Disse er 2 myter om mæslingeudslæt hos børn

, Jakarta – Mæslinger er en af ​​de almindelige sygdomme hos børn. Sygdomme forårsaget af denne virusinfektion kan forårsage et rødt udslæt over hele din lilles krop. Nå, der er mange myter i omløb omkring, hvordan man behandler udslæt, som børn oplever, når de udsættes for mæslinger. Tro ikke umiddelbart, tjek først fakta nedenfor.

Læs også: Dette er forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger

Lær mæslingeudslæt at kende

Husk, at de første symptomer på mæslinger normalt opstår omkring 10 dage efter, at barnet er inficeret med mæslingevirus. De første symptomer på mæslinger er normalt hoste, løbende næse, høj feber og røde øjne. Børn kan også have Kopliks pletter (små røde pletter med en blå-hvid midte) i munden, før udslættet viser sig.

Derefter vil udslættet vises 3-5 dage efter, at de første symptomer opstår. Mæslingeudslæt hos børn er nogle gange ledsaget af høj feber på op til 40 grader Celsius. Et rødt eller rødbrunt udslæt begynder normalt med flade røde pletter, der vises på panden. Senere kan pletterne spredes over hele ansigtet, derefter halsen og brystet, til arme, ben og fødder. Feberen og mæslingeudslæt forsvinder normalt gradvist efter et par dage.

Myter om mæslingeudslæt hos børn

At se den Lille, der har feber, rødt udslæt og svaghed, når den udsættes for mæslinger, får selvfølgelig forældrene til at bekymre sig, og så lede efter forskellige måder at lindre det på. Herunder at tro og gøre følgende to myter:

1. Mæslingeudslæt kan lindres ved at drikke kokosvand

Nogle forældre troede tidligere, at drikke grønt kokosvand kunne udløse et mæslingeudslæt hos børn til at dukke op hurtigt, så det kunne fremskynde bedring. Det viste sig dog kun at være en myte. Indtil nu er der ingen videnskabelig dokumentation, der viser en sammenhæng mellem grønt kokosvand og mæslinger.

Fordi det er forårsaget af en virus, er måden at behandle mæslinger hos børn på at øge deres immunsystem. Mødre kan give en række fødevarer med højt næringsindhold og lade barnet få masser af hvile for at fremskynde sin restitution. Hvis moderen vil give sit barn en drink grønt kokosvand, er det heller ikke noget problem. Det skyldes, at grønt kokosvand kan tilføre væsker og genoprette elektrolytter i barnets krop, der går tabt på grund af feber, så børn kan undgå dehydrering.

2. Badning kan få mæslingeudslæt hos børn til at spredes

Når et barn, der er udsat for mæslinger, får rødt udslæt, bør forældrene ikke bade ham først, fordi man mener, at udslættet kan sprede sig. Dette er også en myte.

Et rødt udslæt, der vises på et barns hud, når det udsættes for mæslinger, viser faktisk, hvor alvorlig infektionen er. Jo flere udslæt, der kommer, tyder det normalt på, at mæslingesygdommen, som barnet oplever, er ret alvorlig.

Forsøg dog at holde børn, der er syge af mæslinger, badede. For hvis barnet ikke bader, vil sveden på kroppen give kløe, der gør, at den lille får lyst til at klø huden. Dette kan udløse en ny infektion i et eksisterende mæslingeudslæt.

Læs også: 5 ting, du skal undgå, når du får mæslinger

Behandling af mæslinger hos børn

Så tro ikke på de myter, der ikke er klare. Til behandling af mæslinger hos børn vil læger som regel også råde forældre til at udføre simple behandlinger derhjemme, indtil den lille får det bedre. Det er bedst, hvis dit lille barn ikke går i skole i 4 dage, siden mæslingeudslæt først viser sig, for at forhindre overførsel af denne infektion.

Følgende er måder, som mødre kan gøre for at lindre symptomerne på mæslinger hos børn:

  • Giv paracetamol eller ibuprofen for at lindre feber og reducere smerter, som barnet oplever.

  • Giv dit barn masser af væske for at undgå at blive dehydreret.

  • Giv en varm drink blandet med citron eller honning for at lindre hoste eller forkølelse hos din lille.

Læs også: 5 Første håndtering, når børn har mæslinger

Hvis barnet er sygt, behøver moderen heller ikke gå i panik. Bare brug appen at kontakte lægen. igennem Video/taleopkald og Snak , kan mødre søge sundhedsråd fra læger når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Mæslinger.
NHS. Tilgået 2020. Mæslinger.