6 effektive tips til at rense dine lunger efter at holde op med at ryge

, Jakarta – Hold op med at ryge og spekulerer på, hvordan dine lunger fungerer på dette tidspunkt? Heldigvis er lungerne selvrensende og starter efter du har røget din sidste cigaret.

Efter rygestop begynder lungerne at komme sig og regenerere langsomt. Helingshastigheden afhænger af, hvor længe du røg, og hvor meget skade der blev påført. Ud over at stole på lungernes uafhængige arbejdssystem, kan du tage flere skridt for at bevare dine lungers sundhed. Hvad er det for nogle?

Motion kan hjælpe med at rense lungerne

Fysisk aktivitet kan opretholde og forbedre lungefunktionen. Bare det at gå udenfor kan hjælpe med at luftsækkene i lungerne forbliver åbne. Hvis sækken forbliver åben, kan lungerne udveksle ilt og transportere den derhen, hvor kroppen har brug for den. Ud over træning er der andre ting, du kan gøre for at rense dine lunger efter rygestop:

Læs også: Efter at holde op med at ryge, renser kroppen ikke med det samme

1. Hoste

En ryger har højst sandsynligt meget slim i lungerne. Denne ophobning kan fortsætte selv efter rygestop. Hoste hjælper kroppen med at slippe af med overskydende slim og åbner mindre luftveje for at få ilt.

2. Undgå forurenende stoffer

At undgå andre menneskers passiv rygning, støv, skimmelsvamp og kemikalier vil fremme en sund lungefunktion. Ren luft kan reducere slimproduktionen i lungerne. Slim kan blokere de mindre luftveje og gøre det sværere at få ilt.

Før du bruger tid udenfor, er det en god idé at tjekke forureningsniveauerne i det område, du planlægger at besøge. Hvis der rapporteres om moderat høje niveauer af forurening, så prøv ikke at bruge for meget tid udenfor.

3. Drik varme væsker

ifølge American Lung Association , at forblive hydreret er vigtigt for lungesundheden. At drikke otte glas vand kan hjælpe med at tynde slim i lungerne, hvilket gør det lettere at udstøde, når man hoster. At drikke varme drikke, såsom te, bouillon eller endda bare almindeligt varmt vand, kan forårsage udtynding af slimet, hvilket gør det lettere for slim at fjerne fra luftvejene.

Læs også: Rygestop kan forhindre koronar hjertesygdom

4. Drik grøn te

Grøn te har anti-inflammatoriske egenskaber, der kan forebygge visse typer lungesygdomme. Indtagelse af grøn te to eller flere gange om dagen er mindre tilbøjelige til at udvikle kronisk obstruktiv lungesygdom.

5. Prøv Steam-metoden

Dampterapi involverer indånding af damp for at tynde slim og reducere betændelse i luftvejene. Mennesker med kronisk obstruktive lungesygdomme, der modtager dampbehandling, kan opleve øget vejrtrækning.

Læs også: Årsager til, at folk har svært ved at holde op med at ryge

6. Spis anti-inflammatoriske fødevarer

Rygeres lunger har tendens til at blive betændte, hvilket kan gøre det svært at trække vejret. Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis, der tyder på, at en diæt med højt indhold af anti-inflammatoriske fødevarer vil forhindre lungebetændelse, er anti-inflammatoriske fødevarer godt for den generelle luftvejs- og kropssundhed. Anti-inflammatoriske fødevarer omfatter blåbær, kirsebær, spinat, kål, oliven og mandler.

Rygning udløser permanent skade på lungerne

Bemærk venligst, at rygning forårsager to typer permanent skade på lungerne, nemlig:

1. Emfysem

Ved emfysem ødelægges de små luftsække i lungerne, kaldet alveoler, hvilket mindsker lungernes overfladeareal. Lungerne er så ude af stand til at udveksle den ilt, som kroppen har brug for.

2. Kronisk bronkitis

Ved kronisk bronkitis bliver de små luftveje, der fører til alveolerne, betændte, hvilket forhindrer ilt i at nå alveolerne

Det er et glimt af kraftfulde tips til at rense lungerne efter at holde op med at ryge. Hvis du har spørgsmål vedrørende andre helbredsproblemer, kan du kontakte lægen på . De bedste læger vil give svar på alle dine spørgsmål. Glem ikke Hent Ja!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Sådan renser du dine lunger efter at holde op med at ryge.
Precision Medical. Tilgået 2021. Sådan får du sunde lunger tilbage efter rygning.