Dette er årsagen til forekomsten af ​​trækninger i højre hånd ifølge medicinsk

Træk i hænderne kan være forårsaget af mange ting, lige fra madforbrug, visse aktiviteter til en sygdom. Nogle ting, der kan udløse håndtrækninger, omfatter koffeinforbrug, anstrengende aktivitet, muskelkramper og dehydrering. Hvis trækningerne opstår gentagne gange, kan det være forårsaget af CTS, dystoni og andre sygdomme."

, Jakarta – Indtil videre er trækninger ofte forbundet med urimelige myter. Faktisk er trækninger i sig selv en ufrivillig muskelspasme, der kan opstå når som helst og forekomme i alle dele af kroppen, inklusive hænderne. Rykningen varer normalt kun i nogle få sekunder. Ikke sjældent kan trækninger vare fra et par minutter til timer.

Sammen med ukontrollerede bevægelser kan håndtrækninger også ledsages af symptomer som smerte, brændende eller snurren, følelsesløshed til rysten. Sjældent er trækninger forårsaget af en alvorlig tilstand. Dette er en almindelig tilstand og ofte ikke noget at bekymre sig om. Så hvad er de ting, der kan få hænder til at rykke? Dette er hvad du behøver at vide.

Læs også: JHævede hænder? Dette er årsagen

Forskellige årsager til trækninger i hænder

Årsagen til trækninger i hænderne kan faktisk forklares medicinsk! Derfor bør du ikke behøve at tro på de myter, der forårsager trækninger, som ofte ikke giver mening. Fra et medicinsk synspunkt er her en række ting, der kan forårsage håndtrækninger, herunder højre hånd.

1. Koffein

Indtagelse af for meget koffein kan få kroppen til at rykke, også i hænderne. Dette skyldes, at koffein indeholder et stimulerende middel, der kan forårsage muskelsammentrækninger. Hvis dine hænder ofte rykker efter at have drukket kaffe, så behøver du ikke bekymre dig. Men hvis du er generet af denne tilstand, så overvej at indtage drikkevarer, der ikke indeholder koffein.

2. Dehydrering

Tilstrækkelig kropsvæske kan opretholde funktionen af ​​musklerne i kroppen. Når du er dehydreret, vil denne tilstand som følge heraf påvirke muskelfunktionen. Mangel på væske kan forårsage muskelkramper, som er karakteriseret ved muskelspasmer og ufrivillige sammentrækninger. Udover trækninger er andre tegn på dehydrering, som du skal være opmærksom på, hovedpine, tør hud, dårlig ånde og træthed.

3. Muskelkramper

Anstrengende og overdreven aktivitet kan få musklerne til at krampe. I sidste ende får muskelkramper musklerne til at trække sig sammen eller rykke. Selvom de kan påvirke enhver del af kroppen, er muskelkramper almindelige i lægge, fødder, lår og hænder. For at forhindre dette, bør du hvile et stykke tid på sidelinjen af ​​de aktiviteter, du laver, og glem ikke at fylde din krop med væske.

Læs også:Dette er vigtigheden af ​​at vaske hænder med sæbe

4. Karpaltunnelsyndrom

Blandt andre årsager til håndtrækninger er CTS en, du skal være opmærksom på. Ud over håndtrækninger kan CTS-syndrom også forårsage følelsesløshed i fingeren, smerte og svaghed. Symptomer på karpaltunnelsyndrom kan blive værre over tid uden ordentlig behandling.

Hvis diagnosticeret tidligt, kan din læge anbefale ikke-kirurgiske muligheder såsom at bruge en håndbøjle eller tage medicin. I mere alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med operation.

5. Dystoni

Lejlighedsvise trækninger er normale. Men hvis du ofte oplever gentagne trækninger, skal du være opmærksom på dystoni. Dystoni kan påvirke hele kroppen eller kun én del, såsom hænderne. De muskelsammentrækninger, du oplever, kan variere fra mild til svær.

Grunden til, at du skal være opmærksom på denne tilstand, er, at dystoni kan gøre det svært for den syge at synke, tale og nedsætte fysiske evner. Der er ingen kur mod dystoni, men medicinsk behandling og receptpligtig medicin kan forbedre symptomer og livskvalitet.

6. Huntingtons sygdom

Du skal være meget fortrolig med denne ene sygdom. Huntingtons sygdom forårsager progressiv degeneration af nerveceller i hjernen, der kan forårsage bevægelse og kognitiv svækkelse. Symptomerne varierer fra person til person, men nogle almindelige symptomer omfatter trækninger, nedsat balance, talebesvær og andre. Der er ingen kendt kur mod Huntingtons sygdom. Dog kan medicin og medicinsk terapi være med til at forbedre livskvaliteten.

Læs også: Fra rystelser til trækninger, disse er 5 symptomer på nervesygdom

Twitch er sjældent et tegn på en sygdom og er ofte blot en normal tilstand. Men hvis du oplever hyppige trækninger, bør du straks kontakte en læge på ansøgningen . Årsagen er, at gentagne trækninger kan indikere en sygdom, herunder en af ​​de ovennævnte sygdomme. Gennem læger, der er eksperter på deres områder, vil de besvare alle dine spørgsmål. Hentappen lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. 6 årsager til håndtrækninger.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Årsager og behandlinger for trækninger i fingre.
. Tilgået i 2021. Udfør disse bevægelser for at krympe arme