Næseblod på grund af træthed, her er hvordan du håndterer det

, Jakarta – Næseblod eller i medicinske termer næseblod opstår, når de små blodkar i næsen er beskadiget eller sprængt. Der er mange årsager til næseblod, men de mest almindelige er tør luft og vanen med at pille næse. Men ud over disse to årsager viser det sig, at træthed også kan forårsage næseblod, du ved. Kom nu, find ud af, hvordan du håndterer næseblod på grund af træthed nedenfor.

Genkendelse af næseblod

Vidste du, at indersiden af ​​næsen er dækket af slimhinde, et fugtigt og sart væv, der har et stort antal blodkar placeret tæt på overfladen. Disse blodkar er så skrøbelige, at selv en mindre skade kan få dem til at briste og bløde. Denne tilstand kaldes en forreste næseblod. Dette er den mest almindelige type næseblod og er normalt ikke alvorlig.

Forreste næseblod opstår foran på næsen, hvor slimhinden er mest modtagelig for direkte kontakt, og blodet strømmer ud af næseborene. Blod kommer normalt fra næseskillevæggen, som er den tynde væg mellem de to sider af næsen.

Mens den anden type næseblod, nemlig posterior næseblod, er mindre almindelig, men har tendens til at være mere alvorlig. Denne type næseblod opstår på indersiden af ​​næsen nær halsen. I tilfælde af en posterior næseblod kommer blodet normalt fra en arterie højere og dybere i næsen. Blod kan også strømme ned bag i halsen eller ud gennem næseborene.

Næseblod er mest almindelig hos børn. Næseblod, der opstår hos børn, er dog normalt forreste næseblod, der ikke er for alvorlige. Mens posteriore næseblod er mere tilbøjelige til at blive oplevet af mennesker, der har tilstande, såsom forhøjet blodtryk eller blødningsforstyrrelser.

Læs også: Gravide kvinder har ofte næseblod, dette er årsagen

Næseblod på grund af udmattelse

Næseblod kan også opstå på grund af træthed. Det skyldes, at når du laver overdreven aktivitet, så du er træt, bliver de svage blodkar i næsen let spændte og brister til sidst. Som et resultat opstår der næseblod. Næseblod på grund af udmattelse er dog ikke en alvorlig tilstand. Du kan klare det selv ved at lave behandling derhjemme.

Sådan overvindes næseblod på grund af træthed

For at håndtere næseblod på grund af træthed, her er de trin, du kan tage:

  1. Sid ret op. Læg dig ikke ned eller vip dit hoved tilbage, da dette kan forårsage blodindtagelse og kvælning eller opkastning.

  2. Vip hovedet lidt frem, så blodet, der kommer ud af næsen, ikke kommer ind i halsen.

  3. Klem din næse i 10 minutter og træk vejret gennem munden, indtil blodgennemstrømningen aftager og stopper.

  4. Komprimer næseryggen med en kold kompres, der kan trække blodkarrene sammen og derved hjælpe med at bremse blødningen.

Læs også: Oplev næseblod, gør ikke disse 5 ting

For at næseblod på grund af træthed ikke opstår igen, anbefales det, at du følger følgende sunde livsstil:

  • Mød kroppens behov for hvile ved at sove 6-8 timer om natten.

  • Drik nok vand og spis på faste tidspunkter.

  • Spis nærende fødevarer og reducer forarbejdede eller forarbejdede fødevarer, såsom burgere eller dåsevarer.

  • Håndter stress godt, fordi stress kan forårsage udbrændthed. Du kan prøve afspændingsmetoder, såsom yoga, for at berolige dit sind.

  • Træn regelmæssigt, for at være aktiv kan øge dit energiniveau.

Læs også: 6 Symptomer på næseblod, der er farlige

Sådan håndterer man næseblod på grund af træthed. Hvis næseblødningen ikke stopper i mere end 20 minutter, skal du straks søge læge til medicinsk behandling. For at lave et helbredstjek kan du også bestille tid hos en læge på det bedste sygehus tæt på dit domicil via . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad forårsager næseblod om natten?