Forebyg kaliummangel ved at indtage disse fødevarer

, Jakarta – Kalium er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for for at fungere normalt. Dette mineral hjælper muskler med at bevæge sig, celler med at få de næringsstoffer, de har brug for, og nerver til at sende signaler. Kalium er også nødvendigt af cellerne i din lever. At opfylde dit kaliumbehov kan også hjælpe med at holde dit blodtryk fra at blive for højt.

Hvis du mangler kalium, vil du opleve hypokaliæmi. En lille mængde kaliummangel forårsager muligvis ikke nogen symptomer. Men hvis dit kaliumniveau er meget lavt, kan du opleve flere sundhedsproblemer, såsom svaghed, træthed, trækninger, forstoppelse eller arytmier. Derfor er det meget vigtigt at få dækket kroppens behov for kalium, så du holder dig sund og kan undgå hypokaliæmi.

Læs også: Dette er grunden til, at kvinder er tilbøjelige til hypokaliæmi

Næsten al den mad, du spiser hver dag, indeholder faktisk kalium. Men her er en liste over fødevarer med et højere kaliumindhold:

1. Kartoffel og sød kartoffel

Udover at kunne bruges som erstatning for kulhydrater, er kartofler også en god kilde til kalium, som kan hjælpe dig med at opfylde dine mineralbehov. En stor bagt kartoffel (299 gram) kan give dig så meget som 34 procent af dit anbefalede daglige indtag af kalium.

Det meste af kalium i kartofler findes i kødet, men omkring en tredjedel af kalium findes i skindet. Derfor kan det give dig endnu mere kalium at spise skrællede kartofler.

Udover kartofler er søde kartofler også en god kilde til kalium. En stor sød kartoffel, der vejer 6,3 ounce, kan give dig 18 procent af dit daglige behov for kalium.

2. Bit

Denne mørkerøde rødbede med en naturlig sød smag kan også være et madvalg til at hjælpe dig med at opfylde kroppens kaliumbehov. En kop rødbeder (170 gram kan give et kaliumindtag på 518 milligram, svarende til 11 procent af det daglige behov).

Derudover er rødbeder også rige på folat og mangan. Plus, pigmentet, der giver roer deres dybe røde farve, kan også fungere som en antioxidant, der kan hjælpe med at bekæmpe oxidativ skade og betændelse. Kaliumindholdet i roer kan også forbedre blodkarfunktionen og mindske risikoen for hjertesygdomme.

Læs også: 6 grunde til, at du ofte bør spise rødbeder

3. Radise

Denne hvide grøntsag, der ligner en gulerod, er også rig på kalium. En kop radiser (156 gram) kan give dig 572 milligram kaliumindtag eller 12 procent af dit daglige behov.

Derudover er radiser også en god kilde til C-vitamin og folat, som er meget vigtige for sund hud og væv, celledeling og kan forebygge fosterskader.

4. Spinat

Spinat er kendt som en meget nærende grøntsag. En kop kogt spinat (180 gram) kan give 18 procent af det daglige behov for kalium. Derfor kan spinat være et godt valg for dig, der gerne vil øge kalium.

Derudover giver spinat også næsten fire gange det daglige behov for A-vitamin, K-vitamin og calciumindtag på 30 procent af det daglige behov.

5. Appelsiner og appelsinjuice

Ikke kun rig på C-vitamin, appelsiner er også en god kilde til kalium. En kop appelsinjuice kan give et kaliumindtag på 11 procent af det daglige behov. Derudover er denne frugt med en frisk syrlig smag også rig på folat, vitamin A, thiamin og antioxidanter.

En undersøgelse viser, at folk, der regelmæssigt drikker appelsinjuice, kan være mere i stand til at opfylde deres vitamin- og mineralbehov og få en sundere kost. De er også mindre tilbøjelige til at være overvægtige eller have metabolisk syndrom.

Men husk, sørg for at den appelsinjuice du drikker er lavet af 100 procent appelsinjuice og uden tilsat sukker. Det ville være endnu bedre, hvis du indtager citrusfrugter i stedet for juice som en kilde til vitaminer og mineraler.

Læs også: Hvad er bedre at spise frugt direkte eller juice?

Nå, det er nogle fødevarer, du kan indtage for at forhindre kaliummangel. Udover at spise nærende mad, kan du også opfylde dine ernæringsmæssige behov med kosttilskud. Køb tillægget på lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 14 sunde fødevarer med højt kaliumindhold.
WebMD. Tilgået 2020. Hvad er hypokaliæmi?