Anerkend egenskaberne ved våd lungesygdom hos børn

, Jakarta - Våde lunger eller i medicinske termer kaldet lungebetændelse, er en tilstand, hvor en eller begge lunger er inficeret af vira og bakterier. Denne tilstand kan ske for alle, fra babyer til voksne. Hoste og influenza, der ikke forsvinder, kan også udløse irritation af lungerne, hvilket gør det lettere for bakterier og vira, der forårsager lungebetændelse, at inficere.

Husk på, at i raske lunger vil ilt, der kommer ind gennem luftvejene, komme ind i blodet gennem alveolerne, som er små luftsække i kapillære blodkar. I åndedrætssystemet er der omkring 600 millioner alveoler. Når luft indeholdende ilt når alveolerne, kan ilt optages i blodet. Så vil de røde blodlegemer bære det gennem hele kroppen.

Når der opstår lungebetændelse eller lungebetændelse, kan lungerne ikke udføre deres arbejde som normalt på grund af slimet, der blokerer alveolerne. Som følge heraf vil det være svært for ilt at komme helt ind i lungerne.

Symptomer på våde lunger hos børn

Symptomer på våd lungesygdom hos børn kan være ret forskellige. Afhængig af det enkelte barns tilstand og immunitet. Nogle af følgende symptomer er dog almindelige, når et barn har lungebetændelse forårsaget af bakterier:

  • Hoste med slim. Sputum, der kommer ud, er generelt grønt og nogle gange blandet med blod.

  • Ret høj feber.

  • Svært at trække vejret.

  • Brystsmerter.

  • Føler sig træt og svag.

  • Kvalme og opkast.

  • Diarré .

I mellemtiden opstår lungebetændelse forårsaget af virusinfektioner normalt langsommere, og nogle gange har de viste symptomer en tendens til at være milde, som forkølelse og ledsaget af en lavgradig feber. Denne tilstand omtales ofte som 'walking pneumonia'.

Så hos spædbørn viser denne sygdom muligvis ikke typiske symptomer som hos voksne. Babyens manglende evne til at udtrykke, hvad han føler, er også ofte en hindring for at opdage den oplevede våde lungetilstand. Men hvis barnet viser tegn som at se bleg, svag, sløv, græder oftere end normalt, nægter at spise, kaster op og rastløs, skal du straks søge lægehjælp for tidlig opdagelse.

Mulige medicinske handlinger

For at diagnosticere lungebetændelse hos børn vil lægen normalt undersøge og lytte til lyden af ​​åndedrættet, der kommer ind i lungerne ved hjælp af et stetoskop. Hvis der er væske i lungerne, vil der være en knitrende lyd, der høres, hver gang barnet trækker vejret. Ikke nok med det, så skal der normalt også foretages røntgenundersøgelse for at bekræfte diagnosen.

Diagnosen er vigtig for at hjælpe med at bestemme den nødvendige medicinske handling. Hvis lungebetændelsen, der opstår, er forårsaget af bakterier, er der som regel brug for antibiotika. I mellemtiden, hvis det er forårsaget af en virus, får barnet normalt nok feberdæmpende medicin sammen med intens behandling derhjemme. Det drejer sig om intensiv pleje at sørge for, at barnet får tilstrækkelig hvile og drikker masser af vand.

Det er en lille forklaring om våd lungesygdom hos børn. Hvis du har brug for mere information om denne sygdom eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for 1 time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Læs også:

  • Undervurder ikke våd lungesygdom! Dette er egenskaberne og tips til at forhindre det
  • Ud over rygning er denne vane årsagen til infektion i lungerne
  • Pas på respiratorisk acidose, der angriber lungerne