Genkend 5 bivirkninger af permanente tatoveringer på hænder for sundhed

, Jakarta - Alle, der har en permanent tatovering, har deres egne grunde. Nogle ønsker at støtte deres udseende eller anser tatoveringer for at være en kunstform. Du kan opleve glæde, når du bare sætter en tatovering.

Fra et sundhedsmæssigt perspektiv er der dog stadig ting at tænke over og passe på. Dette er relateret til de sundhedsmæssige effekter, der kan opstå efter at have fået en permanent tatovering. Før du får en tatovering, uanset om det er en tatovering på hænder, fødder eller andre kropsdele, skal du kende de mulige bivirkninger, der kan opstå.

Bemærk venligst, at tatoveringer på hænder eller andre dele af kroppen er lavet ved at indsætte blæk ved hjælp af en speciel nål i et hudlag kaldet dermis. Denne handling ændrer hudens pigmentering og kan bruges til at skabe næsten ethvert billede, du kan forestille dig. Men hvad er bivirkningerne ved at lave en tatovering på hånden, som du skal passe på?

Læs også: Kend komplikationerne på grund af øjenbrynsbroderi

Kend bivirkningerne af permanente tatoveringer på hænder

Tatoveringer er permanente billeder, der er lavet på huden med pigment indsat gennem punkteringer i det øverste lag af huden. Typisk bruger tatovører en håndholdt maskine, der fungerer som en symaskine, hvor en eller flere nåle gennemborer huden gentagne gange. Med hver punktering indsætter nålen en lille dråbe blæk.

Tatoveringsprocessen udføres uden bedøvelse, dette forårsager minimal blødning og mild smerte til potentielt bivirkninger. Tatoveringer trænger ind i huden, hvilket betyder, at hudinfektioner og komplikationer er meget sandsynlige.

Bivirkninger af permanente tatoveringer for helbredet, herunder:

1. Allergisk reaktion

Tatoveringsfarvestoffer (især røde, grønne, gule og blå farvestoffer) kan forårsage en allergisk hudreaktion, såsom et kløende udslæt på tatoveringsstedet. Dette kan ske selv år efter du har fået en permanent tatovering.

2. Hudinfektioner

Hudinfektioner er mulige efter permanent tatovering. Hvis du i øjeblikket oplever det, er det bedre at kontakte en hudlæge direkte gennem applikationen at få den rigtige behandling.

3. Andre hudproblemer

Nogle gange kan der dannes et område med betændelse kaldet granulom omkring tatoveringsblækket. Permanente tatoveringer kan også forårsage keloider, hævede områder forårsaget af overvækst af arvæv.

Læs også: Dette er den rigtige måde at barbere øjenbryn efter ansigtsform

4. Blodbårne sygdomme

Hvis det udstyr, der bruges til at lave tatoveringen, er forurenet med inficeret blod, kan du få forskellige blodbårne sygdomme. Inklusive methicillin-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), hepatitis B og hepatitis C.

5. MR-komplikationer

Tatoveringer eller permanent make-up kan forårsage hævelse eller svie i det berørte område under undersøgelsen MR scanning (MRI). I nogle tilfælde kan tatoveringspigment forstyrre billedkvaliteten.

Ting at være opmærksom på, før du laver en tatovering

Her er ting at overveje før og under en permanent tatovering for at forhindre infektion eller andre bivirkninger:

  • Find ud af, om tatovøren og studiet er licenseret eller lovligt registreret. Du kan få licensoplysninger på din lokale sundhedsafdeling.
  • Spørg tatovøren direkte om steriliseringsprocessen i hans atelier. Tatoveringsstudie skal have autoklave , nemlig et værktøj til sterilisering af tatoveringsudstyr.
  • Sørg for, at tatovøren bruger en ny, steril nål med hver tatovering og tager nye medicinske handsker på.

Læs også: 5 skønhedsbehandlinger til kvinder hver dag

Derudover skal du også være opmærksom på flere ting efter at have lavet en permanent tatovering. Du bør behandle din hud umiddelbart efter at have fået en tatovering for at forhindre infektion og få den til at se godt ud. Følgende behandlinger bør udføres:

  • Efter tatoveringsessionen er slut, skal du fjerne bandagen inden for tre til fem timer. Vask dine hænder med antibakteriel sæbe og varmt vand. Vask derefter den tatoverede hud. Dup tør med et køkkenrulle eller en ren klud.
  • Lad huden tørre i 5 til 10 minutter. Påfør derefter et tyndt lag med babyolie eller lotion eller anden fugtighedscreme.
  • Gentag vaske-, tørre- og fugtighedsprocessen 3-4 gange om dagen i fire dage.
  • Når den tatoverede hud skaller af, må du ikke ridse eller skrabe den. Påfør fugtighedscreme og lad ikke tatoveringen tørre i de første par uger.

Kontakt lægen via appen hvis rødme og hævelse varer ved efter et par dage, har du feber, eller der opstår udslæt i eller omkring tatoveringen.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Tatoveringer: Forstå risici og forholdsregler
Healthline. Fået adgang i 2021. At blive tatoveret eller piercet