Kronisk hypothyroidisme, er det farligt for syge?

, Jakarta - Føler du dig ofte let træt og samtidig bliver det svært at koncentrere dig? Der er mange distraktioner, der kan forårsage dette. En af dem er hypothyroidisme, som er en sygdom, der får kroppen til at mangle skjoldbruskkirtelhormon. Dette hormon produceres af skjoldbruskkirtlen, en del af kroppen, der er formet som en sommerfugl på halsen.

Faktisk kan de symptomer, der opstår, når en person har hypothyroidisme, variere afhængigt af, hvor alvorligt problemet er. Men mange mennesker er ikke klar over, om disse symptomer er forårsaget af problemer med skjoldbruskkirtlen, så de bliver ladt alene. Hvis der ikke rettes op med det samme, kan der opstå nogle farlige forstyrrelser. Her er farerne ved hypothyroidisme tilbage i årevis!

Læs også: Vær forsigtig, disse symptomer på hypothyroidisme ignoreres ofte

Farerne ved hypothyroidisme, hvis den ikke behandles med det samme

Hypothyroidisme opstår, når kroppen ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon. Skjoldbruskkirtelhormonernes funktion er at hjælpe kroppen med at regulere og bruge energi. Dette hormon er også nyttigt til at understøtte funktionen af ​​selv vitale organer, såsom hjernen og hjertet. Hvis du oplever problemer, er det ikke umuligt, at nogle af disse vigtige organer kan blive ramt.

Derudover får en person, der har hypothyroidisme i et ekstremt stadium, betegnelsen myxedema. Dette opstår, når lidelsen har angrebet i lang tid og ikke behandles. Dette er meget sjældent, fordi det er usandsynligt, at du vil mærke symptomerne på denne lidelse og i sidste ende får medicinsk behandling med det samme.

Denne type alvorlig skjoldbruskkirtellidelse kan være livstruende. Myxedema kan i sidste ende bremse stofskiftet til det punkt, at en person kan falde i koma. Derfor, hvis du oplever nogle af symptomerne på myxødem, såsom svær træthed eller intolerance over for kulde, er det en god idé at søge læge med det samme.

Hvis du får en diagnose af denne tilstand, er det godt at få effektiv behandling med det samme. Dette er for at undgå eventuelle negative virkninger, der kan opstå på vitale organer i kroppen. For hvis det ikke kontrolleres, er det ikke umuligt, at der kan opstå nogle farlige komplikationer i kroppen.

Symptomer på hypothyroidisme kan ligne nogle andre lidelser. Derfor kan du bekræfte den sygdom, der angriber lægen fra . Det er nemt, lige nok Hent Ansøgning i smartphone som bruges til at få nem adgang til sundhed!

Læs også: Hvad sker der med din krop, når du har hypothyroidisme

Komplikationer forårsaget af hypothyroidisme

En person, der lider af hypothyroidisme, bør virkelig få behandling, fordi det kan forårsage nogle farlige komplikationer, hvis det ikke kontrolleres. Her er nogle af de farlige lidelser forårsaget af hypothyroidisme, hvis de ikke behandles med det samme:

1. Struma

En af de farlige lidelser, der kan opstå på grund af hypothyroidisme, er en struma. Dette sker, når skjoldbruskkirtlen forsøger at producere nok hormoner. Så overstimulering kan få kirtlen til at forstørre, hvilket til sidst forårsager en bule i nakken.

2. Hjerteproblemer

En person, der har hypothyroidisme, både mild til svær, kan påvirke hjertesundheden hos den syge. En underaktiv skjoldbruskkirtel kan øge risikoen for at udvikle hjertesygdomme på grund af øgede niveauer af dårligt kolesterol. For meget kolesterol kan forårsage åreforkalkning, åreforkalkning og øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Denne sygdom kan også forårsage en ophobning af væske omkring hjertet, der gør det svært for hjertet at pumpe blod.

3. Infertilitet

Skjoldbruskkirtelhormonniveauer, der er for lave i kroppen, kan påvirke ægløsning og mindske en kvindes chancer for at blive gravid. Selv når den får den rigtige behandling, er der ingen garanti for, at fertiliteten vender tilbage til normalen. Derfor ville det være bedre at få behandling for hypothyroidisme tidligt, så fertilitetsrelaterede handlinger kan udføres med det samme.

Læs også: Tag det ikke let, hypothyroidisme kan være dødelig

Det er en diskussion om de virkninger, der kan opstå på grund af hypothyroidisme, der er tilbage i lang tid. Hvis du føler, at din krop nemt bliver træt og har svært ved at koncentrere dig, er det derfor en god idé at blive tjekket med det samme. Hvis det virkelig er forårsaget af en skjoldbruskkirtelsygdom, kan tidlig behandling ske med det samme.

Reference:
Endokrine web. Tilgået 2020. Komplikationer af hypothyroidisme.
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om hypothyroidisme.