Lær barnets søvncyklus at kende fra i maven til fødslen

, Jakarta - Fosteret vil normalt tilbringe 9 måneder i livmoderen for at blive født ind i denne verden. Mange babyer kan gøre, mens de er i livmoderen, såsom at lytte, bevæge sig, lære lydene omkring dem, og den mest almindelige aktivitet er at sove.

Ligesom en nyfødt baby går barnets søvncyklus hos fosteret for det meste med at sove. I en alder af 32 uger vil omkring 95 procent af barnets søvncyklus i livmoderen hver dag blive brugt på at sove af fosteret. Det skyldes, at hormonet melatonin påvirker fostrets søvncyklus, og også fordi hjernen endnu ikke er moden nok.

Fosterets søvncyklus i flere timer vil blive brugt på at sove og også i REM (REM) søvn. Hurtig øjenbevægelse ). I REM-tilstanden vil øjnene bevæge sig frem og tilbage som voksnes øjne. Nogle forskere mener også, at fostre drømmer, mens de sover.

Når det nærmer sig tidspunktet for fødslen, vil fosteret bruge 85-90 procent af sin søvncyklus på at sove. Omkring den niende uge af graviditeten vil fosteret lave sine første bevægelser. Denne bevægelse kan ses ved ultralyd , selvom det ikke kan mærkes af moderen i de næste par uger.

Ved 13 ugers alderen kan fosteret putte tommelfingeren i munden, selvom dets sugemuskler endnu ikke er færdigudviklede. Alligevel er babyens første muskelbevægelser svære at bemærke. De første frivillige muskelbevægelser sker omkring den 16. uge. Søvncyklus på dette tidspunkt, når det er vågent, vil fosteret bevæge sig 50 gange eller mere hver time.

Fosteret vil strække og forlænge sin krop, bevæge hovedet, ansigtet og lemmerne, samt udforske sit varme, våde hjem ved berøring. Fosteret kan røre dets ansigt, røre den ene hånd til den anden, spænde fødderne, røre fødderne til fødderne eller hænderne til navlestrengen.

Så har fosteret ved 37 uger været i stand til at udvikle tilstrækkelig koordination, så det kan forstå fingrenes funktion. For det andet eller tredje barn er chancerne for at få mere strækplads i livmoderen end det første barn, fordi moderens livmoder er større og navlestrengen er længere efter hendes første graviditet. Disse børn får typisk mere motorisk erfaring og har en tendens til at være mere aktive.

Efterhånden som evnen til at føle, se og høre opstår, vokser også evnen til at lære og huske. For eksempel kan et foster blive forskrækket af en høj lyd, men stoppe med at reagere, efter at lyden er gentaget flere gange.

En undersøgelse sagde, at fosteret kan føle og huske sin mors følelsesmæssige tilstand. Fosteret i livmoderen kan reagere på lyde og historier. Afslutningsvis kan fosteret høre, lære og huske til en vis grad som de fleste spædbørn og børn.

Derudover har babyer, der er blevet født, en søvncyklus, der styres af kroppens biologiske ur, kendt som døgnrytmen. Dette er en babys søvncyklus, der gentages hver 24. time fra lys til mørk. Når øjnene opfatter mørke, vil hjernen frigive hormonet melatonin, som får mennesker til at føle sig søvnige.

Hos nyfødte er hormonet melatonin ikke perfekt, før barnet er tre måneder gammelt. Søvncyklussen er således afhængig af det biologiske ur i moderens krop. Moderens melatonin vil strømme til moderkagen og påvirke barnets søvnmønster og babys aktiviteter.

En nyfødt babys søvncyklus vil sove i 16 til 18 timer om dagen. Alligevel er en babys søvnperiode kun fire til seks timer. Efter omkring to ugers alderen kan moderen lære forskellen mellem morgen og aften. I en alder af tre måneder vil babyer have en normal søvncyklus som de fleste mennesker.

Her er søvncyklussen hos fosteret, når det er i livmoderen. I øjeblikket kan drøftelser med læger foretages når som helst og hvor som helst med ansøgningen . Du kan kontakte en betroet læge gennem Snak eller Videoer/ Stemmeopkald. Kom nu, Hent appen i App Store og Google Play nu!

Læs også:

  • Vigtige tips til at bade en nyfødt
  • 6 tegn på, at din lille begynder at få tænder
  • Tag ikke fejl, graviditet kræver også mors motion