Tidlig påvisning af livmoderhalskræft med IVA-test

, Jakarta - Livmoderhalskræft er en lidelse, der ofte forekommer hos kvinder. Denne sygdom kan påvirke cellerne i livmoderhalsen, hvilket kan være farligt, hvis det ikke behandles med det samme. Alligevel kan symptomer opstå, efter at kræftcellerne har spredt sig, så tidlig behandling er vanskelig. Derfor anbefales det, at hver kvinde får en rutinemæssig undersøgelse af livmoderen hvert år.

En af de test, der kan udføres for at opdage livmoderhalskræft, er IVA-testen. Denne metode bruges almindeligvis til at opdage lidelser i livmoderhalsen efter en pap-smear. Ved at lave denne undersøgelse håber man, at enhver kvinde, der har en risiko for livmoderhalskræft, kan undgå det. Det følgende er en mere komplet diskussion om proceduren for IVA-testen!

Læs også: Sådan opdager du livmoderhalskræft tidligt

Livmoderhalskræftundersøgelse med IVA-test

Visuel inspektion med eddikesyre, eller også kendt som IVA, er en af ​​de test, der kan udføres for at bekræfte livmoderhalskræft hos en person. Denne undersøgelse er nyttig til at søge efter HPV-DNA, som udføres af medicinske eksperter. I denne undersøgelse kan lægen selv se læsionerne og andre ændringer på livmoderhalsen, som er ret store og kan kræve behandling.

Proceduren for IVA-testen er ret nem at udføre. Medicinske eksperter behøver kun at tørre eddiken, nemlig eddikesyre, som påføres livmoderhalsen. Derefter vil du se, om der er områder, der skifter farve. Normalt livmoderhalsvæv vil ikke blive påvirket af eddikesyreindholdet. Hvis der er kræftceller, bliver den del af livmoderhalsen hvid. Når det er bekræftet, kan yderligere behandling udføres.

Mange vælger IVA-testen, fordi den ikke kræver høj ekspertise, og prisen på testen er relativt billig i forhold til celleprøven. Alligevel er denne kontrol stadig meget god, selvom den kun kræver få ressourcer. Overordnet set er IVA-testen lige så nyttig som Pap smear. Før du udfører undersøgelsen, er det bedre at tjekke med lægen først.

Derudover kan du også spørge lægen fra relateret til IVA-testen, som kan være effektiv til at påvise livmoderhalskræft. Nogle funktioner i appen , som Snak eller Stemme/Video Ca ll, du kan bruge til at gøre det lettere at interagere. Derfor straks Hent applikationen for at gøre sundhedstjek nemmere!

Læs også: Sådan opdager du brystkræft og livmoderhalskræft

Hvad skal man gøre, hvis IVA-testresultatet er positivt

En person, der får denne undersøgelse, kan give to resultater, nemlig positive eller negative. Når testresultaterne er positive, skal personen have yderligere tests for virkelig at bekræfte, om den lidelse, der opstår, virkelig er forårsaget af livmoderhalskræft. Opfølgende tests udføres for at bestemme, hvor langt kræften er, og hvor langt den har spredt sig til kroppen.

Dette gøres også for at bestemme den rigtige behandling, så livmoderhalskræft kan løses. Flere behandlinger kan udføres, såsom at give medicin, strålebehandling, til kemoterapi, så kræften kan overvindes. Behandlingen vil blive bestemt af stadiet af det stadie, der opstår. Anvendelsen af ​​en sund livsstil og regelmæssig motion kan også gøres, så spredningen af ​​kræft kan undertrykkes.

Læs også: Forebyg livmoderhalskræft i en ung alder, her er trinene

Det er diskussionen om IVA-testen, der kan påvise livmoderhalskræft. Derfor rådes enhver kvinde til at få denne undersøgelse hvert andet år for at udføre tidlig forebyggelse. Dette skyldes, at livmoderhalskræft sjældent forårsager symptomer i de tidlige stadier. Når symptomer opstår, har kræftceller normalt spredt sig til det omkringliggende område.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Visuel inspektion med eddikesyre (VIA) som en lavpris cervikal skærm.
NCBI. Tilgået 2020. Visuel inspektion med eddikesyre (VIA) screeningprogram: 7 års erfaring med tidlig påvisning af livmoderhalskræft og præ-cancer i det sydlige Indien.