Sovende kat snorken, pas på åndedrætsbesvær

Jakarta - Selvom det er mindre almindeligt, at hunde spinder end hunde, kan du under nogle forhold opleve, at en sovende kat snorker, mens han sover. Når en kat sover hurtigt, og dens krop er afslappet, løsnes vævet bagerst i halsen og kan vibrere. Det er denne vævsvibration, der laver snorkelyden.

Faktisk er alle dyr med bløde ganer (vævsstrukturer nær halsen) i stand til at snorke. Selvom det er mere almindeligt hos nogle dyr end andre. Så er det farligt, hvis en kat sover snorkende?

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

Åndedrætsforstyrrelser og forskellige årsager til, at sovende katte snorker

Der er mange ting, der kan få en kat til at spinde, mens den sover. En ting at være opmærksom på er luftvejsproblemer. Astma, svampeinfektioner og bakterielle infektioner kan få en kat til at spinde. Du skal være opmærksom på åndedrætsproblemer, hvis din kat spinder ledsaget af andre symptomer, såsom:

  • Nyse.
  • Hoste.
  • Udflåd fra øjne eller næse.
  • Ændringer i appetit.

Alligevel er det ikke alle årsager til kattens spinding, der er luftvejsproblemer. Her er nogle andre årsager til at vide om:

1. Overvægt

Ligesom overvægtige mennesker kan overskydende fedt ophobes omkring kattens hals, hvilket gør det sværere for katten at trække vejret og spinde under søvn.

Fedme forårsager mange sundhedsproblemer hos katte, der er mere alvorlige end spinding. Hvis din kat er overvægtig, bør du tale med din dyrlæge om, hvordan du kan hjælpe hende med at tabe sig. Dette kan hjælpe med at forlænge kattens liv.

Læs også: Vær forsigtig med farerne ved kattehår på helbredet

2.Brachycephalic

Brachycephalic (fladt ansigt) katteracer såsom Himalaya og perser er mere tilbøjelige til at spinde på grund af deres anderledes ansigtsstruktur end andre katte. Med hele deres næsehule inde i deres kranium er der større sandsynlighed for, at de har en blød gane eller andet væv, der blokerer deres luftveje. Dette øger sandsynligheden for, at katten spinder.

3. Sovestilling

Katte kan sove i en række forskellige stillinger, hvoraf nogle kan være usædvanlige. Nogle gange formår de at vippe hovedet i den helt rigtige vinkel for at udløse snorken. Når katten skifter position, vil spinden forsvinde. Dette er ikke noget at bekymre sig om.

4. Indtrængen af ​​fremmedlegemer

Hvis din kat pludselig spinder, når den normalt ikke gør det, kan det være, at den har indåndet et fremmedlegeme, såsom et græsstrå. Hvis der er et fremmedlegeme i hans næse, vil katten højst sandsynligt være urolig eller hoste.

Hvis du har mistanke om, at et fremmedlegeme er trængt ind i din kats krop eller næse, skal du ikke prøve at fjerne det selv. Tag katten til dyrlægen.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

5.Andre medicinske tilstande

Der er mange andre medicinske tilstande, der kan få en kat til at spinde, såsom næsepolypper eller tumorer, traumer, betændelse eller allergier. Hvis du er i tvivl, er det bedst at få din kat tjekket af en dyrlæge for at fastslå den nøjagtige årsag til kattens spinden.

Der er flere ting, der kan få en kat til at spinde. Normalt er kattens spinding normalt. Hvis din kat spinder hele tiden og ikke viser andre symptomer, behøver du ikke bekymre dig, hvis din kat spinder.

Men hvis din kat begynder at spinde oftere eller højere end normalt, kan det indikere et problem. Brug appen med det samme at spørge din dyrlæge via chat, eller aftal en tid med din dyrlæge, hvis din kat spinder højt, pludselig spinder, eller din kat har andre symptomer, såsom hoste, nysen eller ændret adfærd.

Reference:
Gran Pet. Tilgået i 2021. Snorking in Cats.
Pet terninger. Tilgået i 2021. Katte snorken: 5 grunde til hvorfor din kat snorker.