Tips til at forberede den første MPASI til din lille

, Jakarta – Din lille er 6 måneder gammel! Dette er tiden for mødre til at give supplerende fødevarer til modermælk eller supplerende fødevarer. Men det er ofte en udfordring at tilberede den første supplerende mad til dit lille barn, især for nybagte mødre. Startende fra at være forvirret over, hvilken type mad du skal give først, hvordan du skal tilberede den, til at skulle håndtere din lilles bøvl, når moderen laver mad, kan alt overvælde moderen. Derfor er det vigtigt for mødre at kende de rigtige retningslinjer, så de kan tilberede de første kvalitets komplementære fødevarer til deres små.

Efter 6 måneders alderen er modermælk alene ikke tilstrækkelig til den lilles energi- og ernæringsbehov. Den lilles fordøjelsesorganer har også udviklet sig, så mødre kan give ham yderligere nærende mad, som er meget vigtig for hans vækst og udvikling. Derudover kan det at give supplerende mad, når dit lille barn er 6 måneder gammelt, forebygge fedme og diabetes. Her er en guide til at forberede den første faste føde til dit lille barn:

  1. Den første MPASI-menu: Frugt eller grød?

Faktisk er der ingen fast regel om, hvilken slags mad der skal gives først. Men ifølge Dr. I Gusti Ayu Nyoman Pratiwi SpA fra Bunda Hospital Jakarta, bør børn med normal vægt have frugt først til deres første supplerende mad. På den anden side, hvis barnet er tyndt, bør fast føde ikke starte med frugt, men korn, fordi babyer, hvis fast føde starter med frugt, normalt vil have svært ved at spise korn senere.

Mødre skal også vide, at det kan påvirke babyens præference for sødme at give frugt indeholdende fruktose som den første komplementære mad. Så det er bedre, hvis moderen giver den lille frugt, der ikke er for sød, for hvis den første komplementære mad er domineret af sød smag, vil den lille senere nægte at spise mad, der ikke er for sød.

  1. Undgå at give smag

Mødre bør heller ikke tilføje sukker, salt og andre tilsætningsstoffer til den 6-måneders supplerende madmenu for små, der lige skal lære at spise. Madens smag skal være mild, med en meget blød konsistens og lavet af fødevareingredienser, der ikke udløser allergi.

  1. Nødvendige næringsstoffer

Når du forbereder den supplerende madmenu, skal du sørge for, at moderen opfylder de forskellige næringsstoffer, der er nødvendige for den lilles vækst og udvikling, herunder kulhydrater og fedt som energikilder, animalsk protein, vitaminer, mineraler og jern. For at øge vægten af ​​en tynd baby kan det lade sig gøre at give kød eller lever, selvom barnet stadig er 6 måneder gammelt, fordi det straks kan øge hans vægt.

  1. Udskiftning af madmenu

Udskiftning af MPASI-menuen bør ikke ske for længe. Efter et par dage givet frugt, derefter korn. For eksempel vil mødre i den anden uge introducere typer grøntsager og knolde. Men du bør vælge en type grøntsag og knold, derefter give det i gradvise mængder i tre dage, og derefter erstatte det med en anden menu.

  1. Sådan tilberedes mad

Mad til dit lille barns første faste føde bør forarbejdes ved kogning eller dampning. Undgå at give din lille stegt mad, for det kan give hoste og ondt i halsen. I de tidlige stadier af fast føde kan fødevarer, der er for faste, filtreres og derefter optøs med modermælk eller kogt vand. Efter et stykke tid, hvis den lilles mad er begyndt at variere, kan moderen bruge en blender til at jævne den.

  1. Antal supplerende fødevarer

Den oprindelige mængde MPASI er omkring 120 milliliter, derefter kan moderen øge den gradvist, alt efter barnets interesser.

  1. Måltidsplan

Faktisk er der ingen standard fodringsplan for en 6 måneder gammel baby. Mødre kan lave deres egen madplan eller diskutere med en børnelæge. Men for at mødre kan få en idé, er her en babyfodringsplan for 6-8 måneder:

  • 06.00: ASI
  • 08.00: Mælkegrød
  • 10.00: Frugt
  • 12.00: ASI
  • 14.00: ASI
  • 16.00: Frugt
  • 18.00: Risfilterhold
  • 20.00 timer: ASI

Så er du ikke længere forvirret over, hvordan du tilbereder supplerende mad til din lille? Hvis du vil vide mere om at give supplerende mad til din lille, så tøv ikke med at spørge lægen gennem ansøgningen . Mødre kan også fortælle om de sundhedsproblemer, deres små oplever, og bede lægen om lægemiddelanbefalinger igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.