Her er 5 sunde fødevarer til din lille, der er et lille barn

, Jakarta – For de af jer, der har børn under fem år (småbørn) og aktivt leger og lærer, har de selvfølgelig brug for tilstrækkelig, præcis og komplet ernæring for at sikre optimal vækst og udvikling. Som forælder skal du sørge for at servere en sund madmenu, der kan give energi og næringsstoffer til at understøtte motorisk, mental og kognitiv udvikling. Her er 5 sunde fødevarer til småbørn, som du har brug for at kende:

1.Grønne bladgrøntsager

Mørkegrønne bladgrøntsager som sennepsgrønt, spinat, broccoli og grønkål har en masse fiberindhold for at opretholde kroppens stofskifte og høje niveauer af vitaminer og mineraler, nemlig jern, calcium og folinsyre.

2.Kød

Den næste sunde mad er kød. Kød er en god kilde for kroppen, fordi det indeholder vitaminer, protein, mineraler, jern, zink og vitamin B12. Du kan lave en sund menu til småbørn af fedtfattigt kød og kylling uden skind. Men husk, at du bør reducere forbruget af indmad og forarbejdet kød såsom pølser og nuggets.

3.Frugter

Du skal også inkludere en sund madmenu til småbørn i form af frugter såsom avocadoer, blåbær eller mandarin, som indeholder en masse forskellige næringsstoffer, som barnet har brug for. Til avocado indeholder denne frugt sunde umættede fedtstoffer. Fordi disse sunde fødevarer indeholder høje kalorier. Avocadoer er også velegnede til at blive brugt som en daglig menu for små, der stadig er undervægtige. Mens blåbær indeholder flavonoider, som er meget gode for børns øjne, hjerne og urinveje. Mandarin appelsiner er rige på vitamin C og antioxidanter, hvilket gør dem velegnede som en yndlings sund snack.

4.Nødder

Du kan også servere en sund madmenu til småbørn fra nødder som jordnødder, sojabønner, mandler, pistacienødder og andre, der indeholder kilder til gode fedtstoffer (omega-3 og omega-6), så de er gavnlige for kroppen, især hjerte. Derudover indeholder disse nødder også vitaminer og mineraler som E-vitamin, fosfor, selen og mangan.

5.Yoghurt

Du kan introducere yoghurt til børn på et år og derover. Yoghurt er en god bakterie i fermenterede mælkeprodukter, der fungerer til at opretholde sundheden i dit barns fordøjelseskanal. Denne sunde mad er også en god kilde til calcium og D-vitamin, som er vigtige for sundheden for din babys knogler og tænder. Derudover har yoghurt også fordele for at øge immuniteten og hjerte- og hjernesundheden.

Det er 5 sunde fødevarer, som skal gives til dit lille barn. Ved at give disse sunde fødevarer på en regelmæssig basis vil det hjælpe barnets vækst og udvikling til at være sund og væk fra forskellige sygdomme.

For råd om sund mad og anden sundhed for dit barn, kan du diskutere det med den ansvarlige læge når som helst og hvor som helst. Du kan bruge appen at tale med den valgte børnelæge direkte. gøre det lettere for brugerne at diskutere med læger via Chat, videoopkaldog Vkontoropkald. Hent i App Store og Google Play nu!

Læs også: Disse 4 ting kan få din lille til at blive født med en høj krop