Behandlingsmuligheder til behandling af ondt i halsen hos børn

”Ondt i halsen hos børn er en almindelig tilstand, men den skal ikke undervurderes. Behandling af denne tilstand afhænger af, hvad der forårsager den. Hvis det skyldes en virusinfektion, er hjemmebehandling tilstrækkeligt, mens hvis det skyldes en bakteriel infektion, kan det være nødvendigt med antibiotika af en læge.”

Jakarta – Klager din lille over, at hans hals føles ubehagelig? Mor, det kan være et symptom på halsbetændelse eller kendt som pharyngitis. Ligesom voksne kan halsbetændelse hos børn også forårsage forstyrrende symptomer, såsom øm, kløende og tør hals.

Denne tilstand kan helt sikkert gøre moderen bekymret, fordi barnet bliver mere nøjeregnende, selv hans appetit falder også. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke behandlingsmuligheder der kan gives. Kom nu, se diskussionen videre!

Læs også:Disse 9 symptomer på en alvorlig halsbetændelse, der skal til en læge

Hvordan man overvinder ondt i halsen hos børn

Hvilken slags behandling til behandling af halsbetændelse hos børn afhænger af årsagen. I tilfælde af halsbetændelse på grund af en virusinfektion forbedres tilstanden normalt med hjemmebehandlinger. I mellemtiden, hvis det er forårsaget af bakterier, kan det være nødvendigt at give antibiotika af en læge.

Som en hjemmebehandling, for at lindre symptomer, kan mødre gøre følgende indsats:

  • Sørg for, at din lille drikker nok vand til at blive godt hydreret.
  • Giv kolde væsker, såsom frugtispinde, for at lindre ubehag i halsen.
  • Gurgle saltvand.
  • Suttetabletter (til børn på 4 år eller ældre).
  • Giv OTC smertestillende midler, såsom ibuprofen eller acetaminophen, efter behov.

Tal med lægen i appen om den passende dosis smertestillende medicin til børn. Hvis det ikke bliver bedre, så tag din lille med til lægen til yderligere undersøgelse. Hvis dit barns halsbetændelse er forårsaget af en bakteriel streptokokinfektion, kan lægen tage en prøve fra barnets hals til analyse og ordinere antibiotika.

Hvis dit barn ikke reagerer på smertestillende håndkøbsmedicin, kan din læge ordinere en kort kur med kortikosteroider. Men hvis dit barn har en bakteriel infektion, der får pus til at opbygge sig bagerst i halsen, skal de muligvis indlægges.

Disse tilstande kræver behandling med antibiotika, og børn kan også have brug for at se en øre-, næse- og halsspecialist. Mødre kan diskutere behandlingsplanen for den Lille med lægen yderligere.

Læs også:Genkend symptomerne på ondt i halsen hos småbørn

Forstå årsagerne og symptomerne

Som tidligere nævnt er de mest almindelige årsager til halsbetændelse hos børn virale og bakterielle infektioner. Oftest skyldes denne tilstand en virusinfektion som forkølelse, influenza eller kirtelfeber. Bakterielle infektioner er meget mindre almindelige. Årsager omfatter normalt streptokokinfektioner og øreinfektioner.

Hvis barnets mandler er hævede og røde, er der mulighed for, at tonsillitis er årsag til halsbetændelse. Derudover kan kræftsår også forårsage ondt i halsen.

I tilfælde af halsbetændelse på grund af influenza, vil din lille sandsynligvis opleve andre symptomer såsom løbende næse, hoste, ørepine, feber, træthed og dårlig appetit.

Det er mere sandsynligt, at der er tale om en streptokokinfektion, hvis barnet er ældre end tre år, og hvis han eller hun har hævede kirtler i nakken, hævede røde mandler med hvide pletter og udslæt. Barnet kan også have feber, mavesmerter og opkastning. Denne type ondt i halsen må ikke være ledsaget af en løbende næse og hoste.

Derudover er kirtelfeber også en forholdsvis almindelig årsag til halsbetændelse hos større børn. Hvis din lille har kirtelfeber, kan der opstå store hævede lymfeknuder og langvarig træthed.

Læs også:Let smitsom, dette forårsager ondt i halsen

Mødre bør tage deres børn til en læge, hvis de har ondt i halsen ledsaget af symptomer, såsom:

  • Åndedrætsbesvær eller synkebesvær.
  • Savler mere end normalt.
  • Klager over en stiv eller hævet nakke.
  • Ude af stand til at åbne munden helt.
  • Har feber uden nogen åbenbar grund.

Hvis du er usikker på de symptomer, dit barn oplever, er det det rigtige valg at gå til læge. Halsbetændelse hos børn kan generelt helbredes med medicinsk behandling og hjemmepleje. Især kan opdages og behandles så hurtigt som muligt.

Reference:
Opdrage børn. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Førstehjælp: Afternoon Throat.