Dette er den negative indvirkning af overtænkning på sundheden

, Jakarta - Har du en vane med at kæmpe i dit sind, gøre dig selv ængstelig og have problemer med at sove? Hvis du har, måske du ofte over tænkning . En der ofte tænker for meget eller over tænkning , altid bekymret, når han ikke kunne analysere alle problemerne.

For folk, der altid over tænkning , syntes det umuligt at bevare roen, selv en dag ad gangen. Husk, at det at være konstant rastløs og bekymret kan kræve mere end bare mental fred. Når sindet hele tiden ændrer sig, oplever kroppen også en kortisolspids. Det betyder, over tænkning kan have en negativ indvirkning på sundheden på længere sigt.

Læs også: At have venner viser sig at være godt for mental sundhed

Forstyrret helbred på grund af overtænkning

over tænkning som finder sted på lang sigt kan udløse negative påvirkninger af fysisk og mental sundhed, nemlig:

1. Påvirker hjernens ydeevne

Et af de mest berørte organer i kroppen over tænkning og stress, nemlig hjernen. Stress har en tendens til at have en indvirkning på hjernens sundhed. Kortisol kan beskadige og dræbe hjerneceller i hippocampus.

over tænkning Kroniske kan ændre hjernens funktion ved at ændre dens struktur og forbindelse. Kronisk stress kan føre til psykiske problemer, såsom angstlidelser og humørsygdomme.

Dette kan påvirke kvaliteten af ​​dit liv, hvis det ikke kontrolleres. Hvis du ofte over tænkning , prøv at tale med en psykolog gennem appen som vil hjælpe dig når som helst og hvor som helst.

2. Påvirker fordøjelsessystemet

At tænke for meget kan forårsage stress, som igen påvirker fordøjelsessystemet. Udsættelse for stress forårsager fordøjelsesproblemer, såsom inflammatorisk tarmsygdom, irritabel tyktarm, ændringer i gastrointestinal motilitet og mavesekretion, øget tarmpermeabilitet og ændringer i tarmmikrobiotaen.

3. Forstyrret hjertefunktion

over tænkning og at bekymre sig for meget kan skade kardiovaskulær sundhed. Brystsmerter, takykardi, svimmelhed, er nogle af de problemer, der kan opstå som følge af over tænkning . Risikofaktorer som depression, stofmisbrug og søvnbesvær forbundet med kronisk bekymring kan også forværre problemet.

4. Skader hudens sundhed

Angst, stress og over tænkning som løbende kan påvirke hudens sundhed. Følelsesmæssig stress forårsaget af over tænkning kan påvirke eller forværre en række hudlidelser såsom psoriasis, atopisk dermatitis, pruritus, alopeci, areata og seborrheic dermatitis.

Stress forårsager betændelse i kroppen, som forårsager opblussen på huden. Det indbyrdes forbundne komplekse system af hud, endokrine system og immunsystem er påvirket af kronisk stress, som forværrer hudsygdomme.

Læs også: Disse er 3 måder at diagnosticere OCD-sygdom på

5. Undertrykke immunsystemet

Har du nogensinde bemærket, at når du er stresset eller angst, bliver du ofte syg? Det skyldes, at stress forårsager frigivelse af kortisol i kroppen, hvilket igen svækker immunforsvaret. Når kroppens naturlige forsvar undertrykkes, bliver den mere modtagelig for sygdomsinfektion.

6. Kræftrisiko stiger

over tænkning eller overtænkning forårsager stress og konstant aktivitet af hypothalamus-hypofyse-binyreaksen forringer immunresponset, hvilket fører til, at visse kræftformer udvikler sig vedvarende.

Indse, så administrer overtænkning

At indse, at du er over tænkning og indse, hvad der foregår, er det første skridt til at styre over tænkning . En måde at bemærke det på er, hvis du har mere end tre problemer i tankerne og konstant kæmper med "hvad nu hvis".

Hvis du ønsker at distrahere dig selv og komme ind i din krop fysisk for at frigøre dit kognitive system, så prøv at lave aktiviteter, der holder dig beskæftiget, såsom træning.

Læs også: 4 psykiske lidelser, der opstår uden at vide det

Øvelse af diafragmatisk vejrtrækning eller maveånding kan hjælpe med at sænke din puls, bremse din vejrtrækning og komme i kontakt med din krop. Dette renser igen dit sind.

I 20 minutter før sengetid, prøv at skrive en liste ned over bekymringer eller ting, du skal gøre. Hvis det stadig er svært, så tøv ikke med at tale med venner, kære eller psykologer gennem appen . De kan give dem et nyt perspektiv og indse, at noget, der virker uhyggeligt eller komplekst, egentlig ikke er så kompliceret.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Hvordan bekymring påvirker kroppen
Sundhedssiden. Tilgået i 2021. 6 sundhedsproblemer forårsaget af overtænkning
Huffpost. Fået adgang i 2021. Her er, hvad der sker med din krop, når du tænker over