Kan balanitis behandles med salve nok?

Jakarta - Generelt vil mange mænd føle sig døde i panik, når deres "våben" har et problem. Den ting at huske, problemer relateret til penis er faktisk ikke kun for tidlig sædafgang. For der er også andre sygdomme som balanitis, som kan angribe adam.

Balanitis er betændelse i spidsen af ​​penishovedet. Hvorfor? Årsagerne varierer, men infektion er den mest almindelige årsag til balanitis. Denne infektion forårsager betændelse i huden, der dækker hovedet på den uomskårne penis.

De fleste tilfælde af balanitis opleves af børn under 4 år og voksne mænd, der ikke er blevet omskåret. Der er dog også nogle andre tilfælde oplevet af mænd, der er blevet omskåret.

Spørgsmålet er, hvordan behandler man balanitis? Er det rigtigt, at betændelse i penis er nok til at blive overvundet ved at give salver eller cremer?

Læs også: Oplev disse 8 tilstande, mænd skal omskæres

Kan være tabletter, salver, op til omskæring

Dybest set at overvinde balanitis kan overvindes med lægemiddelbehandling. Tja, den anvendte type lægemiddel afhænger af den ting, der forårsager balanitis. Eksempel:

  1. Balanitis forårsaget af bakterier får antibiotika (penicilliner, makrolider og metronidazol). Dette antibiotikum kan være i form af en antibiotisk tablet eller creme.

  2. Hvis det er forårsaget af en svamp, kan der gives svampedræbende cremer og tabletter (nystatin, fluconazol, miconazol). Ligesom antibiotika kan dette svampedræbende middel gives i form af tabletter eller salver (cremer).

Ud over de to ovennævnte lægemidler findes der også kortikosteroider til behandling af balanitis. Steroide cremer gives generelt til patienter med balanitis forårsaget af en allergisk/irriterende reaktion. Men hvis balanitis opstår gentagne gange, så er omskæring den bedste behandling, der kan udføres.

Læs også: Effektive måder at forebygge balanitis på

Hygiejne og infektion

Der er ingen enkelt faktor, der forårsager balanitis. Årsagen, denne sygdom kan være forårsaget af forskellige faktorer. Dybest set er balanitis forårsaget af en infektion. Denne infektion kan være gennem seksuel adfærd, der ikke er god eller ikke-seksuel.

For børn skyldes balanitis normalt dårlig hygiejne af kønsorganerne, især hos uomskårne mænd. Mindst 1 ud af 30 uomskårne mænd udvikler balanitis.

Et udflåd kaldet smegma dannes normalt under forhuden på spidsen af ​​den uomskårne penis. Nå, det er det, der i sidste ende kan forårsage balanitis. Derudover kan andre årsager til balanitis være en irriterende eller allergisk reaktion og andre tilstande, såsom tilstedeværelsen af ​​phimosis.

Balanitis hos børn kan også være forårsaget af irritation fra sæbe. Fordi nogle typer sæber/desinfektionsmidler og kemikalier kan irritere huden på penis.

Ikke kun det, nogle sundhedsmæssige forhold kan også udløse balanitis hos børn. For eksempel tilstande, der gør immunsystemet lavt, såsom diabetes mellitus eller kemoterapi.

Læs også: Balanitis hos børn, disse er de oplevede symptomer

Udover ovenstående er der også flere andre faktorer, der kan øge risikoen for balanitis. For eksempel:

  • Psoriasis, en autoimmun sygdom i huden karakteriseret ved meget tør hud og tykke skorper.

  • Eksem, hudlidelser på grund af allergi.

  • Svampeinfektion.

Årsagen er allerede, hvad med symptomerne?

Det er ikke kun smertefuldt, når du tisser

Generelt vil en person, der har balanitis, opleve hævelse og rødme af penishovedet eller forhuden. Symptomerne på balanitis er dog ikke kun det. Fordi denne sygdom kan forårsage forskellige andre klager såsom:

  • Smerter, kløe og hævelse af penishovedet.

  • Lugtfri udledning.

  • Der er smerter ved vandladning.

  • Feber.

  • Hævede lymfeknuder i lyskeområdet.

  • Føles hård, tør eller stiv.

  • Irritation.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte når som helst og hvor som helst med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
UK National Health Service. Tilgået 2019. Omskæring hos mænd
Healthline. Hentet i 2019. Hvad er Balanitis?