Fare! Dette er den sport, som gravide kvinder bør undgå

Jakarta - At have to kroppe er ikke en grund til, at gravide kvinder stopper med at træne. Husk, at den nemmeste måde at holde gravide kvinder sunde og raske under graviditeten er ved at træne regelmæssigt. Sport her er ikke kun for dit helbred, du ved. Denne fysiske aktivitet gavner også barnet i livmoderen, især i dets vækst- og udviklingsperiode.

Men når du gerne vil træne, er der selvfølgelig mange ting, du skal være opmærksom på. For eksempel hvilke former for sport du vil dyrke. Årsagen er, at der er nogle sportsgrene, som gravide kvinder bør undgå, fordi de kan skade moderens og fosterets tilstand. Så her er nogle øvelser, som gravide kvinder bør undgå.

1. Dykning

Til jer der har hobbyer dykning eller dykning, du bør undgå denne aktivitet først. Årsagen er, at når du kommer til overfladen, kan der dannes luftbobler i blodcirkulationen. Nå, det er det, der kan være skadeligt for fostrets vækst.

2. Sport med fysisk kontakt

Forsøg ikke at lave denne type øvelse. For eksempel basketball, fodbold, volleyball eller selvforsvar. Sådan træning kan øge risikoen for at falde, blive ramt eller kastet.

3. Cykling

Denne er faktisk ikke anbefalet til gravide kvinder. Eksperter siger, at cykling kan øge risikoen for smerter i de nedre knogler. Især hvis denne aktivitet udføres på ujævne veje eller huller. Det er muligt, det kan udløse veer og få moderen til at falde og derved bringe fosterets og mors sikkerhed i fare.

4. Tennis og badminton

Begge disse sportsgrene er faktisk ret sikre, når de udføres i en let skala, aka afslappet, og graviditeten er ikke risikabel. Men hvis du tidligere sjældent dyrkede disse to sportsgrene, kan du opleve problemer med balancen og med at sætte tempoet i skridtet. Derudover vil den voksende mave helt sikkert gøre moderens bevægelser mere begrænsede.

5. Yoga Bikram

Yoga har mange fordele for gravide kvinder. Bikram yoga er dog en sport, som gravide bør undgå. Bikram yoga kræver, at deltagerne laver yoga i et varmt rum, det kan endda overstige 40 grader Celsius. Nå, det er det, der kan skade gravide kvinder. Årsagen er, at denne tilstand kan øge risikoen for, at barnet bliver født med skavanker på grund af udsættelse for så høj varme.

6. Klatring

Selvom du er vant til at udføre denne aktivitet, så prøv at reducere dens intensitet. Derudover, før du gør det, prøv at diskutere med din læge, så denne aktivitet kører sikkert. Klatring kræver bestemt ekstra energi, og ujævne vejkonturer kan give balanceproblemer for mødre.

Nå, alternativt, prøv øvelsen foreslået af eksperter under graviditeten. For eksempel, løbe let, rask gang eller prænatal yoga. Ifølge The American College of Obstetricians and Gynecologists, hvad du bør vide er, at uanset hvilken type træning du laver, skal du stoppe med det samme, når du oplever følgende symptomer.

  • Vaginal blødning eller udflåd.
  • Brystsmerter.
  • Svimmelhed eller svimmelhed.
  • Muskler føles svage.
  • Smerter i læggen eller hævelse.
  • Mavesmerter.
  • Svært at trække vejret.
  • Smerter i læggen eller hævelse.

Nå, selvom træning har mange fordele for gravide, skal mødre være ekstra forsigtige, når de gør det. For at træningen kører sikkert og resultaterne er effektive, skal du desuden diskutere det med din fødselslæge først.

( Læs også: Følg denne måde for hurtigt at blive gravid)

Du kan også du ved diskutere ovenstående forhold med lægen gennem ansøgningen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!