Farer ved hjerte- og blodkarsygdomme

, Jakarta – Indtil nu er hjerte- og blodkarsygdomme (PJP) stadig den største dødsårsag i verden. Livsstil er ofte den vigtigste trigger for PJP. Rygning, indtagelse af fed mad, doven til at træne, stress er faktorer, der udløser PJP, som er svære at adskille fra de fleste menneskers livsstil.

En anden kendsgerning siger, at denne livsstil for det meste udføres af mennesker i lande med lavere mellemindkomstniveauer. For at øge årvågenheden er her farerne ved hjerte- og blodkarsygdomme, som du har brug for at kende.

Læs også: Vil du have sunde blodkar? Spis disse 3 fødevarer

Farer ved hjerte- og blodkarsygdomme

Karsygdom er en tilstand, der påvirker arterierne eller venerne. Karsygdom opstår, når blodkar er svækket, blokeret eller beskadiget. Andre organer og strukturer i kroppen kan blive beskadiget af karsygdomme som følge af nedsat blodgennemstrømning. Karsygdomme er ofte forbundet med hjertesygdomme.

Næsten alle typer hjertesygdomme skal være forårsaget af karsygdomme. Følgende er eksempler på sygdomme forårsaget af PJP:

  • Koronar hjertesygdom. Denne tilstand opstår, når blodgennemstrømningen er blokeret af fedtaflejringer.
  • cerebrovaskulær sygdom (slag) . slag Det opstår, når blodkarrene, der fører til hjernen, er blokeret.
  • Perifer arteriesygdom. Denne tilstand opstår, når blodkarrene, der stammer fra hjertet, er indsnævret, så blodgennemstrømningen til benene blokeres.
  • Reumatisk hjertesygdom. Gigt hjerte forårsaget af bakterier Streptokokker som giver gigtfeber og derved skader muskler og hjerteklapper.

Det er et eksempel på en sygdom forårsaget af et blodkarproblem, der forårsager en række hjerteproblemer. Næsten alle PJP er livstruende, hvis de ikke behandles med det samme.

Læs også: Er det rigtigt, at koronar hjertesygdom er uhelbredelig?

Hvis du vil tjekke din hjertesygdom til lægen, så glem ikke at bestille tid på forhånd via ansøgningen . Vælg en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Forebyggende trin, der kan gøres

Hovednøglen til at forebygge CHD er livsstilsændringer, der omfatter forbedring af fysisk og følelsesmæssigt velvære. Følgende er indsatsen for at reducere risikoen for PJP, nemlig:

  • Stop med at ryge . Rygere har dobbelt så stor risiko for at få et hjerteanfald end ikke-rygere.
  • Lavt kolesterol kost. Reducer forbruget af fødevarer, der indeholder mættet fedt og transfedt. Erstat med fødevarer med højt indhold af komplekse kulhydrater og gode fedtstoffer (omega 3), som har vist sig at hjælpe med at sænke kolesterolniveauet og reducere risikoen for hjertesygdomme.
  • Sport. Regelmæssig motion hjælper med at sænke det "dårlige" kolesterol og øge det "gode" kolesterol.
  • Oprethold en sund vægt . Overvægt belaster hjertet betydeligt og forværrer flere andre risikofaktorer for hjertesygdomme såsom diabetes, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og triglycerider.
  • Håndter stress . Ukontrolleret stress og følelser kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde. Brug stresshåndteringsteknikker til at sænke din risiko ved at øve afspændingsteknikker, lære at styre din tid, sætte realistiske mål og prøve noget meditation, massage eller yoga.

Læs også: 6 nemme måder at opretholde en sund livsstil på

Selvom det oftest skyldes en usund livsstil, kan hjertesygdomme også være arvelige. Hvis du har en familiehistorie med hjertesygdomme, bør du begynde at gøre ovenstående indsats, fordi de risici, du står over for, vil være større.

Reference:
Stanford Healthcare. Tilgået i 2019. Hvad forårsager vaskulære tilstande og sygdomme?.
WebMD. Tilgået i 2019. Risikofaktorer for hjertesygdomme.