Hvor farlig er hævelse af galdeblæren?

, Jakarta - Alle dele af fordøjelsessystemet er meget vigtige for at behandle mad, der kommer ind i kroppen, så det kan behandles. En af de vigtigste dele af denne proces er galdeblæren. Denne del er nyttig til at producere galde, så maden kan fordøjes ordentligt. Alligevel viser det sig, at mennesker stadig kan leve uden disse dele i kroppen.

Alligevel skal du stadig være forsigtig, fordi denne del stadig kan opleve interferens. En af de lidelser, der kan opstå, er hævelse af galdeblæren. En person, der har denne lidelse, har brug for at få behandling, fordi det kan forårsage dårlige virkninger. Men hvor slem kan faren være? Her er en mere komplet anmeldelse!

Læs også: Forårsage betændelse i galdeblæren, Kend fakta om kolecystitis

Farer ved hævet galdeblære

Hævelse eller betændelse i galdeblæren er også kendt som kolecystitis. Denne lidelse er generelt forårsaget af galdesten, der sidder fast i galdeblæren. Galdesten kan dannes fra kolesterol og et pigment kaldet bilirubin eller endda en blanding af de to. Denne lidelse kan også udløses af galdeslam, når væsken samler sig i galdegangene.

En person, der har denne lidelse, kan have dette problem og kan opleve feber, smerte, kvalme, til farlige komplikationer. Derfor bør du kende nogle af de farlige bivirkninger, der kan opstå, når nogen har kolecystitis eller hævelse af galdeblæren. Her er nogle af de farer, der kan opstå:

1. Forstørret fistel

En af de lidelser, der kan opstå på grund af kolecystitis, er forstørrelse af fistelen. Dette sker på grund af store sten, der eroderer galdeblærens vægge. Fistel er en kanal, der forbinder galdeblæren med tolvfingertarmen, så sten kan passere. Derfor er det nødvendigt at lave tidlig forebyggelse, så stenen ikke har en dårlig indvirkning på fordøjelseskanalen nedenfor.

Læs også: 5 fakta om galdestenssygdom

2. Galdeblæreudspilning

Når galdeblæren svulmer på grund af en ophobning af galde, kan den strække og svulme. En person, der har denne lidelse, kan føle alvorlig smerte. En mere alvorlig risiko for dette er forekomsten af ​​rivning i galdeblæren til infektion og endda vævsdød.

3. Netværksdød

En person, der har kolecystitis, kan opleve vævsdød i galdeblæren. Dette kan få koldbrand til at udvikle sig, hvilket i sidste ende fører til blæresprængning. Uden behandling vil 10 procent af mennesker med denne lidelse opleve lokal perforation, endda peritonitis.

Desuden, hvis galdestenen påvirkes af den cystiske kanal, kan der forekomme tryk og obstruktion af galdegangen. En person, der oplever dette, kan forårsage kolestase. Alligevel er denne type lidelse ret sjælden. Du kan også opleve blokering af bugspytkirtelgangen, når galdesten blokerer galdegangen, og der kan opstå pancreatitis.

Det er nogle af de farlige virkninger, der kan opstå på grund af kolecystitis eller hævelse af galdeblæren. Derfor, hvis du oplever symptomer fra disse lidelser, såsom smerter ved vejrtrækning, gulfarvning af huden, til bleg afføring, er det en god idé at få dig selv tjekket med det samme. På den måde kan galdesten, der dannes, fjernes med det samme.

Læs også: Livsstile, der sænker risikoen for kolecystitis

Kolecystitis eller hævelse af galdeblæren er faktisk noget, der kan være farligt. Derfor, hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, lægen fra klar til at hjælpe. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få nem adgang til sundhed blot ved at bruge smartphone !

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal man vide om kolecystitis?
Healthline. Tilgået 2020. Kronisk kolecystitis.