Kakerlakker bider ikke, men kan gøre dig syg, her er grunden

Jakarta - Insektbid er normalt. Det kan være, du vågner om morgenen og finder insektbid på din krop. Måske fordi myggene ved et uheld kom ind gennem hullet i vinduet, der ikke var lukket, kan det også skyldes en edderkop, der ved et uheld krydsede, eller måske for en dårligt nok tilstand, at du blev bidt af væggelus.

Men har du nogensinde tænkt på kakerlakbid? Bare når du hører navnet, gyser du måske allerede, og forestiller dig, hvor ulækkert dette lille væsen med en brun farve og form er som en dadelfrugt. Især hvis kakerlakken kan flyve. Kakerlakker er inkluderet i insektkategorien, men er det rigtigt, at disse dyr bider, når de finder fare, løber de bare og gemmer sig?

Læs også: Bestræbelser på at undgå insektbid, du skal vide

Bider kakerlakker?

Uanset hvor irriterende kakerlakker er, vil du blive glad for at høre informationen om, at kakerlakker ikke vil bide dig eller dit kæledyr. Fordi kakerlakker har mund, der ikke kan trænge ind i menneskelig hud. Hvis der er noget, betragtes kakerlakbid hos mennesker som en meget sjælden tilstand. Der er dog stadig behov for information og konkrete beviser for dette altid tilstedeværende tilfælde af kakerlakbid.

Farer ved kakerlakker for helbredet

Kakerlakker kan stadig gøre dig syg, selvom disse insekter ikke bider. Spredning af sygdom forårsaget af kakerlakker kan ske ved et uheld eller med vilje. For det første bærer kakerlakker en masse mikrober i deres kroppe og i deres tarme og fordøjelseskanalen. Dernæst udskiller kakerlakken snavs, der bærer disse mikrober.

Nogle af mikroberne i kakerlakker kan være harmløse, men nogle er patogene, hvilket betyder, at de har evnen til at sprede sygdom. Faktisk er der ingen videnskabelige beviser, der tyder på, at kakerlakker er forbundet med et bestemt sygdomsudbrud, men disse insekter siges at bære Salmonella og poliovirus.

Læs også: Denne virkning af insektbid er ikke-giftig for kroppen

Derhjemme dukker kakerlakker ofte op i køkken- og badeværelsesområder, fordi de har brug for vand og mad. Kakerlakker kan slippe af med afføring og mikrober for derefter at gå i køkkenet og træde på mad eller bestik. Så hvis en kakerlak bliver udsat for noget som MRSA eller bakterier, der er modtagelige for forskellige lægemidler, kan dette være et stort problem. Hvis det overføres til fødevarer og i sidste ende til mennesker, kan virkningerne være meget farlige.

Et andet problem er, at kakerlakker producerer mange allergener, hvoraf mange har en negativ indvirkning på mennesker. Denne tilstand kan være farlig, fordi hvis du har været udsat for dette allergen før, kan efterfølgende eksponeringer udløse astma. Faktisk kan påvirkningen være alvorlig og føre til anafylaktisk shock.

Hvis dette sker, har du brug for lægebehandling. Gør lægeaftaler nemmere ved at bruge appen , fordi du kan mødes på ethvert hospital med netop denne app. Hvis du har forskellige helbredsproblemer og ønsker at få en løsning med det samme, kan ansøgningen gennem chatfunktionen med læger klar til at hjælpe når som helst.

Læs også: Førstehjælp ved bid af insekter

Sikre måder at afvise kakerlakker på

At afvise en kakerlak med en spray kan dræbe den, men forkert brug af insektspray kan også have en indvirkning på dit helbred. Den bedste måde at slippe af med kakerlakker er at bruge kakerlaklokkemad. Bare påfør agnen og placer den i et område, hvor du har set disse insekter. Denne lokkemad indeholder et effektivt insekticid til at dræbe kakerlakker.

Reference:
Forebyggelse. Hentet i 2019. Bider kakerlakker? Ikke rigtig, men de kan forårsage alvorlige helbredsproblemer.
Allergi og vand. Hentet 2019. Hvordan kakerlakker kan gøre dig syg (og hvad du kan gøre ved det).
Russells skadedyrsbekæmpelse. Hentet i 2019. Er kakerlakker farlige?