Lær prostatakirtlens hovedfunktion i kroppen at kende, se anmeldelserne

"Prostatakirtlen har en vigtig rolle relateret til det mandlige reproduktive system. Når den angribes af sygdom, vil denne kirtel udløse mange indvirkninger på mænds sundhed og fertilitet. Hvad er egentlig prostatakirtlens hovedfunktion?"

Jakarta – Prostata er en kirtel i kroppen, der er på størrelse med en valnød. Den er placeret i bækkenet, netop i bunden af ​​blæren. Denne kirtel findes kun i den mandlige krop, og vil ikke blive fundet hos kvinder.

Prostatakirtlen forstørres to gange, nemlig når mænd kommer i puberteten og kommer ind i en alder af 30 år. Vægten vil fortsætte med at stige med alderen, fra 20 gram som voksen til 40 gram når en mand fylder 70 år.

Læs også: Vil du have en problemfri prostata? Væn dig til forbruget af disse 7 fødevarer

Funktioner af prostatakirtlen i kroppen

Da prostatakirtlen er et organ, der tilhører det mandlige reproduktive system, har prostata en vigtig rolle relateret til fertilitet. Nogle af funktionerne i prostatakirtlen, herunder:

  • Dens hovedfunktion er at udskille væsker, der tjener som en kilde til ernæring og beskytter sædceller. Under ejakulation vil denne væske komme ud sammen med sæden i form af sæd. Tilstedeværelsen af ​​denne væske vil gøre det lettere for sædceller at bevæge sig, mens de er i livmoderen.
  • Lukning af urinvejene, når en mand ejakulerer, så sæden ikke kommer ind i området.
  • Understøtter arbejdet med kønshormoner hos mænd, nemlig hormonet testosteron.

Sundhedsforstyrrelser, der angriber prostatakirtlen

At opretholde prostatakirtlens sundhed er lige så vigtigt som ethvert andet organ i kroppen. Årsagen er, at et problem med denne kirtel helt sikkert vil have en stor indvirkning på helbredet, især en mands fertilitet. Her er nogle sundhedssygdomme, der er tilbøjelige til at angribe prostatakirtlen:

  • Prostatitis

Prostatitis er betændelse eller hævelse af prostata. Denne tilstand opstår på grund af infektion, der stammer fra seksuelt overførte sygdomme eller infektionssygdomme i urinvejene. Årsagen kan også være viral eller bakteriel, og mænd i alderen 30 til 50 år og har et svagt immunsystem er mere modtagelige for denne tilstand.

Symptomer, der opstår, når en person har prostatitis, er smerter og vandladningsbesvær, smerter i bækkenet, blod i urinen, feber, smerter i testiklerne og penis og smerter ved ejakulation.

Læs også: Er BPH hovedårsagen til obstruktion af blæreudløbet?

  • Prostatakræft

Prostatakræft opstår på grund af væksten af ​​unormale celler i prostatakirtlen. Desværre er den nøjagtige årsag til cellevækst stadig ukendt indtil nu. Der er dog forskellige ting, der kan øge en mands risiko for at udvikle denne kræftsygdom, nemlig høj alder, genetik og overvægt eller fede.

Når man går ind i de tidlige stadier, viser nogle typer kræft generelt ikke symptomer, herunder prostatakræft. Men på et fremskredent stadium vil der opstå nye symptomer, nemlig strømmen af ​​urin bliver svag, smertefuld og vanskelig at tisse, føles ufuldstændig ved vandladning, vægttab og smerter i bækkenområdet.

  • Godartet prostataforstørrelse

Benign prostatahyperplasi (BPH) eller også kendt som benign prostataforstørrelse er en tilstand, når prostatakirtlen er forstørret. Denne udvidelse er dog ikke forårsaget af kræft. Ved forstørret vil prostata lægge pres på urinvejene, så blærevæggen vil opleve fortykkelse og svækkelse. Som et resultat vil processen med at fjerne urin ved vandladning også opleve interferens.

Symptomerne på BPH i sig selv er ret forskellige, herunder stammende urinstrøm, vandladning, som om den ikke var fuldstændig, og vandladningsbesvær. Som med kræft er det ikke sikkert, hvad der forårsager denne medicinske tilstand. Der er dog påstande om hormonforandringer på grund af alder, der spiller en rolle.

Læs også: Inden det er for sent, genkend 3 måder at forebygge prostatakræft på

Så ignorer aldrig symptomer, der opstår i din krop. Du kan direkte spørge lægen, så behandlingen kan ske med det samme. Brug appen Hentstraks på din mobiltelefon for lettere spørgsmål og svar med lægen til enhver tid.

Reference:

Medscape. Tilgået i 2021. Hvad er prostatakirtlens hovedfunktion?
NetDoctor UK. Fået adgang i 2021. 10 essentielle fakta om prostatakirtlen.
Victoria State Government Better Health Channel Australien. Tilgået 2021. Prostatakirtel og urinvejsproblemer.