Det er de symptomer, man oplever efter at være kommet sig over Corona-virussen

, Jakarta – Ifølge Verdenssundhed og Organisation n, restitutionstiden for dem, der er kommet sig over corona-virussen, afhænger af sygdommens sværhedsgrad. For personer med milde symptomer tager det omkring to uger, mens dem med alvorlige eller endda kritiske symptomer har brug for tre til seks uger for at komme sig.

Det viser sig, at efter at være kommet sig over corona-virussen, kan de syge stadig mærke nogle symptomer. Startende fra tab af smag eller lugt, takykardi, brystsmerter, åndenød, ekstrem træthed, kognitive problemer, til tilbagevendende feber. Mere information er her!

Symptomer du føler efter at være kommet dig over Corona

Som rapporteret af The Pharmacy Times rapporterede 87,4 procent af mennesker, der kom sig efter COVID-19-infektion, stadig at have oplevet mindst ét ​​symptom såsom træthed og åndenød.

På tidspunktet for ambulant undersøgelse var kun 12,6 procent af de corona-overlevere helt fri for symptomer. Der er omkring 44,1 procent af corona-overlevere, der oplever en nedsat livskvalitet. 27,3 procent oplevede smerter alene og 21,7 procent oplevede brystsmerter.

Læs også: Undersøgelsesresultater: Hunde kan opdage tilstedeværelsen af ​​Corona-virussen

Undersøgelsen viser, at der er en mulighed for bedring for dem, der er smittet med corona-virussen, hvorefter det tager længere tid at komme sig helt. De, der er kommet sig over coronaen, skal fortsætte med at blive overvåget og bestille tid hos en læge for at kontrollere den fortsatte udvikling af deres helbred.

Ud over fysiske symptomer viser det sig, at corona-overlevere også ofte oplever følelsesmæssige symptomer. Følelsesmæssige problemer kan øges for dem, der kommer sig fra COVID-19, da de tidligere tilbragte tid på hospitalet.

Denne oplevelse kan være traumatiserende, huske tidligere smerte eller frygt for at opleve den samme smerte. Så det er ikke overraskende, at andre symptomer oplevet efter at være kommet sig over corona-virussen også inkluderer træthed, forvirring og mental forvirring.

Hvis du er en corona-overlever og ofte oplever de tidligere nævnte symptomer, så tøv ikke med at spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Tricket, bare download Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Håndtering af symptomer efter bedring fra Corona

Hvornår kan man opnå fuld bedring? Intet sikkert. Det er muligt, at for nogle mennesker vil deres lunger komme sig, men for andre vil symptomerne vare længere og måske ikke engang komme sig helt.

Læs også: Tricks til at forhindre Corona, mens du cykler

Et af pejlemærkerne er undersøgelsen New England Journal of Medicine 2011 af 109 patienter i Canada, der var blevet behandlet for akut respiratorisk distress syndrome eller ARDS, den type lungesvigt, der rammer mange inficeret med COVID-19.

Fem år senere har nogle af dem fået lungefunktionen tilbage, men kæmper stadig med fysiske og følelsesmæssige problemer. På den ene side har coronaoverlevere med en yngre aldersgruppe en større grad af fysisk restitution end dem, der er ældre.

Så hvad skal der gøres for at behandle symptomer efter at være kommet sig efter COVID-19? Medicinske fagfolk råder til fortsat at udføre regelmæssige lægetjek, så corona-overlevere kan få den rigtige medicinske løsning efter deres behov.

Læs også: Hvad er fordelene ved regelmæssigt at indtage ingefær?

Implementering af en sund livsstil, åndedrætsøvelser og stresshåndtering er de rigtige trin til at håndtere symptomerne på alderen for at komme sig efter corona-virussen. Corona-overlevere har også brug for støtte fra miljøet til at møde stigmatisering eller ubegrundet frygt for, at de kan smitte andre mennesker.

Reference:
Apotek Tider. Tilgået i 2020. Patienter kan fortsætte med at opleve COVID-19-symptomer efter genopretning af infektionen.
New York Times. Tilgået i 2020. Her er hvordan genopretning fra Covid-19 ser ud for mange overlevende.