Kend 5 yderligere vaccinationer, der kan gives til børn

, Jakarta – Immunisering er den bedste måde at beskytte børn mod forskellige sygdomme, der kan bringe deres helbred i fare. Ud over obligatorisk immunisering kan forældre give yderligere immuniseringer for at beskytte deres små mod visse sygdomme.

Yderligere immunisering er immunisering ud over de fem grundlæggende immuniseringer, der kræves af regeringen gennem det indonesiske sundhedsministerium. Grundimmunisering til børn består af én dosis hepatitis B-vaccine, fire doser poliovaccine, én dosis mæslingevaccine, tre doser DPT-HB-Hib-vaccine og én dosis BCG-vaccine. Den indonesiske børneforening (IDAI) anbefaler også yderligere vaccinationer for fuldstændig beskyttelse af børn.

Typer af yderligere vaccinationer til børn

Følgende er yderligere immuniseringer anbefalet af IDAI og deres immuniseringsplan:

1. Pneumokokker

Pneumokokimmunisering er en af ​​de yderligere immuniseringer, der skal gives til børn for at forhindre pneumokokinfektion. Disse bakterier er en af ​​årsagerne til ørebetændelse, lungebetændelse, meningitis og cirkulationen af ​​bakterier i blodet.

Tidsplanen for yderligere pneumokokimmunisering er:

  • 2-6 måneder: 3 doser med 6-8 ugers mellemrum (gentag, når baby er 12-15 måneder gammel)
  • Alder 7-11 måneder: 2 doser med 6-8 ugers mellemrum og 1 dosis, når barnet er 12-15 måneder gammelt.
  • 12-23 måneder: 2 doser med 6-8 ugers mellemrum.
  • Over 24 måneder: 1 dosis.

Læs også: Børn er sårbare, kender risikofaktorerne for pneumokok

2.Rotavirus

Rotavirus er en virusinfektion, der kan forårsage alvorlig diarré, opkastning, feber og mavesmerter, hvilket potentielt kan dehydrere et barn og kræve hospitalsindlæggelse. Børn under fem år er meget modtagelige for denne sygdom, især hvis de bor i områder med dårlig hygiejne.

Yderligere rotavirus-immunisering kan gives til børn for at beskytte dem mod sygdommen. I Indonesien er der to typer rotavirusvaccine, der kan gives i henhold til følgende skema:

  • Rotateq, givet i 3 doser, med den første dosis ved 6-14 ugers alderen, den anden efter 4-8 ugers interval og den tredje maksimale dosis ved 8 måneders alderen.
  • Rotarix, givet op til 2 doser med den første dosis i en alder af 10 uger og den anden dosis i en alder af 14 uger eller maksimalt i en alder af 6 måneder.

Hvis moderens baby ikke har modtaget denne yderligere immunisering i en alder af mere end 8 måneder, er det ikke nødvendigt at give rotavirusvaccinen, fordi der ikke har været nogen sikkerhedsundersøgelse.

3.Influenza

Influenza eller influenza er en sygdom, der angriber de øvre eller nedre luftveje forårsaget af infektion med influenzavirus. Denne sygdom er meget smitsom og almindelig i tropiske lande som Indonesien.

Børn på 5 år og derunder har høj risiko for alvorlige komplikationer fra en influenzainfektion. Influenzavaccinen er en vigtig yderligere immunisering, der skal gives til børn for at beskytte dem mod farerne ved influenzavirus.

Følgende er tidsplanen for at give influenzavaccinen til børn og doseringen:

  • Børn i alderen 6-35 måneder: 0,25 ml.
  • Børn over 3 år: 0,5 ml.

Læs også: Betydningen af ​​influenzavacciner for børn under en pandemi

4. Varicella

Varicella-zoster-virus er en virus, der forårsager skoldkopper, som er karakteriseret ved forekomsten af ​​blærer, der klør og kan spredes over hele kroppen.

Selvom skoldkopper ofte angriber børn, kan denne sygdom faktisk forebygges eller reduceres i sværhedsgrad ved at give 1 dosis skoldkoppervaccine, når barnet er over 1 år gammel.

Yderligere immunisering for skoldkopper skal kun udføres én gang. I mellemtiden gives skoldkoppervaccinen til børn over 13 år eller til voksne to gange med et interval på 4-8 uger. Skoldkoppevaccine kan også gives til enhver tid, fordi denne immunisering kan gives indtil voksenalderen.

5. Hepatitis A og tyfus

Yderligere vaccinationer mod hepatitis A og tyfus kan gives, når børn er over 2 år for at beskytte dem mod begge sygdomme. Hepatitis A-vaccine gives i 2 doser med et interval på 6-12 måneder. I mellemtiden gives tyfusvaccinen, når børn er over 2 år, med en gentagen vaccine hvert 3. år.

Læs også: Dette er en børnevaccination, der skal gentages op til folkeskolen

Det er yderligere vaccinationer, der kan gives til børn, så de har mere beskyttelse. Hvis din lille er syg, skal du ikke gå i panik. Mødre kan købe medicin til at lindre symptomer, der gør den lille utilpas gennem applikationen .

Ikke kun praktisk og nemt, mors medicinbestillinger vil også blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2021. Fuldfører/forfølger immunisering (del III).