Er der nogen negative virkninger af at drikke for meget kaffe?

, Jakarta - Kaffe er faktisk en sund drik. Kaffe indeholder koffein, et stof, der kan øges humør , stofskifte og mental og fysisk ydeevne. Kaffe er sikkert at indtage i lave til moderate mængder. Kaffe med høje doser koffein kan dog have negative og endda skadelige virkninger.

Denne påvirkning kan dog opleves forskelligt hos hver person. Nogle mennesker kan indtage mere koffein og ikke opleve de negative virkninger. Men for dem, der ikke er bekendt med eller uforenelige med koffein, kan det opleve ubehagelige symptomer. Her er nogle af de negative virkninger af at drikke for meget kaffe:

1. Angst

Koffein er kendt for at øge årvågenhed. Der er stoffer forbundet med at øge energien i kaffe. Men ved høje doser kan effekten give angst og nervøsitet. Faktummet. Koffein-induceret angstlidelse er en af ​​fire koffein-relaterede syndromer forbundet med psykiske lidelser.

Moderate doser har også vist sig at forårsage hurtig vejrtrækning og øge stressniveauet, når de tages i én drink. Hvis du føler, at du ofte føler dig nervøs eller urolig efter at have drukket kaffe, bør du reducere eller begrænse mængden af ​​forbrug.

Læs også: At drikke kaffe kan komme ind på skadestuen, dette er den nøjagtige dosis

2. Søvnløshed

Koffeins evne til at hjælpe kroppen med at holde sig vågen fra søvnen er en, man stoler på. På den anden side kan for meget koffein gøre det svært for en person at få kvalitetssøvn. At drikke kaffe for ofte kan reducere den samlede søvntid, især hos ældre.

Du har måske ikke indset, at for meget koffein kan forstyrre søvn eller søvnløshed. Hvad mere er, kan virkningerne tage flere timer at fortage sig. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på mængden og tidspunktet for at drikke kaffe for at optimere søvnen.

3. Fordøjelsesproblemer

Mange oplever, at en kop kaffe om morgenen kan hjælpe deres mave i gang. Kaffes afføringseffekt er forbundet med frigivelsen af ​​gastrin, et hormon, der produceres af maven, og som fremskynder aktiviteten i stor mælk.

Imidlertid ser koffein også ud til at stimulere afføringen ved at øge peristaltikken, de sammentrækninger, der flytter maden gennem fordøjelseskanalen. Så bliv ikke overrasket, hvis for meget og hyppigt at drikke kaffe kan forårsage afføring eller endda diarré hos nogle mennesker.

Læs også: Drik ofte kaffe, pas på denne påvirkning

4. Muskelskade

Rhabdomyolyse er en meget alvorlig tilstand, når beskadigede muskelfibre kommer ind i blodbanen, hvilket forårsager nyresvigt og andre problemer. Nogle tilfælde af rabdomyolyse er forbundet med overdreven koffeinindtagelse, selvom dette er relativt sjældent.

Det vigtige at huske er, at store doser koffein indtaget på kort tid for dem, der ikke er vant til det, virkelig vil mærke virkningerne. For at reducere virkningerne er det bedst at begrænse dit indtag til omkring 250 milligram koffein om dagen, medmindre du er vant til at indtage mere af det.

5. Højt blodtryk

Samlet set øger koffein ikke risikoen for hjertesygdomme eller slagtilfælde hos de fleste mennesker. Koffein har dog vist sig at øge blodtrykket på grund af dets stimulerende effekt på nervesystemet. Forhøjet blodtryk er en risikofaktor for hjerteanfald og slagtilfælde, da det kan beskadige arterier over tid. Som et resultat er blodgennemstrømningen til hjertet og hjernen begrænset.

Læs også: Forebyg diarré ved at vaske dine hænder, her er grunden

Heldigvis ser koffeinens effekt på blodtrykket ud til at være midlertidig. Alligevel skal du holde øje med mængden og tidspunktet for kaffeforbruget, især hvis du allerede har forhøjet blodtryk. Hvis der er helbredsproblemer, skal du straks tale med lægen gennem ansøgningen . For lettere interaktion med læger, Hent Ansøgning nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 9 bivirkninger af for meget koffein.
WebMD. Tilgået 2020. Kaffe.