Dette er, hvad der sker, når maveslimhinden er hævet

Jakarta - Maveslimhinden eller slimhinden har kirtler, der producerer mavesyre og andre vigtige forbindelser, hvoraf den ene er enzymet pepsin. Mavesyre nedbryder maden og beskytter mod infektion, mens pepsin nedbryder protein. Syren i maven er stærk nok til at skade selve maven, så der er slim til at beskytte den. Dette er, hvad der sker, når slimhinden i mavesækken hæver.

Læs også: Lær disse 4 typer mavesygdomme at kende

Hvad sker der, hvis maven hæver?

Hvis maveslimhinden svulmer, er en af ​​de helbredsproblemer, der opstår, kronisk gastritis. Denne tilstand opstår, når slimhinden i maven bliver betændt eller hævet. Nogle af de tilstande, der forårsager det, er:

  • Bakteriel infektion;
  • For meget alkoholforbrug;
  • Indtagelse af visse lægemidler;
  • Kronisk stress;
  • Forstyrrelser i immunsystemet.

Når en række af disse årsager opleves, opstår der betændelse i maven. Over tid vil maveslimhinden ændre sig og miste nogle af sine beskyttende celler. Nå, det er her, du vil føle dig mæt, selvom det kun er et par bid eller mundfulde mad. Kronisk gastritis, der opstår i lang tid, kan forårsage metaplasi eller dysplasi.

Læs også: Hvad er kendetegnene ved stigende mavesyre?

Kronisk gastritis viser ikke altid symptomer

Desværre viser kronisk gastritis ikke altid signifikante symptomer. Nye symptomer vil dukke op, når den oplevede tilstand er alvorlig. Nogle af de synlige symptomer, såsom:

  • Øvre mavesmerter;
  • Dårlig fordøjelse;
  • oppustethed;
  • Kvalme;
  • Kaste op;
  • Hyppige bøvser;
  • Nedsat til tab af appetit;
  • Vægttab.

Denne sundhedssygdom er meget risikabel, hvis du ikke vænner dig til at leve sundt fra en tidlig alder. En sund livsstil kan opnås ved at have en sund kost ved at reducere fødevarer med højt indhold af fedt, salt, rygning og langsigtet alkoholforbrug. Selvom symptomer er sjældne, kan nogle af de nævnte tegn eskalere til et mere alvorligt stadium.

Hvis denne tilstand opstår, vil den syge opleve blødning i maven. Derudover kan maven miste sin evne til at producere syre, hvilket gør det svært for maven at optage vigtige næringsstoffer, såsom vitamin B12. Værre, kronisk gastritis kan nogle gange øge risikoen for at udvikle mavevækst og tumorer.

Tjek derfor straks dig selv på hospitalet, hvis du oplever en række symptomer, ja. Vent ikke, til det bliver værre, for at miste livet er den mest alvorlige komplikation, der kan ske. En række alvorlige symptomer udløses normalt af forsinket behandling.

Læs også: At kende mavens funktion for kropssundhed

Hvilke handlinger kan tages for at undgå det?

Hævelse og betændelse i maveslimhinden eller gastritis kan reduceres ved at sætte dig ind i hygiejnen. Glem ikke altid at vaske dine hænder med sæbe og rindende vand efter aktiviteter, før du rører ved mad, efter toiletbesøg, især hvis du ofte arbejder eller laver udendørsaktiviteter.

Spis derefter fødevarer, der er blevet forarbejdet eller tilberedt godt, da dette reducerer risikoen for at sprede eller overføre bakterier H. pylori . Undgå visse stoffer, rygning, for meget koffein og alkohol. Nogle gange er der flere ukendte årsager til kronisk gastritis, så forebyggende foranstaltninger kan ikke bestemmes.

Reference:
NHS UK. Tilgået i 2021. Gastritis.
MedicinNet. Tilgået i 2021. Hvad er gastritis? Symptomer, behandling og kost.
Healthline. Hentet 2021. Kronisk gastritis.