Her er 6 enkle måder at forebygge seksuelt overførte sygdomme

Jakarta - Vil du vide, hvor mange tilfælde af seksuelt overførte infektioner forekommer hver dag? Bliv ikke overrasket, ifølge data rapporteret af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er der mindst en million tilfælde af overførsel af seksuelle infektioner hver dag. Stort set, ikke?

Spørgsmålet er, hvordan man forebygger seksuelt overførte sygdomme?

1. Ikke at have gratis sex

Udøvere af fri sex skal være forberedt på at håndtere forskellige risici for seksuel sygdom. Startende fra HIV, syfilis, gonoré (gonoré) til genital herpes. Det der bekymrer mig, frie seksualforbrydere, der er blevet smittet, kan være mennesker, der overfører kønssygdomme til andre mennesker.

Fri sex har forskellige definitioner i overensstemmelse med de normer og regler, der gælder i samfundet. En definition, at have seksuelle forhold uden ægteskabsbånd og udført med mange mennesker.

Husk, at forskellige undersøgelser har vist, at sex med flere mennesker kan øge risikoen for at få seksuelt overførte sygdomme.

Læs også: 6 fysiske tegn, hvis du har seksuelle sygdomme

2. Må ikke have kontakt med en inficeret partner

Når din partner er inficeret med en seksuelt overført sygdom, såsom syfilis eller gonoré, skal du undgå at have sex med dem. Det er bedre at gøre behandling først til lægen, indtil sygdommen er fuldstændig helbredt. Normalt vil lægen rådgive dig, hvornår du kan have sex med din partner igen, hvis situationen er sikker. Med andre ord, uanset hvor forelsket du er i din partner, bør du udsætte denne aktivitet, indtil den er helt restitueret.

3. Brug kondomer

Ifølge eksperter fra Centre for Disease Control and Prevention Konsekvent brug af kondomer er effektivt til at forebygge seksuelt overførte sygdomme. Desuden for dem, der er seksuelt aktive og ofte skifter partner. Selvom det nogle gange ikke kan forhindre seksuelt overførte sygdomme fuldstændigt, er dette præventionsmiddel effektivt, hvis det bruges korrekt.

Læs også: Find ud af om gonoré, der overføres fra intimitet

4. Mandlig omskæring

Denne ene ting har vist sig at reducere risikoen for, at mænd får hiv fra samleje med så meget som 60 procent. Ikke kun det, ifølge eksperter, kan omskæring også hjælpe med at forhindre overførsel af herpes og HPV-infektion.

5. Loyal over for én partner

Loyal over for én partner er ikke kun godt for dit livs lykke. Denne loyalitet kan også forhindre dig og din partner fra seksuelt overførte sygdomme.

Sørg derfor for, at din partner kun har sex med dig. Ikke nok med det, før du rutinemæssigt har sex, skader det aldrig at tjekke dig selv for at sikre dig, at ingen er inficeret med seksuelt overførte sygdomme.

6. Befæst dig med vacciner

Eksperter siger, at nogle seksuelt overførte sygdomme kan forebygges ved at give voksne vaccinationer. For eksempel hepatitis B, kønsvorter og livmoderhalskræft forårsaget af Humant papillomavirus (HPV). HPV-vaccinationen anbefales faktisk til piger i alderen 9-13 år. Kvinder under 26 år, som ikke er blevet vaccineret, rådes dog også til at gøre det med det samme.

Læs også: 4 fakta om syfilis overført fra intime forhold

Vil du vide mere om, hvordan man forebygger seksuelt overførte sygdomme? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen , når som helst og hvor som helst.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2020. Forståelse af forebyggelse af seksuelt overførte sygdomme
Healthline. Tilgået 2020. STD-forebyggelse.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme (STD'er). Hvordan du kan forebygge seksuelt overførte sygdomme.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Seksuelt overførte sygdomme (STD'er).