Tør skællende hud, pas på psoriasislidelser

Jakarta - Tør, skællende og kløende hud kan være et tegn på et hudproblem. Men ofte er der en misforståelse, så håndteringen ikke er hensigtsmæssig. Ligesom psoriasis, en autoimmun sygdomstilstand, der får celler til at vokse hurtigt i huden.

Hvad der forårsager dette hudproblem vides ikke med sikkerhed. Imidlertid spiller genetiske faktorer en vigtig rolle hos en person med psoriasis. Flere andre ting kan være triggere, herunder overdreven stress og angst, hudsår, infektioner og hormonelle forandringer.

Tør og skællende hud

Et af tegnene på psoriasis er tør, skællende, rød og meget kløende hud. Faktisk kan denne kløende og tørre hud revne og bløde. Andre symptomer er, at det inficerede område af huden let vil blive såret, selvom det bare er ridset, misfarvning af fingernegle og tånegle, neglene falder let af og skællende plak på hovedbunden.

Læs også: Pas på, stress kan udløse psoriasis-hudlidelser

Ofte forveksler folk psoriasis med en hudsygdom, der er smitsom, når de ser udseendet af læsionerne, især hvis de er ret brede i størrelse. Psoriasis er dog ikke en smitsom sygdom, så du behøver ikke bekymre dig, selvom du er tæt på nogen med denne sygdom.

Også psoriasis forveksles ofte med atopisk dermatitis, men de to er klart forskellige. Psoriasislæsioner har normalt skarpere marginer og er også tykkere end dem ved atopisk dermatitis. Mennesker med atopisk dermatitis vil vise symptomer i barndommen og er ofte forbundet med allergiske tilstande, såsom astma, sæsonbestemt allergi eller fødevareallergi.

Læs også: Udover autoimmunitet er dette en anden årsag til psoriasis

Sammenlignet med psoriasis har atopisk dermatitis en tendens til at udløse mere alvorlig kløe, mindre tydelige læsioner, der vises på mange dele af kroppen, såsom ansigtet og kroppens folder på hænder og fødder.

Det er derfor, du har brug for hjælp fra en ekspert læge til at få den rigtige diagnose og behandling, når du finder en læsion på huden. Nu behøver du ikke tage på hospitalet for at stille spørgsmål med lægen, for du kan bruge appen . Faktisk er det nu nemmere at købe medicin, tjekke laboratorier eller bestille tid til behandling på hospitalet med applikationen .

Komplikationer af psoriasis

Nogle mennesker tror, ​​at psoriasis er en hudsygdom. Denne sundhedssygdom kan dog også påvirke knoglerne, musklerne og endda kroppens stofskiftesystem. Psoriasisgigt er en almindelig komplikation af psoriasis. Symptomerne omfatter gigt og også kendt som psoriasisgigt.

Læs også: Myte eller fakta, psoriasis udløses af ægallergi

Denne type psoriasis kan forårsage betændelse og progressiv skade på leddene. Hele 30 procent af mennesker med psoriasis oplever denne tilstand og rammer oftest mennesker i alderen 30 til 50 år.

Ikke få mennesker med psoriasis vil blive undgået og udstødt fra det sociale miljø, fordi læsionerne anses for at være smitsomme. Især med fremkomsten af ​​kløe og ubehag, som direkte vil reducere selvtilliden. Faktisk har mennesker med psoriasis en tendens til at opleve depression dobbelt så høj.

Ikke nok med det, kan psoriasis også øge en persons risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, metabolisk syndrom, diabetes og nogle mere alvorlige typer kræft, herunder kræft i hoved, nakke og fordøjelseskanalen.

Psoriasis er uundgåelig, fordi det er et autoimmunt problem, men du kan reducere dets triggere ved at lave yoga, meditation, motion og spise sund mad og opretholde en ideel kropsvægt. Glem ikke, undgå alkoholforbrug og rygning, og sørg for, at hudtilstanden forbliver fugtig.

Kilde:
Michigan sundhed. Tilgået 2020. 5 ting, en hudlæge ønsker, at du skal vide om psoriasis.
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2020. Hvad skal man vide om psoriasis.
WebMD. Tilgået 2020. 5 tegn og symptomer på psoriasis.