Kend den ideelle puls, når du træner

, Jakarta - Vidste du, at træning har forskellige funktioner for kroppen? Fordelene ved træning er ret mange, lige fra at booste immunforsvaret, sundt hjerte og lunger, styrke knogler og muskler, forbedre blodcirkulationen til sunde hjerneceller.

Selvom træning har mange fordele, bør denne ene aktivitet ikke være vilkårlig eller udføres vilkårligt. Årsagen er, at den menneskelige krop ikke er en robot, der aldrig er træt og altid har en masse energi. For eksempel, når du træner, stiger din puls markant. Selvom det er rimeligt, men en unormal stigning i hjertet under træning bør mistænkes.

Årsagen er, at en puls, der overstiger normale grænser, kan markere eller udløse forskellige helbredsproblemer. Derfor er det meget vigtigt at kende grænserne for normal puls under træning. Så hvad er den normale pulsgrænse under træning?

Læs også: Opstår brystsmerter efter træning, hjerteanfald?

Normal pulstræning efter alder

Ifølge eksperter ved American Heart Association , er der en enkel måde at se, om din krop arbejder for hårdt eller ej, mens du træner. Tricket er enkelt, nemlig gennem puls.Selv hvis du ikke er en professionel atlet, kan det at kende din normale puls under træning (eller puls) hjælpe dig med at spore dit niveau af sundhed og kondition.

Generelt har en person en hvilepuls på omkring 60 - 100 slag i minuttet. Antallet af hjerteslag i minuttet er påvirket af forskellige faktorer, såsom stress, angst, hormoner, alder, til hvor fysisk aktiv du er.

For eksempel kan en atlet eller en fysisk aktiv person have en inaktivitetspuls på omkring 40 slag i minuttet.

Tilbage til overskriften, hvad er den normale pulsgrænse under træning? American Heart Association forklare konceptet Målpulsdiagram” eller målpuls.

Målpulsen udtrykkes generelt som en procentdel (50-85 procent) af en persons maksimale sikre puls. Med hensyn til hvordan man beregner den maksimale puls, som er 220 fratrukket din alder. F.eks. betyder alderen 50 år 220-50, hvilket er 170 gange/minut.

Nå, her er en komplet forklaring baseret på alder:

  • 20 år: normalt 100-170 gange/minut og maksimalt 200 gange/minut.
  • 30 år: normal 95-162 gange/minut og maksimalt 190 gange/minut.
  • 35 år: normal 93-157 gange/minut og maksimalt 185 gange/minut.
  • 40 år: normal 90-153 gange/minut og maksimalt 180 gange/minut.
  • 45 år: normal 88-149 gange/minut og maksimalt 175 gange/minut.
  • 50 år: normal 85-145 gange/minut og maksimalt 170 gange/minut.
  • 55 år: normal 83-140 gange/minut og maksimalt 165 gange/minut.
  • 60 år: normal 80-136 gange/minut og maksimalt 160 gange/minut.
  • 65 år: normal 78-132 gange/minut og maksimalt 155 gange/minut.
  • 70 år: normal 75-128 gange/minut og maksimalt 150 gange/minut.

Læs også: Årsager til takykardi kan forårsage slagtilfælde

Nå, prøv at være opmærksom på den normale puls, når du træner ovenfor for at overvåge dit helbred og din kondition. Hvis din puls er for høj, så prøv at tage en pause eller sætte farten ned.

Men hvis din puls er under din målpuls, skal du muligvis øge intensiteten, især hvis du forsøger at tabe dig.

Pas på takykardi

En persons puls vil stige, når han træner. Hvis stigningen er unormal, ikke forbedres og er ledsaget af forskellige klager, er det en god idé at stoppe den træning, du er i gang med i øjeblikket.

Denne tilstand kaldes takykardi, som er en tilstand, hvor hjertefrekvensen overstiger den normale grænse. Denne tilstand opstår, når en person træner, eller kroppens reaktion på stress, traumer eller sygdom.

Når takykardi opstår, kan en person føle deres hjerte banke eller have en unormal rytme. Du kan også føle andre klager, såsom brystsmerter, åndenød, svimmelhed, hjertebanken og endda besvimelse.

Læs også: Bradykardi vs takykardi, hvad er mere farligt?

Vær forsigtig, undervurder aldrig takykardi. Hvis den får lov til at trække ud uden behandling, kan denne tilstand føre til alvorlige komplikationer. Fra hjertesvigt, slag , hjertestop, selv til pludselig død. Ser du, er det ikke for sjov?

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Takykardi
American Heart Association. Tilgået 2020. Diagram over målpulser
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Ventrikulær takykardi