Den rigtige sovestilling for mennesker med svimmelhed

Jakarta - Vertigo er mere udsat for at opstå i en alder af 40 år og derover. Det betyder dog ikke, at yngre mennesker er sikre fra disse sundhedsproblemer. Vertigo er karakteriseret ved en snurrende hovedpine, hvilket får en person til at miste balancen og være tilbøjelig til at falde. For mennesker med svimmelhed er søvn en udfordring i sig selv, fordi der ofte opstår symptomer, når de sover.

Vertigo i sig selv er faktisk ikke en sygdom, men et symptom på en sundhedsproblemtilstand. Normalt opstår svimmelhed, når du har problemer med dit indre øre. Andre tilstande karakteriseret ved svimmelhed, såsom Menières sygdom, virusinfektioner, hjernetumorer og slagtilfælde. Ud over en snurrende hovedpine, er svimmelhed også ledsaget af symptomer, såsom kvalme, opkastning, let svedtendens og tinnitus.

Sovestilling for personer med svimmelhed

Vertigo gør det ofte svært for patienter at sove. Desværre vil mangel på søvn gøre svimmelhedssymptomer værre. I mellemtiden vil en uhensigtsmæssig sovestilling faktisk udløse svimmelhedssymptomer, og det gælder dog også folk, der aldrig har oplevet det.

Læs også: Kend farerne forårsaget af svimmelhed

Du kan opleve, at liggende på siden vil gøre svimmelhedssymptomer værre. Så det er måske ikke tilrådeligt at ligge i den position. Du kan prøve at ligge på ryggen eller med forsiden nedad og mærke, om der er en påvirkning fra denne stilling på svimmelhedssymptomer. Faktisk er der ingen bedste position, du kan kun prøve forskellige liggestillinger og finde ud af virkningen.

Det vigtige, du ikke bør glemme, er hovedets stilling. Hovedets position skal være strategisk, den skal være i en vinkel, der forhindrer tryk i at opbygge væske eller aflejre voks i det indre øre. Hvis du kun sover på én pude, så prøv at bruge to for bedre hovedstøtte. Eller du kan bruge en rejsepude til at støtte dit hoved.

Læs også: Vertigo er ikke en sygdom, men et symptom på et helbredsproblem

Tips til mere behagelig søvn for personer med svimmelhed

Så for at få en mere behagelig nattesøvn, selvom du har en historie med svimmelhed, kan du følge nogle af følgende tips, før du går i seng.

  • Undgå at spise krydret og varm mad, for det kan forstyrre stofskiftet, så du får svært ved at sove om natten. Et par timer før sengetid kan du vælge et ret let måltid.
  • Undgå at se på skærmen med for stærkt lys, mens lyset er dæmpet. Lys fra tv-skærme eller mobiltelefoner vil forsinke dannelsen af ​​melatonin, et hormon, der hjælper dig med at falde i søvn. Prøv at læse en bog i stedet for at se på telefonens skærm.
  • Undgå koffeinforbrug. Udover at gøre det svært for dig at sove, får koffein dig også til at føle halsbrand. Koffeinens vanddrivende egenskaber vil også give dig lyst til altid at tisse midt om natten.
  • Øv vejrtrækning og meditation. Begge disse øvelser kan få dig til at falde hurtigere i søvn og sove mere roligt. Du kan lave 6-7-8 mønsteret med åndedrætsøvelser, som siges at få dig til at falde i søvn på kun 1 minut. Tricket, inhaler gennem næsen for at tælle 4. Hold vejret i et tal til 7, og ånder helt ud med en summende lyd for et tal til 8.

Læs også: Pludselig Vertigo, her er en hurtig måde at overvinde

Denne dybe vejrtrækningsteknik hjælper med at oxidere blodet og giver en afslappende effekt, der kan få dig til at falde i søvn hurtigere. Ikke nok med det, meditation er også nyttig til at slappe af i sindet, hvis du lige har haft en hård dag. Denne øvelse vil reducere stress og overdreven angst, hvis den udføres regelmæssigt.

Men hvis den svimmelhed, du oplever, ikke forbedres til det punkt, at den gør det svært for dig at sove, så spørg lægen direkte om den rigtige behandling gennem applikationen . Du kan også bestille tid via appen Hvis du vil til det nærmeste sygehus for at få behandling, skal du ikke længere stå i kø.



Reference:
Søvnrådgiver. Tilgået 2020. Sådan håndterer du svimmelhed om natten, mens du sover.
Neuroworks Kiropraktisk Klinik. Hentet 2020. Sovestillinger, der kan bekæmpe svimmelhed.