Disse er 5 årsager til svimmelhed, når du vågner

, Jakarta – At vågne op burde få dig til at føle dig bedre og friskere, ikke? Men der er tidspunkter, hvor du i stedet for at føle dig frisk, føler hovedpine eller svimmelhed. Ifølge National Sleep Foundation oplever personer med søvnforstyrrelser hovedpine to til otte gange oftere end normalt.

Der er ofte en underliggende årsag til hovedpine efter at have vågnet fra en lur. Til det skal du på forhånd vide, hvad der forårsager hovedpine efter at være vågnet.

Der er flere grunde til, at du kan opleve hovedpine eller svimmelhed efter at have sovet. Her er forklaringen:

Vejrtrækningsproblemer og snorken

Hvis du snorker, kan dette være en indikator for vejrtrækningsproblemer. Dårlig vejrtrækning kan forstyrre søvnkvaliteten og øge risikoen for hovedpine, når du vågner.

Snorken kan også være et tegn på mere alvorlig søvnapnø, især når det omfatter disse symptomer:

  1. Stop med at trække vejret, mens du sover

  2. Vågner om natten

  3. Oplev følelsen af ​​at svede om natten

  4. Søvnighed i løbet af dagen er mere, fordi du ikke får nok hvile om natten

Tandskærende vane

Hvis du har for vane at skære tænder, mens du sover, kan det være årsagen til hovedpine, når du vågner. Årsagen er, at tænderskæren kan give spændinger i de muskler i ansigtet, der er forbundet med hovedet. Så når du vågner, oplever du en følelse af smerte. Muskler, der bør afspændes, tvinges til at arbejde uhensigtsmæssigt.

Graviditet

Graviditet kan give træthed, så du sover oftere. Du kan dog opleve fornemmelsen af ​​hovedpine efter at være vågnet på grund af andre faktorer, såsom:

  1. Dehydrering

  2. Lavt blodsukker

  3. Dårligt blodcirkulation

  4. Hormonelle ændringer

Sørg for at drikke nok væske og minimer koffein, som kan dehydrere dig. Hvis hovedpinen ikke forsvinder, skal du straks tale med din fødselslæge for at finde ud af mere om virkningen af ​​hovedpinen.

Sengens renlighed

Kvalitetssøvn hænger også sammen med, hvor hygiejnisk din seng er. Det refererer også til vanen med at holde dit sengeområde rent. Hvis du derudover bruger den forkerte pude eller placerer puden forkert, mens du sover, kan det også skabe spændinger i nakken, som giver hovedpine.

Søvnvarighed

Hvis du kun sover kortvarigt, fordi du ikke får nok søvn om natten, kan denne søvnløshed skabe fornemmelsen af ​​hovedpine, når du vågner. At sove for meget er heller ikke godt, fordi det kan give hovedpine. Dette skyldes, at overdreven søvn også er en risikofaktor for hovedpine. Få nok søvn, hvor den ideelle varighed af søvn om natten er 8-9 timer, mens lur er 1-2 timer.

Enkel behandling af hovedpine

Behandling af hovedpine efter søvn afhænger af den specifikke årsag til hovedpinen. Kun ved at forstå den bagvedliggende årsag kan du finde den rigtige behandling. Du skal også begrænse og begynde at implementere et par ting for at få kvalitetssøvn, såsom:

  1. Reducer koffeinforbruget

  2. Træn hver dag

  3. Begrænsning af søvn i dagtimerne

  4. Øv afspændingsteknikker før sengetid

  5. Adopt en afslappet aftenrutine.

Hvis du vil vide mere om årsagerne til svimmelhed eller hovedpine, når du vågner, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Lær de forskellige typer hovedpine at kende
  • Migræne barn? Prøv Overvind på denne måde
  • Det er 3 forskellige steder med hovedpine