8 ting, du skal undgå, når du behandler forbrændinger

, Jakarta - Forbrændinger er en type sår i form af skade eller tab af huden og det omgivende væv på grund af temperatur, kemikalier, elektricitet eller stråling. I hverdagen opstår denne type sår som regel på grund af sprøjt af varm olie ved madlavning, forbrænding af cigaretter, udsat for et varmt strygejern eller udsat for solen i for lang tid. Men at behandle det burde ikke være vilkårligt, du ved. Her er ting, du skal undgå, og hvordan du behandler forbrændinger korrekt.

Tidligere skal du være opmærksom på, at forbrændinger kan opdeles i 3 niveauer, nemlig mild, moderat og svær. Graden af ​​forbrænding vil i høj grad bestemme den udførte behandling. Omfattende førstegradsforbrændinger, samt anden- og tredjegradsforbrændinger bør behandles på nærmeste sygehus af en læge.

Læs også: Brug af tandpasta kan helbrede forbrændinger, myter eller fakta?

Gør ikke dette, når du bliver forbrændt

Fejl i førstehjælp til forbrændinger kan gøre såret værre. Her er nogle ting, du ikke skal gøre, når du får en forbrænding:

  1. Påfør ikke tandpasta, da det kan irritere huden og øge infektionen.
  2. Påfør ikke olier som kokosolie, olivenolie og madolie. Olien holder på varmen og holder huden brændende.
  3. Påfør ikke æggehvider, da de kan forårsage bakterielle infektioner og allergiske reaktioner.
  4. Undlad at knække vabler og vabler, da det kan føre til infektion.
  5. Påfør ikke smør eller margarine på forbrændingen, da det kan forårsage infektion.
  6. Fjern ikke klistret tøj. Hvis tøj klæber til forbrændt hud, så prøv ikke at fjerne det, søg omgående lægehjælp.
  7. Læg ikke is direkte på forbrændingen. Dette kan gøre hudsår værre.
  8. Undgå udsættelse for direkte sollys. Brændt hud vil være meget følsom over for sollys.

Mindre forbrændinger kan faktisk behandles derhjemme med naturlige forbrændingsmidler. Ring dog til din læge med det samme, hvis forbrændingen ikke heler inden for et par uger, der kommer store blærer på huden, væske kommer ud af såret, eller hvis du har tegn på infektion som feber, pus og dårlig lugt i såret.

Læs også: Førstehjælp ved forbrændinger på grund af udsættelse for varm olie

Her er den rigtige håndtering

For at minimere risikoen for infektion kan tidlige eller mindre forbrændinger behandles med nogle af følgende naturlige forbrændingsmidler:

1. Koldt vand

Det første du skal gøre, når en solskoldning er, er at fugte den med koldt vand, altså køligt vand i stedet for is, kørende i 10-20 minutter, indtil den stikkende smerte aftager. Du kan også lægge et håndklæde, der har ligget i blød i koldt vand i 5-15 minutter.

2. Aloe Vera

Denne ene plante menes at have anti-inflammatoriske egenskaber, stimulerer sårheling, fugter huden og forhindrer udviklingen af ​​bakterier. For at helbrede forbrændinger anbefales det at anvende ægte aloe vera gel direkte på det berørte område. Hvis du bruger kunstige aloe vera-produkter, skal du vælge produkter med en høj procentdel af aloe vera-indhold. Undgå desuden produkter, der indeholder tilsætningsstoffer, især farvestoffer og parfume.

3. Honning

Med det anti-inflammatoriske, antibakterielle og svampedræbende indhold i det, kan honning være et naturligt middel til forbrændinger.

Ud over de naturlige forbrændingsmidler ovenfor, kan du også bruge medicinsk medicin såsom antibiotikasalver og smertestillende midler. Antibiotiske cremer og salver kan hjælpe med at reducere infektion. Tricket, bare påfør salven på den brændte hud og dæk den med steril gaze, eller som anvist af en læge.

Læs også: Brænder op til knoglen, kan de heles?

Det er en lille forklaring på, hvordan man behandler forbrændinger. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!