3 fødevarer, der er sikre at spise, når du har diarré

, Jakarta - Diarré er et almindeligt sundhedsproblem, som de fleste mennesker oplever. Denne tilstand er karakteriseret ved hyppigheden af ​​afføring med flydende afføring. Diarré giver sjældent alvorlige problemer og kan gå over af sig selv i løbet af få dage. Selvom det sjældent udvikler sig til alvorligt, gør diarré let den syge dehydreret, fordi en masse væske går tabt under afføring.

En af de vigtigste behandlinger for diarré er at få masser af væske til at erstatte tabte kropsvæsker. Ikke kun væskeindtag, en person, der har diarré, skal også spise visse fødevarer, så symptomerne straks aftager. Lancering fra Medicinske nyheder i dag, Følgende fødevarer er sikre at spise, når du har diarré:

Læs også: Pas på, 7 fødevarer, der forårsager diarré

  1. Intetsigende mad

Når du har diarré, skal du undlade at spise mere kompleks og krydret mad. Komplekse og krydrede fødevarer kan irritere tarmene. Derfor er det bedre at indtage intetsigende fødevarer først, såsom bananer, korn, brød eller kogte kartofler, indtil diarréen forsvinder. Spis små portioner, men ofte for at møde kroppens energi, men komplicerer ikke tarmens arbejde.

  1. Probiotika

Probiotiske fødevarer, såsom yoghurt og kefir, kan hjælpe fordøjelsen ved at øge de gode bakterier, der lever i fordøjelseskanalen. Du frarådes dog at indtage sødmælk, emballeret mælk, ost og andre mejeriprodukter (undtagen yoghurt og kefir), fordi de kan irritere fordøjelsessystemet.

  1. bouillon suppe

Væsker er vigtige for at erstatte kropsvæsker tabt på grund af diarré. En person med diarré bør drikke rigeligt med vand i løbet af dagen og skal drikke en ekstra kop vand efter hver afføring. Nå, for ikke at kede dig med smagen af ​​intetsigende vand, kan du spise bouillonsuppe.

Bouillonsuppe er i stand til at hydrere kroppen og give yderligere næringsstoffer. Ud over bouillonsuppe indeholder kokosvand og elektrolytvand også elektrolytter og mineraler, der ikke er mindre kraftfulde til at erstatte tabte væsker.

Læs også: Myte eller faktum, saltede æg kan helbrede diarré

Fødevarer, der skal undgås under diarré

Der er også flere typer fødevarer, som du bør undgå, så den diarré, du oplever, ikke bliver værre og hurtigere eliminerer diarrésymptomer. Lancering fra sundhedslinje, Disse fødevarer udløser fordøjelsessystemet og kan gøre diarré værre:

  • Mælk og produkter deraf, undtagen yoghurt og kefir;

  • Stegt og fedtet mad;

  • Krydret mad;

  • Forarbejdede fødevarer;

  • Svine- og oksekød;

  • Sardin;

  • Rå grøntsager;

  • løg;

  • Majs;

  • Enhver type citrusfrugt eller frugt med en sur smag;

  • Alkohol;

  • Kaffe, sodavand og andre koffeinholdige eller kulsyreholdige drikke;

  • Fødevarer eller drikkevarer, der indeholder kunstige sødestoffer.

Ud over at spise de anbefalede fødevarer og undgå fødevarer, der kan gøre diarré værre, kan du tage håndkøbsmedicin mod diarré for at hjælpe med at stoppe eller bremse diarré. Hvis din diarré er forårsaget af parasitter eller bakterier, kan du få brug for antibiotika.

Læs også: 4 Sygdomme karakteriseret ved Diarré

Inden du tager antibiotika, er det en god idé at tale med din læge gennem appen for at finde ud af typen af ​​antibiotika og dets dosering. Ring til lægen når som helst og hvor som helst du har brug for. Kom nu, Hent lige nu!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvilke fødevarer skal du spise, hvis du har diarré.
Healthline. Hentet 2020. Hvad skal du spise, når du har diarré.