Det er tilsyneladende årsagen til, at det er svært at blive gravid, selvom parret er fertilt

Jakarta – At få børn er drømmen for mange ægtepar (par). Det er desværre ikke alle par, der har mulighed for at få børn umiddelbart efter ægteskabet. Der er dem, der bevidst udsætter, men der er også dem, der har forsøgt, men ikke har fået afkom.

Læs også: Dette er et tegn på, at en kvinde er i sin fertile periode

En af determinanterne for graviditet er fertilitetsniveauet. Derfor, hvis parret ikke har fået børn efter et år med at være seksuelt aktive (mindst 2-3 gange om ugen), kan parret lave en fertilitetstestprocedure. Denne test er lavet for at vurdere, om reproduktionsorganerne hos mænd og kvinder understøtter forekomsten af ​​graviditet, samt for at se årsagerne til infertilitet (infertilitet), der gør det svært for kvinder at blive gravide.

Årsager til vanskelig graviditet

Hvis testresultaterne siger, at du og din partner har en god fertilitet, så skal du kende andre årsager. Så hvad er årsagerne til vanskeligheder med at blive gravid, selvom parret er fertilt?

1. Vægt Tilstand

Citeret fra siden Bedre sundhed Det viser sig, at en kvindes vægt kan påvirke en kvindes chancer for at blive gravid. Kvinder, der er overvægtige eller undervægtige, kan også opleve helbredsproblemer under graviditeten. Til det, hold din kropsvægt for at forblive ideel, så dit helbred altid opretholdes, og graviditetsprogrammet kan blive vellykket.

2. Sygdomme i forplantningsorganerne

Følgende er nogle sygdomme i reproduktive organer, der kan forårsage vanskeligheder med at blive gravid:

  • Endometriose, som er en tilstand, hvor væv fra indersiden af ​​livmodervæggen eller endometriet vokser uden for livmoderhulen. Hvis der opstår endometriose i æggelederne, er det svært for sædceller at nå og befrugte ægget, så befrugtningsprocessen er vanskelig.
  • Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som er en tilstand karakteriseret ved en ubalance mellem hormonerne østrogen og progesteron. Denne tilstand gør menstruationscyklussen rodet og påvirker befrugtningsprocessen.
  • Godartede tumorer i livmoderhulen. Denne tilstand kan hindre befrugtningsprocessen.
  • Klamydia , nemlig seksuelt overførte sygdomme, der overføres ved samleje.

Læs også: Gør dette for at blive hurtigt gravid

3. Hyppighed af at have sex

Jo sjældnere du og din partner har sex, jo mindre er chancerne for undfangelse. Hvis du og din partner planlægger at få børn, bør I have sex så ofte som muligt.

Rapporteret fra The Guardian , at have sex så ofte som muligt med en partner vil få en kvindes immunsystem til at gennemgå graviditet. På den måde er kvinder bedre forberedt til graviditet.

4. Historie om at forsinke graviditeten

Udsættelse af graviditeten sker generelt ved at bruge præventionsmidler (KB). Selvom det ikke er alle, kan langvarig brug af hormonelle præventionsmidler, såsom injicerbare præventionsmidler, gøre det svært for kvinder at blive gravide. Dette skyldes, at injicerbare præventionsmidler kan påvirke menstruationscyklussen og undfangelsen.

Rapporteret fra Healthline , kan brug af p-piller også sænke en kvindes chancer for at blive gravid. P-piller indeholdende østrogen og progesteron forhindrer frigivelsen af ​​et æg under ægløsning.

P-piller skaber slim for at forhindre sædceller i at nå ægget. Mens den hæmmende type familieplanlægning ( barriere ) såsom kondomer eller spiraler er mindre tilbøjelige til at få en kvinde til at have svært ved at blive gravid.

5. En persons stressniveau

Rapporteret fra Meget godt Familie , kan niveauet af stress, som en person oplever, reducere chancerne for at blive gravid. Dette skyldes, at de stressende forhold, som en person oplever, faktisk kan føre til usunde levevaner, såsom søvnforstyrrelser, mangel på sund mad, at have en usund livsstil, såsom at indtage alkohol eller ryge, og at miste lysten til at have seksuelle aktiviteter.

Læs også: Vil du have et vellykket graviditetsprogram? Inviter din partner til at gøre dette

Hvis du har andre spørgsmål om fertilitet, kan du spørge din læge . Du kan spørge direkte til lægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu for at få det bedste råd fra en betroet læge!

Reference:
The Guardians. Fået adgang til 2020. Vil det at have sex samme dag øge min fertilitet?

Kvinders sundhed. Tilgået i 2020. Vægt, fertilitet og graviditet

Healthline. Tilgået 2020. Kan du blive gravid lige efter du er stoppet med p-piller?

Meget godt Familie. Tilgået 2020. 7 måder, stress kan gøre det sværere at blive gravid på

Bedre sundhedskanal. Tilgået i 2020. Vægt, fertilitet og graviditetssundhed