Du behøver ikke altid at trække den ud, sådan behandler du tandpine

, Jakarta – Hvis du oplever en tandpine, er det nødvendigt at evaluere det så hurtigt som muligt for at fastslå årsagen. Normalt er den bedste måde at stoppe en tand- eller kæbesmerter i starten ved at tage smertestillende medicin.

Antibiotika som amoxicillin ordineres ofte, hvis der er hævelse af tandkødet eller ansigtet, eller hvis patienten har feber. Lægen kan prøve at indsprøjte lokalbedøvelse omkring tanden for at kontrollere smerte. At overvinde tandpine skal ikke altid trækkes ud, se forklaringen nedenfor for mere fuldstændig information.

Læs også: 5 måder at behandle tandpine på

Undersøgelse for at kende tændernes tilstand

Hvordan foregår undersøgelsen for at behandle tandpine? Normalt er der flere diagnostiske trin, der udføres, nemlig:

  1. Hvor længe har tandpinen stået på?

  2. Er smerten konstant eller opstår den først efter en trigger (f.eks. at drikke en kold drik)?

  3. Er dine tænder følsomme over for kulde eller varme, sød mad, tygning eller børstning?

  4. Holder tandpinen dig vågen midt om natten?

  5. Oplever du associerede symptomer såsom ansigtssmerter eller hævelse, hovedpine, feber eller synsproblemer?

  6. Har du tidligere haft tand- eller mundtraume?

Generelt kan tandlæger anvende en desensibiliserende lak eller fluorbehandling for at hjælpe med at styrke tænderne og tætne dele af tænderne, der kan være følsomme.

Grundig tandrensning er nødvendig for at fjerne skadelige bakterier og plak fanget under tandkødskanten. Afgørende skade eller en brækket tand kan kræve en krone eller rodbehandling (rensning af tandens nerve og forsegling af roden).

Hvis tanden er for beskadiget eller beskadiget, er der måske ikke andet at gøre end at trække tanden ud. Dette vil reducere tandpine hurtigt. Faktisk skal du aflægge regelmæssige besøg mindst to gange om året for forebyggende foranstaltninger.

Læs også: Kan visdomstænder vokse som voksne?

Hvis der er gået lang tid siden dit sidste tandlægebesøg, vil tandlægen prioritere tandplejen efter sværhedsgrad. Tandlægen vil sandsynligvis anbefale en procedure, der vil behandle smerten eller infektionen først, efterfulgt af behandling på tanden, der sandsynligvis vil forårsage smerte eller infektion, og rengøring af tanden.

Målet er at give øjeblikkelig lindring og forhindre huller i tænderne i fremtiden. Hvis du har tandpine og har brug for lægehjælp, så find ud af løsningen direkte til . Læger, der er eksperter inden for deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning, der kan gøres når som helst og hvor som helst. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Nogle gange har smerten i tanden slet ikke noget med tanden at gøre. Hvis du for eksempel har en bihulebetændelse, kan dine tænder være mere følsomme end før. Faktisk kan du mærke ubehaget ved nogle tænder. Dette skyldes placeringen af ​​de øvre tænder direkte under sinushulen. Ethvert tryk eller smerte fra bihulerne kan påvirke denne del af tanden.

En anden lidelse, der kan beskrives som tandpine, er temporomandibulære led (TMJ) lidelser. Denne lidelse refererer til dysfunktion af kæbeleddet, som er placeret foran øret.

Symptomer er normalt en kedelig smerte eller smerte nær øret, der bliver værre med kæbebevægelser og tygning. Hvis du føler tandpine, når du åbner og lukker munden ledsaget af fornemmelser med hovedpine, ører og nakke, kan du være sikker på, at du har kæbeledsforstyrrelser.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2019. Årsag til tandsmerter og behandlingsmuligheder.
Emedicin Sundhed. Tilgået i 2019. Tandpine.
Healthline. Tilgået 2019. Hvilke antibiotika behandler tandinfektioner?