8 ting at vide om endoskopisk undersøgelse

, Jakarta - Hvis du ikke er bekendt med endoskopisk undersøgelse, udføres denne ene procedure for at se tilstanden af ​​fordøjelseskanalen. Endoskopisk undersøgelse foretages med et værktøj kaldet endoskop , der er formet som en elastikslange og er udstyret med lys og kamera for enden. Kameraet på dette værktøj tjener til at fange alle objekter, der vil blive vist på monitorskærmen.

Læs også: Kend diagnosen rhinosinusitis med nasal endoskopi

Ting at vide om endoskopisk undersøgelse

Endoskopisk undersøgelse udføres for at diagnosticere sygdom, denne undersøgelse kan også udføres for at bestemme behandlingstrin for visse sygdomme. Her er hvad du behøver at vide om endoskopiske undersøgelser:

  1. Endoskopisk undersøgelse foretages for at finde ud af, hvad der er årsagen til dyspepsi. Denne tilstand er en samling af symptomer, der forårsager ubehag i den øvre del af maven. Normalt er flatulens og mavesmerter symptomerne.

  2. Endoskopisk undersøgelse foretages for at finde ud af, hvad der er årsagen til dysfagi. Denne tilstand er et medicinsk udtryk til at beskrive en person, der har svært ved at synke.

  3. Endoskopisk undersøgelse foretages for at finde ud af, hvad der er årsagen til vedvarende opkastninger. Denne opkastning er opkastning, der ofte forekommer hos en person.

  4. Endoskopisk undersøgelse foretages for at finde ud af, hvad der er årsagen til et betydeligt vægttab.

  5. Endoskopisk undersøgelse udføres for at bestemme den nøjagtige placering af blødning, der opstår i fordøjelseskanalen.

  6. Endoskopisk undersøgelse udføres for at bestemme placeringen af ​​et mavesår i en person.

  7. Endoskopisk undersøgelse udføres for at bestemme placeringen af ​​udvidelsen af ​​blodkarrene i spiserøret og maven.

  8. Endoskopisk undersøgelse udføres for at bestemme omfanget af såret på grund af indtagelse af ætsende stoffer, der kan forårsage skader på åndedrætsorganerne, huden eller fordøjelsessystemet.

Læs også: 4 rigtige måder at diagnosticere bihulebetændelse på

Endoskopisk undersøgelse vil have en mindre risiko end åben operation. Hos endoskopiundersøgelsesdeltagerne er der flere risici, der kan opleves, nemlig infektion, blødning, orgelrivning, feber, vedvarende smerter samt hævelse og rødme af den skårne hud.

Forberedelse før endoskopisk undersøgelse

Forberedelsen vil variere afhængigt af den type endoskopi, der udføres. Det tager mindst 12 timer at faste, før denne undersøgelse udføres. Hvis det mærkes, at deltagerne har svært ved at få afføring, vil lægen give afføringsmidler for at tømme fordøjelseskanalen.

Ikke nok med det, så skal deltagerne også underrette lægen, hvis de har andre medicinske lidelser, såsom diabetes, hypertension, diabetes eller allergi. Hvis deltageren bærer smykker eller metalgenstande, vil lægen råde til at tage dem af. I dette tilfælde kan du spørge en læge direkte i ansøgningen . Husk, korrekt behandling vil forhindre dig i farlige komplikationer.

Læs også: Vær forsigtig, dem med astma har en høj risiko for at opleve esophagitis

Her er hvad du skal gøre efter at have lavet en endoskopisk undersøgelse

Lægen vil råde deltagerne til at hvile sig, indtil virkningerne af bedøvelsen forsvinder. Derefter får deltagerne lov til at tage hjem. Normalt vil der være ubehag i halsen eller blodig afføring og afføring i 24 timer efter undersøgelsen. Hos mennesker med ondt i halsen er det tilrådeligt at spise blød mad. Hvis dine afføringer eller blære ikke er normaliseret inden for mere end 24 timer, skal du straks drøfte det med din læge.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Endoskopi.
NHS. Tilgået i 2019. Endoskopi.