Dette er forskellen mellem Himalaya kat og Ragdoll

Himalaya-katten og Ragdoll-katten har næsten de samme egenskaber og ligheder. Forskellen mellem Himalaya-katte og ragdolls kan ses på den klare blå farve på Himalaya-kattens øjne med en stor rund form med et fladt ansigt. Ragdoll-katte har et anderledes ansigtsudseende, som er trekantet i form med svage blå ovale øjne og mellemstore ører.”

Jakarta - Himalaya-katten og Ragdoll-katten har nogle betydelige ligheder, der gør det svært at skelne dem fra hinanden. Disse to katte har den samme smukke pels og ikke meget forskellige karakterer.

En af de grundlæggende forskelle mellem Himalaya- og Ragdoll-katte er, at Himalaya-katte har en tykkere pels end Ragdolls. Ragdoll er også relativt større end Himalaya, men Himalaya har en tendens til at være mere munter og energisk.

Kom nu, læs mere om forskellene mellem Himalaya-katte og ragdolls nedenfor.

Læs også: 6 måder at overvinde Himalaya-katte, der har svært ved at spise

1. Farve og mønster

Generelt er alle himalaya-killinger født hvide, og deres sande farve vil først dukke op få uger efter fødslen. Farven på en kats pels afhænger helt af de gener, der påvirkes af enzymer. Enzymer dannes under påvirkning af temperatur, derfor afhænger Himalayas pelsfarve af dens kropstemperatur i forhold til miljøet. De fleste Ragdoll-katte er hvide eller cremefarvede med forskellige mønstre og farver.

2. Fjer

Ragdoll har silkeblød pels. På trods af deres tykke pels er underulden på Ragdoll-katten ikke så tyk som hos Himalaya-katten. Det betyder, at Ragdoll-katten ikke kræver særlig pelspleje i forhold til Himalaya-katten.

Læs også: 5 fordele ved, at katte kan lide at strække sig

Himalaya langhåret kat ligner den persiske race. Denne kat har en super tyk og silkeagtig pels, der kræver daglig pleje. Selvom Himalaya ikke er for store, men på grund af deres tykke pels får denne type katte til at se store ud. Der skal praktiseres ordentlig hygiejne for at holde pelsen i god stand.

3. Ansigtsvisning

En anden ting, der adskiller Himalaya-katten og Ragdoll, er Himalaya-kattens øjenfarve er lys blå med en stor rund form med et fladt ansigt. Ragdoll-katten har et tydeligt ansigtsudseende, et trekantet ansigt med svage blå ovale øjne og mellemstore ører.

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

4. Karakter

Ragdoll er kendt for at være mere som en hund, fordi denne katterace har en hundelignende natur, der er loyal over for sin ejer. Ved første øjekast kan Himalaya-katten virke doven og træg på grund af sit udseende, men faktisk er Himalaya-katten livlig og interaktiv.

5. Pleje

Til pleje af Ragdoll-katte er det nødvendigt at bade hver 4.-6. uge for at vedligeholde pelsen. Børst pelsen mindst 2-3 gange om ugen, fordi denne katterace ikke har pels på underulden.

Himalaya-katte kræver pleje ved at bade hver 2.-3. måned for at fjerne olie og snavs. Børst børsterne dagligt for at forhindre børsterne i at filtre og klumpe sig. Himalaya-katte har lang og tyk pels især på maven, og hvis de ikke børstes, kan det forårsage sammenfiltringer.

Himalaya kattehår falder også ofte af, så du skal også beholde det område, hvor katten er aktiv, for ofte er pelsen overalt. Himalaya-kattens ansigt skal også tørres af, da nogle Himalaya-beboere har et fladt ansigt og skrå øjne. Hvis du ikke tørrer det af, kan øjenkrogene nemt blive snavsede.

6. Center for opmærksomhed

I modsætning til Himalaya-katten er Ragdoll en katterace, der kræver opmærksomhed. Denne kat vil fortsætte med at miave, hvis den ikke får den opmærksomhed, den leder efter. Det kan være irriterende, men ikke aggressivt.

Du giver ham bare opmærksomhed som at stryge, holde eller invitere ham til at lege i et stykke tid. Men hvis dit kæledyrs ragdoll konstant miaver, kan det være et tegn på kognitiv dysfunktion, især hvis den er af høj alder.

Det er et glimt af information om forskellene mellem Himalaya-katte og ragdolls. Hvis du har brug for mere detaljeret information, så spørg direkte gennem applikationen Ja!

Reference:
Catstourguide.com. Hentet 2021. Ragdolls vs Himalaya Cats Race sammenligning og forskelle
Hillspet.com. Tilgået i 2021. Ragdoll Cat Information og personlighedstræk