Dette er grunden til at tage antibiotika

Jakarta - Når du tjekker din helbredstilstand til lægen, får du nogle gange antibiotika. De råd, man får, er som regel de samme, nemlig at man skal tage antibiotika, indtil de løber tør, mens det ikke er tilfældet for andre typer medicin, der også udskrives samtidig. Det meste af tiden er det, der sker, at du ikke drikker det, før det er færdigt, fordi du føler dig sund.

Faktisk er du forpligtet til at blive ved med at tage disse antibiotika, selvom din krop føles helbredt og sund igen. Faktisk, hvorfor skal der bruges antibiotika? Er der nogen negative virkninger, der opstår, når en person ikke afslutter de foreskrevne antibiotika?

Antibiotikaresistens, virkningen af ​​ikke at tage ordineret antibiotika

Antibiotika, der er ordineret og ikke brugt, udløser tilsyneladende antibiotikaresistens i kroppen. Selvom du føler dig sund, er de bakterier, der inficerer kroppen, stadig ikke helt døde. Nå, de resterende bakterier, der stadig er i live, kan re-mutere og gen-inficere.

Læs også: Hvorfor opstår der allergitegn efter at have taget medicin?

Denne mutation får bakterierne til at blive mere resistente over for visse antibiotika, såsom de antibiotika, du fik ordineret eller tilsvarende. Infektioner, der opstår igen, gør, at bakterierne ikke dør med det antibiotiske lægemiddel. Det gør bakterierne svære at dræbe, og risikoen for at forårsage død.

Hvorfor er antibiotikaresistens farlig?

Svaret er, fordi der ikke er mange andre typer antibiotika, der kan dræbe bakterier, der allerede er stærkere. Det betyder, at de valgmuligheder, du har, er meget begrænsede. Alligevel forekommer denne påvirkning ikke hos enhver person, der ikke afslutter de antibiotika, der er ordineret til ham, men henviser snarere til en person med visse medicinske tilstande.

Det er dog aldrig let at afgøre, om nogen falder ind under kategorien høj risiko for at udvikle antibiotikaresistens. Derfor er det bedre at undgå dets virkninger ved at fortsætte med at tage antibiotika, indtil de er helt brugt op, selvom kroppen føles sund og kommer sig over den sygdom, der angriber den.

Læs også: Tag straks medicin, når du har feber, er det muligt?

Hvad hvis lægen fortæller dig at stoppe?

Du bør først spørge din læge, om du kan stoppe med at tage antibiotika. Ved visse typer sygdomme, såsom urinvejsinfektioner og brystsmerter, fortæller læger, at du skal stoppe, hvis de føler, at sygdommen er helet.

Men hvis lægen ikke giver disse oplysninger, bør du ikke stoppe med at tage dette lægemiddel, før det er helt brugt op. Ikke længe, ​​normalt er dette lægemiddel ordineret den hurtigste er i 3 dage, højst en uge. Dette har lægen selvfølgelig overvejet.

Læs også: Indtagelse af stoffer efter at have drukket kaffe, er det OK?

Derfor bør du altid spørge din læge, når det kommer til helbredsproblemer, herunder hvor lang tid du tager ordineret medicin. Læger ordinerer ikke uden omtanke, så du bør ikke tage beslutningen på egen hånd om at stoppe uden at stille yderligere spørgsmål og søge lægens råd.

Kom aldrig med en undskyldning for, at det er svært at bestille tid hos en læge, for nu kan du selv bestemme et mødested og tjekke med en læge på det hospital, der passer til dine ønsker eller er tættest på, hvor du bor. Bare tjek her og læs vejledningen omhyggeligt.

Du kan også spørge lægen når som helst hvor som helst, for nu er der en ansøgning som giver den bekvemmelighed gennem Spørg en læge-funktionen. Hent ansøgningen med det samme, for udover at det er nemt at spørge lægen, er du også lettere at købe medicin og tjekke laboratorier.