Lær årsagen til anovulation at kende, betingelsen om ikke at frigive en kvindes æg

, Jakarta - Hver kvinde, hvis reproduktionssystem er frugtbart, vil producere et æg på en regelmæssig basis hver måned i hver fertil periode. Normalt indtræffer den fertile periode på den 12. til 16. dag efter den første dag i menstruationscyklussen. Ægløsning opstår, når æggestokkene frigiver et æg som forberedelse til graviditet.

Men når en kvindes æg eller æg ikke modnes og ikke kan befrugtes af en sædcelle, kaldes tilstanden anovulering. Anovulation opstår, fordi ægget ikke frigives af æggestokken og kommer ind i æggelederen. Adskillige medicin, tilstande og eksterne faktorer, der påvirker hormonniveauer, kan forårsage anovulering.

Læs også: Disse faktorer påvirker kvindelig fertilitet

Årsager til anovulering, som kvinder skal kende

Bør kende årsagerne til anovulation, der skal kendes af kvinder, nemlig:

1. Penggu naan Hormonel prævention

Nogle præventionsmetoder indeholder generelt hormoner designet til at stoppe ægløsning og forhindre graviditet. Præventionsmidler omfatter syntetiske former af hormonerne progesteron og østrogen, og nogle indeholder kun syntetisk progesteron. Disse typer af præventionsmetoder omfatter p-piller, p-plastre, vaginale ringe, præventionsimplantater, præventionsanordninger og præventionsinjektioner.

Disse lægemidler forstyrrer æggestokkenes evne til at vokse og frigive æg. Som et resultat vil kvinder, der bruger det, have anovulatoriske cyklusser. Hver præventionsmetode stopper ægløsning på en anden måde. Hvis du planlægger at bruge en af ​​disse, så spørg din læge for at bestemme den bedste løsning. Nu kan du direkte diskutere med lægen via . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald .

2. Effekt S forstærkning af O flagermus

Visse lægemidler designet til at behandle andre tilstande kan forhindre ægløsning i at forekomme, så kvinder, der tager dem, kan blive anovulatoriske. Nogle af disse stoffer, nemlig:

  • NSAID (non-steroide antiinflammatoriske lægemidler). NSAID'er eller smertestillende midler, såsom ibuprofen og naproxen, forårsager anovulering, hvis de tages af kvinder i 10 på hinanden følgende dage.

  • Urter og naturmidler. Urter er ikke altid sikre og sunde. Grunden til, at nogle planter indeholder stoffer såsom hormoner, der kan forstyrre ægløsningen.

  • Hudcremer og aktuelle produkter. Nogle produkter indeholder østrogen eller progesteron, der er designet til at bekæmpe aldring eller hjælpe med problemer såsom præmenstruelt syndrom (PMS). Disse produkter kan optages i kroppen og derved forårsage anovulering.

  • Steroider. Steroider er en type hormon, der kan reducere betændelse. Steroidbrug kan også forstyrre de hormoner, der er nødvendige for ægløsning.

  • Epilepsi eller anfaldsmedicin. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Human Reproductive Sciences siger, at medicin mod epilepsi og anfald kan forstyrre ægløsning og menstruationscyklus.

  • Kræftbehandling. Kemoterapi, stråling og kræftmedicin kan forårsage permanent skade på æggestokkene.

Læs også: Her er 10 fertilitetsfaktorer hos kvinder

Hvis du er gravid, men er forpligtet til at tage en af ​​ovenstående lægemidler, bør du diskutere med din læge om alternativ medicin eller andre behandlinger, der er mere passende og sikre for æggestokkene.

3. Tilstand K sundhed

Kvinder, der træner for meget, er stressede, er undervægtige eller overvægtige, er mere udsatte for anovulering. Visse helbredsproblemer kan forstyrre balancen af ​​hormoner i kroppen, der er nødvendige for ægløsning. Denne tilstand kan påvirke skjoldbruskkirtlen, binyrerne, hypothalamus og hypofysen. Alle disse kirtler spiller en rolle i den sarte hormonbalance, der fører til ægløsning.

Kvinder med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) har normalt for meget insulin og testosteron, hvilket forstyrrer hormonbalancen og forårsager anovulering. Heldigvis kan denne hormonrelaterede tilstand behandles, så du stadig har en chance for at få ægløsning.

Kvinder, der træner for meget eller har høj stress, kan opleve anovulering på grund af forstyrrede hormonniveauer. Anovulation kan også forekomme med tidlig overgangsalder. Årsagerne til for tidlig overgangsalder er ofte ukendte, selvom nogle er forårsaget af medicin eller visse medicinske tilstande.

Læs også: Dette er et tegn på, at en kvinde er i sin fertile periode

4. Unormal vægt

Vægtøgning eller -tab er også tæt forbundet med ægløsning, fordi hormonet østrogen er afhængig af en sund kropsvægt for at nå normale niveauer. Fedme eller overvægt kan få ægceller til ikke at modnes ud over hormonelle ubalancer. Mange forskningsresultater konkluderer, at fedme er tæt forbundet med anovulering hos kvinder. Fordi fedme kan forårsage ovariedysfunktion og infertilitet.

Det er derfor, kvinder har brug for at kende det bedste tidspunkt at have ægløsning ved at være opmærksomme på deres livsstil, daglige kost og lave regelmæssige kontroller.

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Anovulation: Alt hvad du behøver at vide.

Meget vel familie. Tilgået 2019. Anovulation og ægløsningsdysfunktion.

Healthline. Tilgået 2019. Anovulatorisk cyklus: Når du ikke frigiver en oocyt.