Hvordan påvirker kropsbillede teenagere?

, Jakarta - kropsbillede er et begreb, der forstås som den måde, en person beskriver sin krop eller kropsstørrelse på. Det hænger også sammen med, hvordan en person opfatter og vurderer sin egen krop. Desværre udvikler dette koncept sig i stigende grad i en negativ retning og kan påvirke teenageres mentale tilstand. Hvad er grunden?

kropsbillede Det tolkes også som en fiktion om, hvordan andre mennesker tænker om sig selv og deres kropsform. Faktisk er det ikke altid, hvad der er i sindet og følelsen, der virkelig er sket eller faktisk. Den dårlige nyhed er, at disse tanker faktisk kan øge risikoen for problemer hos teenagere, hvoraf den ene forårsager lav selvtillid.

Læs også: Her er 4 ting, du skal vide om selvbillede

Den dårlige virkning af kropsbillede

Generelt , kropsbillede opdelt i 2, nemlig positivt kropsbillede og negativt kropsbillede. Et positivt kropsbillede er en korrekt eller positiv opfattelse af ens egen krop. Du værdsætter din kropsform og forstår, at ingens fysiske udseende er perfekt. Hvis det fortolkes rigtigt, kropsbillede dette kan få teenagere til at udvikle sig med bedre psykiske forhold.

Et positivt kropsbillede betyder også, at du føler dig stolt og føler behov for altid at belønne din krop. Det betyder, at du vil yde dit bedste, herunder altid at opretholde en sund krop og undgå ting, der kan skade den. Derudover kan dette koncept også gøre en person mere selvsikker og have bedre mental sundhed.

Læs også: Effekt af kropsbillede på mental sundhed

På den anden side, i et negativt kropsbillede, ses disse ting på den modsatte måde. I mellemtiden er negativt kropsbillede en opfattelse, der afviger fra ens egen kropsform. I dette koncept vil teenagere synes, at kropsstørrelse eller kropsform ikke er attraktiv. Mere ekstremt får dette en person til at tro, at kropsformen ikke er i overensstemmelse med ønskerne.

Dette er slet ikke godt og kan have en dårlig effekt på teenageres liv. Et negativt kropsbillede kan få en person til at føle sig usikker, flov, selvbevidst og angst for din krop. Hvis det ikke kontrolleres, kan dette på længere sigt forårsage psykiske problemer hos unge. En af virkningerne af et negativt kropsbillede er depression.

Et negativt kropsbillede kan faktisk få teenagere til at vokse og udvikle sig i en ugunstig mental tilstand. Desuden kan dette forværres af ikke-understøttende miljøforhold, for eksempel oplever børn mobning mobning . Dette kan få teenagere til at opleve humørsvingninger aka humørsvingninger, der ofte opstår pludseligt.

Generelt kan afbildningen af ​​kroppen, der ikke er korrekt hos teenagere, forårsage lav selvtillid og altid tænke negativt. Dette får teenagere til at blive meget besat af den "ideelle kropsform" og vil gøre alt for at få det, herunder at gå på en streng diæt.

Læs også: Kend 6 misforståelser om terapi

Hvis det er tilfældet, kan kroppens tilstand opleve forstyrrelser som helhed. Det kan også få teenagere til at få spiseforstyrrelser og føre til mere alvorlige psykiske problemer og nedsat livskvalitet.

Hvis din teenager oplever symptomer på depression eller viser tegn på et negativt kropsbillede, så prøv at tale med dem og forklare. Men hvis tilstanden er meget slem, og du har brug for ekspertrådgivning, kan mor og far forsøge at invitere teenagere til at tale med en psykolog om ansøgningen . Det er nemmere at kontakte en ekspert via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Opdrage børn. Tilgået 2020. Kropsbillede: pre-teenagere og teenagere.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Kropsbillede og selvværd.
Meget godt. Hentet 2020. Medierne og din teenagers kropsbillede.