Dette er forskellen mellem hæmoragisk slagtilfælde og iskæmisk slagtilfælde

Jakarta – Mangel på motion, kan lide at indtage alkohol og rygevaner er livsstile, der er tilbøjelige til flere kroniske sygdomme, hvoraf en er slag . slag er en helbredsforstyrrelse forårsaget af afbrydelse af blodforsyningen til hjernen på grund af blokering eller bristning af blodkar. Bedre at leve en sundere livsstil for at undgå sygdom slag .

Læs også: 5 fakta om slagtilfælde, du bør vide

Kend årsagerne til slagtilfælde

Uden tilstrækkelig blodtilførsel til hjernen dør cellerne i hjernen. Denne tilstand kan forårsage komplikationer hos patienter slag . Der er to grunde til, at en person oplever sygdom slag For det første på grund af en blokering i blodkarrene til hjernen, som også er kendt som et iskæmisk slagtilfælde. For det andet på grund af brud på blodkar eller kendt som slag hæmoragisk.

Så hvordan man skelner mellem de to årsager slag det her? Før man skelner mellem de to årsager slag , bør du vide mere om slag hæmoragisk og slag iskæmisk.

1. Hæmoragisk slagtilfælde

Nogen siges at opleve slag hæmoragisk, når et blodkar i hjernen brister eller lækker. I første omgang får svækkelsen af ​​en persons blodkar blodkarrene i hjernen til at briste. Blod spildt på grund af brud eller lækage forårsager en ophobning og blokerer hjernevævet. Hvis den ikke behandles med det samme, kan denne tilstand føre til død eller langvarig koma.

2. Iskæmisk slagtilfælde

slag iskæmi opstår, fordi der er en blokering af størknet blod i blodtilførslen til hjernen. Blodpropper i blodbanen til hjernen er forårsaget af fedtaflejringer i blodbanen.

Læs også: Førstehjælp Sådan overvindes et mindre slagtilfælde

Kend forskellen mellem disse to typer slagtilfælde

Symptom slag Det, der er almindeligt, er tilstanden med følelsesløse lemmer, talebesvær, forårsager, at tale bliver kaotisk, og normalt mennesker med slag oplever en forværret ansigtstilstand. Ikke nok med det, andre symptomer kan opstå og tilpasses efter typen slag oplevet af den syge.

slag Hæmoragisk forårsager symptomer såsom kramper hos den syge. Behandling på slag Hæmoragisk understreger også kontrollen af ​​blødning, der opstår. Tilstand slag Hæmoragisk slagtilfælde kan øge risikoen for død, som er ret stor hos patienter.

Mens behandlingen for slag iskæmi sker ved at behandle og fjerne blodpropper, der opstår på grund af blodpropper. Brugen af ​​lægemidler såsom aspirin kan ske i en nødsituation. Aspirin kan også gives efter bekræftelse af, at patienten har slag iskæmisk.

Du bør straks tjekke dit helbred, hvis du oplever nogle af symptomerne på sygdommen slag som bliver værre på det nærmeste hospital. Undervurder ikke tilstanden af ​​følelsesløshed og blødning oplevet. Det er tilrådeligt at søge læge med det samme, så denne tilstand kan behandles med det samme.

Forebyggelse af slagtilfælde

En sund livsstil kan forhindre dig i at blive syg slag . Undgå at være overvægtig eller fede, fordi det øger risikoen slag . Glem heller ikke at dyrke regelmæssig motion. Ikke kun forebygge sygdom slag Regelmæssig motion kan også forhindre dig i forskellige sygdomme, hvoraf en er hjerteproblemer.

Læs også: Stadig ung, kan også få slagtilfælde

Daglig kost skal også overvejes ordentligt. At spise for mange fødevarer, der indeholder højt salt, forstyrrer blodkarrenes sundhed. Derudover skal du vælge fødevarer, der har sunde fedtstoffer. Indtagelse af mættet fedt får kolesterolet til at stige, hvilket forårsager blodpropper.