Klumper så tidlige tegn på kræft Symptomer?

, Jakarta - Kræft er en sygdom, der opstår, når der er en unormal vækst af kropsvævsceller, der bliver til kræftceller. Kræftceller, der udvikler sig, vil sprede sig til andre dele af kroppen, hvilket forårsager farlige komplikationer, såsom tab af liv.

Almindelige mennesker vil kalde denne sygdom for en tumor, selvom ikke alle tumorer kan blive til kræft. Tumorer i sig selv er unormale klumper, der er opdelt i to typer, nemlig godartede tumorer og ondartede tumorer. Kræft i sig selv er en betegnelse, der bruges til alle typer af ondartede tumorer.

Læs også: Kend forskellen mellem tumor og kræft

Kræft kan dannes i alle dele af kroppen og i alle. Men denne sygdom opleves generelt af en person, der er over 40 år gammel. Før kræften udvider sig og beskadiger det omgivende væv, er der ingen symptomer. Symptomer vil opstå, når kræften er kommet ind i et fremskredent stadium.

Kan en klump være et tegn på kræft?

Tilstedeværelsen af ​​en unaturlig klump er det vigtigste symptom, der vises hos mennesker med kræft. Disse klumper vil vokse hurtigt på ingen tid. Derfor, hvis du finder dette ene symptom, skal du straks kontakte en læge for at få den rigtige behandling, ja.

Symptomer, der opstår, vil variere for hver patient, afhængigt af den type kræft, der er oplevet, og hvilke organer, der er ramt. Ud over tilstedeværelsen af ​​en klump omfatter nogle almindelige symptomer, der ofte mærkes af mennesker med kræft:

  • Kroppen bliver hurtigt træt.

  • Blegt ansigt.

  • Smerter i det berørte område.

  • Vægttab.

  • Forstyrrelser i afføring og vandladning.

  • En feber, der kommer og går.

  • Blå mærker og pludselig blødning.

  • Kronisk hoste.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, skal du straks bestille tid hos en læge på det nærmeste hospital gennem ansøgningen . Hver syges krop vil have en anden reaktion på denne unormale cellevækst. Diskuter derfor, hvad din klage er, så den kan behandles hensigtsmæssigt.

Læs også: Pas på, dette forårsager halskræft

Sådan diagnosticeres kræft

Ud over at bekræfte symptomerne og en række fysiske undersøgelser, nogle yderligere tests, som lægen vil gøre for at diagnosticere kræft, nemlig:

  • Laboratorietest. Denne test udføres ved at undersøge blod- og urinprøver for at kontrollere for abnormiteter i kroppen.

  • Billeddiagnostiske tests. Denne test udføres ved at udføre en undersøgelse med røntgenapparat, ultralyd, CT- Scan , MR eller PET- Scan for at se, hvilken del af organet, der er problemet.

  • Biopsi. Denne test udføres ved at tage en prøve af kropsvæv med kræft. Denne undersøgelse er den mest nøjagtige undersøgelse til at diagnosticere tilstedeværelsen af ​​kræftceller i kroppen.

Hvis den syge har udført en række af disse tests og er positiv for kræft. Dernæst vil lægen bestemme stadiet af selve kræften. Kræftstadiet er generelt opdelt i 4 niveauer, nemlig trin 1, trin 2, trin 3 og trin 4. Jo højere kræftstadiet oplevet, jo mindre sandsynligt er det at komme sig.

Læs også: Dette er en behandlingsmetode for kræftramte

Kræft på et tidligt tidspunkt er svært at opdage, når nogen har kræft, er de normalt kommet ind i et højt stadie. Niveauet af selve stadiet vil blive bestemt af kræftens størrelse, hvor udbredt den er, og hvorvidt kræften har spredt sig til lymfeknuderne.

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2019. Hvad skal man vide om kræft.

Mayo Clinic. Hentet i 2019. Kræft.