Effekter af mental sundhed på stofmisbrug Gangguan

, Jakarta - Misbruget af stoffer, stoffer eller stoffer (narkotika, psykotrope stoffer og vanedannende stoffer) i vores land involverer ikke kun voksne. Faktisk forekommer stofmisbrug ifølge National Narcotics Agency også blandt teenagere.

Data fra 2018 National Narcotics Agency udtalte, at prævalensen af ​​stofmisbrug blandt studerende i 13 provinshovedstæder i Indonesien nåede 3,2 procent. Det tal svarer nogenlunde til 2,29 millioner mennesker.

Det triste er, at mange teenagere eller voksne prøver stoffer uden at kende farerne. Hvad er så de faktorer, der udløser stofmisbrug? Er det rigtigt, at psykiske problemer kan udløse denne tilstand?

Læs også: Sådan introduceres farerne ved stoffer til børn

Genveje til at overvinde symptomer, der opstår

Mange faktorer kan udløse stof- eller stofmisbrug. Generelt opstår denne forkerte vane på grund af høj nysgerrighed. Denne tilstand kan dog også opleves af dem, der har psykiske lidelser, såsom skizofreni eller bipolar. Hvorfor?

Mennesker med psykiske lidelser har nemlig lettere ved at misbruge stoffer med det formål at lindre de symptomer, de føler. Det, der skal understreges, er, at psykiske lidelser, der udløser denne tilstand, ikke kun handler om skizofreni eller bipolar.

Mennesker med psykiske lidelser såsom depression, opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), eller posttraumatisk stresslidelse (PTSD), er også mere tilbøjelige til at blive afhængige af stoffer.

Man kan sige, at denne forkerte vane er en genvej til at overvinde de symptomer, de oplever. Startende fra ensomhed, angst, alvorlig stress, til andre smertefulde følelser.

Der er også flere andre faktorer, der kan udløse stofmisbrug, nemlig:

  • At have venner med stofmisbrugere, især unge.
  • Har økonomiske problemer.
  • Har oplevet fysisk, følelsesmæssig eller seksuel vold.
  • Familiehistorie med afhængighed, stofafhængighed kan involvere en genetisk disposition.

Læs også: Stofmisbrug påvirker hjernens funktion, virkelig?

Psykiske lidelser til døden

Husk, stofmisbrug kan udløse en række skadelige virkninger for dig selv. Nysgerrig, hvad er de negative virkninger, der kan opstå?

1. Udløse psykiske lidelser

Stofmisbrug kan forårsage en række problemer for hjernen. En af dem er en alvorlig psykisk lidelse. Denne psykiske lidelse er forårsaget af en kemisk abnormitet i hjernen. Som et resultat kan det forstyrre systemisk funktion og hjernenerveimpulser

Nå, denne tilstand kan senere forårsage en funktionsfejl i hjernen i behandlingen af ​​information fra og til de fem sanser. Dette kan føre til upassende projektioner, såsom auditive, visuelle hallucinationer eller projektioner af tidligere minder.

Derudover er marihuanaafhængighed også ofte forbundet med neuropsykiatri som skizofreni. Brugere af denne type lægemidler kan opleve et fald i kvaliteten af ​​thalamus i hjernen. Denne skade ligner den skade, der findes hos mennesker med skizofreni.

2. Livskvalitet er forstyrret

Farerne ved stoffer er ikke kun fysiske og mentale. Langvarigt stofmisbrug kan også føre til forringet livskvalitet.

For eksempel er stofmisbrugere tilbøjelige til at have problemer i skolen, arbejdet eller familien. De oplever også generelt økonomiske vanskeligheder, så de skal stå over for politiet for overtrædelse af loven.

Læs også: Overdosering af lægemidler førstehjælp

3. Død

Den mest skræmmende fare ved stoffer er døden. Misbrug af stoffer, såsom metamfetamin, kokain eller opium, kan forårsage en række alvorlige problemer. Lige fra kramper til død. Disse dødsfald er generelt forårsaget af overdosis.

Ud over ovenstående er her farerne ved stoffer efter type:

Marihuana

  • Nedsat hjernefunktion, såsom besvær med at koncentrere sig, huske eller lære og arbejde.
  • Hjertet slår hurtigere, så det kan udløse et hjerteanfald.
  • Forårsager luftvejsproblemer, der udløser lungeinfektioner, kronisk hoste og lungekræft.

Heroin

  • Lever- og nyresygdom
  • Udløs hjerteklapinfektion.
  • Øger risikoen for lever- og nyresygdomme.
  • Tab af appetit og vægt drastisk.
  • Død.

Jamen, er det ikke for sjov, den påvirkning, der kan forårsages?

Vil du vide mere om stofmisbrug? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen , når som helst og hvor som helst.



Reference:

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Stofmisbrug.
Healthline. Tilgået 2020. Narkotikaafhængighed.
Det Nationale Institut for Stofmisbrug. Tilgået 2020. Hvad er marihuana?
Det Nationale Institut for Stofmisbrug. Tilgået i 2020. Heroin
BNN. Adgang i 2020. Narkotikabrug blandt unge stiger