Hvordan bestemmer man nøjagtigt en hunds alder?

, Jakarta – Mange siger, at 1 års hundealder er lig med 7 års menneskealder. Den korrekte måde at beregne alderen på denne hund på er dog ikke blevet bekræftet. Faktisk er det at kende en hunds alder en af ​​de vigtigste ting i overvågningen af ​​en hunds fysiske og psykiske helbred.

Læs også: Kend 7 sygdomme, som hvalpe er sårbare over for

Selvfølgelig vil håndteringen af ​​hver sundhedslidelse, som en hund oplever, også være forskellig og bestemmes af hundens alder. For det er der intet galt i at vide en nøjagtig måde, du kan gøre for at bestemme alderen på din yndlingshund, her. På den måde vil du bedre kunne være opmærksom på hundens helbredstilstand.

Dette er den nøjagtige måde at bestemme en hunds alder på

Der er mange myter, der udvikler sig om, at måden at bestemme alderen på hver hund er den samme. Normalt vil de fleste mennesker beregne alderen på en hund ved at sammenligne 1 års menneskealder, hvilket er lig med 7 års hundealder. Faktisk er dette ikke den rigtige måde at bestemme en hunds alder på.

At bestemme en hunds alder kan ikke være den samme for alle hunderacer. Især hvis du har en lille race hund med en stor race hund på samme tid. Begge har forskellige måder at beregne en hunds alder på.

Men som en generel retningslinje, American Veterinary Medical Association opsummerer flere metoder, såsom:

1.1 Det første år af en hunds liv er lig med 15 menneskeår.

2.Når en hund er 2 år, vil den vokse yderligere 9 menneskeår.

For eksempel, når en hund er 2 år gammel: (15) + (9) = 24, så når en hund er 2 år, er dens alder lig med 24 menneskeår.

3. Efter 2 års alderen ganges hver ekstra hunds alder med 5 menneskeår.

For eksempel at beregne en hunds alder på 7 år: 1 års hundealder = 15 års menneskealder. Tilføjet 9 menneskealdre da hunden blev 2 år, så betyder tilføjelsen af ​​4 år 4 x 5 = 20 år. Så hvis hundens alder 7 år er 15 + 9 +20 = 44 år menneskealder.

I dette tilfælde går hunde, der vejer 0-20 kg ind i små hunde, 21-50 kg til mellemstore hunde, 51-90 kg til store hunde og 90 kg og derover i meget store størrelser.

Læs også: 5 sygdomme, der ofte opleves af racerene hunde

Lancering fra American Kennel Club , hunde af små racer har et længere liv end racerene hunde. En biolog, Cornelia Kraus, ved Tysklands universitet i Göttingen, siger, at hunde af store racer ældes hurtigere end hunde af små racer.

Forskere siger, at hver 4,4 pund af en stor hunds kropsmasse kan reducere en hunds næseforventning med en måned. Selvom årsagen ikke er klart kendt, anses risikoen for helbredsproblemer hos hunde af store racer for at være udløseren af ​​denne grund.

I 2019 har forskere fra University of California også fundet en ny metode til beregning af hundes alder. Ud fra deres forskning fandt de en videnskabelig formel ved at justere det år hunden blev født ved at gange hundens naturlige aldersalgoritme med 16 og tilføje 31. Formlen der kan bruges er: alder i menneskeår = 16 x naturlig logaritme (kronologisk alder) af hunden) + 31.

Andre måder at bestemme en hunds alder på

Udover at beregne formlen, kan du også bestemme hundens alder gennem hundens tænder:

  1. Normalt 6-8 uger gammel hundehvalp har allerede næsten alle mælketænder.
  2. Ind i en alder af 7 måneder er alle tænder ændret til permanente tænder, der er hvide og rene.
  3. Alder 1-2 år bliver tænderne mere matte, og ryggen begynder at blive gul.
  4. I en alder af 3-5 år er tænderne nogle gange begyndt at få tandsten. I denne alder bør du jævnligt tjekke hundens helbredstilstand, herunder tænderne hos dyrlægen. Nu kan du bruge appen at spørge din dyrlæge direkte om, hvordan du holder din hunds tænder sunde, når den bliver ældre.
  5. I alderen 5 til 10 år kan dine tænder vise forskellige problemer, hvis du ikke jævnligt tjekker din hunds tænder for helbred.
  6. Alderen på 10-15 år er karakteriseret ved tab af flere tænder.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​at invitere hunde til motion

Det er nogle måder, du kan gøre for at bestemme alderen på din hund. Glem ikke altid at lave regelmæssige eftersyn, så hundens helbredstilstand vedligeholdes ordentligt i en stadig ældre alder.

Reference:
Hent af Web MD. Hentet 2020. Sådan finder du ud af din hunds alder.
American Kennel Club. Hentet 2020. Sådan beregnes hundeår til menneskeår.
American Veterinary Medical Association. Tilgået 2020. Ældre kæledyr.
BBC. Tilgået 2020. Sådan beregner du din hunds rigtige alder.