed mad, skal du kende egenskaberne ved stigende kolesterol

Årsager til højt kolesteroltal

Kolesterol føres gennem blodet og bindes til proteiner. Denne kombination af protein og kolesterol kaldes et lipoprotein. Der er to typer lipoproteiner, der skal kendes, herunder:

  • Low-density lipoprotein (LDL), Også kaldet "dårligt" kolesterol. Denne type lipoprotein arbejder for at transportere kolesterolpartikler gennem hele kroppen. LDL-kolesterol opbygges i arterievæggene og gør disse områder hærde og smalle.
  • High-density lipoprotein (HDL), Også kaldet "godt" kolesterol. Denne type lipoprotein virker på at tage overskydende kolesterol og bringe det tilbage til leveren.

Fedme, usund kost og mangel på fysisk aktivitet bidrager til højt og lavt kolesterol i kroppen. Højt kolesterol kan arves, men er oftest et resultat af usunde livsstilsvalg. Derfor kan kolesterol forebygges og behandles gennem en sund kost, regelmæssig motion og indtagelse af medicin, der kan reducere højt kolesterol.

Sygdomme på grund af højt kolesteroltal

1. Koronar hjertesygdom

Den største risiko, der er tæt forbundet med højt kolesteroltal, er koronar hjertesygdom (CHD). Kolesterolniveauer i blodet er altid forbundet med chancen for at få hjertesygdom. Hvis kolesterolet er for højt, ophobes fedt i væggene i arterierne kendt som åreforkalkning. Denne tilstand får arterierne til at indsnævres og derved blokere blodtilførslen til hjertet. Som et resultat har dem med højt kolesterol en højere risiko for at udvikle angina (brystsmerter) og hjerteanfald.

Læs også: 5 nemme måder at sænke kolesterol

2. Slagtilfælde

slag Det opstår, når blodkarrene, der transporterer ilt og næringsstoffer til hjernen, blokeres eller brister. Andre faktorer opstår slag er en nedsat blodforsyning til hjernen. Hvornår slag Når dette sker, kan en del af hjernen ikke få det blod og den ilt, den har brug for, hvilket forstyrrer hjernens funktion.

3. Perifer arteriel sygdom (PAP)

Højt kolesterol er også forbundet med PAP, som refererer til sygdom i blodkarrene uden for hjertet og hjernen. I PAP opbygges fedtaflejringer langs arterievæggene og påvirker blodcirkulationen, især i arterierne, der fører til benene. Nyrearterier kan også blive påvirket af denne sygdom.

4. Diabetes type 2

Type 2-diabetes er en sygdom, der stadig er forbundet med højt kolesteroltal. Diabetes kan påvirke kolesterolniveauet forskelligt. Selvom blodsukkerkontrollen er god, har personer med diabetes en tendens til at opleve en stigning i triglycerider, et fald i HDL og en stigning i LDL. Dette øger risikoen for åreforkalkning.

Læs også: Disse er medicinsk sunde kolesterolniveauer

5. Højt blodtryk (hypertension)

Hypertension og højt kolesteroltal hænger sammen. Når arterierne hærder og indsnævres på grund af kolesterol og calcium plaques (åreforkalkning), skal hjertet arbejde hårdere for at pumpe blod. Som et resultat bliver blodtrykket højt og unormalt.

Det er meget vigtigt for os at kende kolesterolniveauet for at holde det under kontrol. Hvis du eller dine familiemedlemmer ønsker at tjekke kolesterolniveauer, så tjek nu, at sundhedslaboratorietjek kan udføres derhjemme, du ved. Brug funktioner Service Lab som findes i . Vælg din inspektionspakke, sæt datoen og derefter personalet kommer direkte til din placering. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!