7 naturlige fødevarer, der menes at sænke urinsyreniveauet

Jakarta – Mange tror, ​​at gigt kun opleves af ældre. Faktisk kan denne sygdom angribe enhver vilkårligt, selv børn. Nå, når vi taler om gigt, så er der selvfølgelig en række drivende faktorer. En af dem er forbruget af fødevarer med et højt indhold af puriner, såsom rødt kød, indmad fra dyr og flere typer fisk og skaldyr.

Denne sygdom angriber leddene på grund af høje niveauer af urinsyre i blodet. I en normal krop vil urinsyre i blodet komme ud gennem urinen. Hos mennesker med gigt producerer kroppen for store mængder urinsyre eller er ude af stand til at lave stoffet. Nå, denne tilstand får urinsyre til at opbygge og forårsage forskellige klager.

Naturlige fødevarer, der kan sænke urinsyreniveauet

Høje urinsyreniveauer kan sænkes ved at spise visse fødevarer. Hvilke fødevarer er gode for gigtramte?

Læs også: 5 fakta om gigt

1. Frugter rig på vitamin C

Faktisk handler C-vitamin ikke kun om immunsystemet og antioxidanter. C-vitamin er også i stand til at reducere urinsyreniveauet i kroppen. Hvordan C-vitamin virker mod urinsyre er ret simpelt. Når C-vitamin kommer ind i kroppen, hjælper C-vitamin naturligt processen med at fjerne overskydende urinsyre gennem urinen. Forvirret over at vælge frugter, der er rige på C-vitamin? Du kan prøve meget, fra jordbær, appelsiner, soursop, guava, kiwi til ananas.

2.Bær og æbler

Glem ikke, urinsyre kan forårsage betændelse i leddene og forårsage smerte. Nå, bær, især jordbær og blåbær, har høje antiinflammatoriske egenskaber. Denne anti-inflammatoriske egenskab er i stand til at kontrollere inflammation (betændelse) i leddene.

Hvis æblet er en anden fordel. Æbler er rige på malid syre, som er godt for mennesker med gigt. Hvis den indtages regelmæssigt, hjælper æblesyren i æbler med at neutralisere urinsyre. Interessant nok kan æbler reducere smerten, der opstår, når gigt blusser op.

Læs også: Pas på farerne ved gigt, hvis den ikke behandles

3. Grøn te

Ud over de to ovenstående fødevarer er grøn te også ret effektiv til at sænke urinsyreniveauet. Vil du have bevis? Se på undersøgelsen fra US National Library of Medicine - National Institutes of Health, vedrørende effekten af ​​grøn te på urinsyreniveauet i kroppen.

Denne undersøgelse siger, at grøn te er rig på antioxidanter kaldet katekiner. Nå, denne forbindelse er i stand til at hæmme produktionen af ​​urinsyre i kroppen. Derudover kan grøn te fjerne urinsyrekrystaller og opløse sten i nyrerne.

4. Fiberrige fødevarer

Fiberrige fødevarer kan også hjælpe kroppen med at optage overskydende urinsyre i blodbanen. Nogle typer fødevarer, der indeholder mange fibre, f.eks. havregryn, svampe, tomater eller broccoli.

5. Laks

Husk, laks er intet andet, da nogle fisk har en tendens til at være høj i puriner. Hvad med laks? Omega-3 i laks kan reducere hævelse og betændelse. Interessant nok er fisk med lavt indhold af mættede fedtsyrer som laks i stand til at sænke urinsyre og kolesterol i kroppen.

6. Pinto bønner og Kuaci

Pinto bønner indeholder masser af folinsyre, som menes at være effektiv til at sænke urinsyreniveauet i kroppen naturligt. I lighed med kuaci- eller solsikkefrø er disse fødevarer også rige på folinsyre.

Det, der skal understreges, er nødder, der er sikre til indtagelse af mennesker med gigt, kun pintobønner og kuaci. Andre nødder udløser endda en stigning i urinsyreniveauet.

Læs også: Dette er den normale grænse for urinsyreniveauer for mænd

7. Kirsebær

Denne frugt indeholder et anti-inflammatorisk stof kaldet anthocyanis. Dette stof hjælper med at reducere urinsyreniveauet, samtidig med at det forhindrer smerter og betændelse i leddene.

Så hvordan er du interesseret i at prøve ovenstående fødevarer? Hvis du ved mere om fødevarer, der er gode for mennesker med gigt, skal du bare spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Du kan også kontakte en læge på det nærmeste sygehus ved at bestille tid via ansøgningen. Kom nu, download applikationen lige nu!

Reference:
Meget godt helbred. Hentet november 2019. Brug af naturlige midler mod gigt.
Healthline (2018). Naturlige hjemmemedicin mod gigt.
US National Library of Medicine - National Institutes of Health. Tilgået november 2019. Effekter af grøn teekstrakt på serumurinsyre og uratclearance hos raske individer.