Vær ikke skødesløs, dette er den rigtige måde at behandle bylder på

Jakarta - bylder er kendt som røde, purulente knopper på huden. bylder er forårsaget på grund af en bakteriel infektion, der udløser betændelse i hårsækkene.

De fleste bylder forekommer på områder af kroppen, der ofte oplever friktion og sved, såsom ansigt, hals, armhuler, balder og lår. Når det vises på øjenlåget, kaldes bylden en stye.

Læs også: Kan æg virkelig forårsage koger?

Hvordan vokser bylder?

Koger opstår på grund af infektion Staphylococcus aureus , bakterier, der almindeligvis findes på huden og inde i næsen uden at udløse en infektion. Infektion opstår, når bakterier kommer ind i folliklen gennem en ridse eller et insektbid. Bakterierne udskiller toksiner, og kroppen reagerer ved at øge antallet af hvide blodlegemer.

Herefter dækker hudcellerne giftstofferne, så kroppen ikke spreder sig ved at danne en væg. Væggene udvikler sig til sår fyldt med gift og pus.

Hvad er de ting, der kan gøres for at behandle bylder?

Byldene er i starten små, for derefter at blive større, efterhånden som de bliver hævede, gnavende og danner en hvid prik i toppen af ​​klumpen. De fleste tilfælde af bylder heler af sig selv. Der er dog måder, du kan gøre for at fremskynde helingsprocessen af ​​bylder.

1. Varm komprimering

En purulent byld bryder ud af sig selv i løbet af 1-2 uger. For at kogemodningsprocessen er hurtigere, kan du lægge en varm komprimering på placeringen af ​​klumpen. Forbered lunkent vand og et rent håndklæde. Dyp et håndklæde i varmt vand og vrid det tørt, og læg det derefter på klumpstedet i 10 minutter flere gange om dagen, indtil bylden brister. Denne metode reducerer smerte og provokerer pus til at stige til toppen af ​​klumpen.

2. Brug sårmedicin

Spørg lægen om en receptpligtig mavesårsmedicin. Nogle af de lægemidler, der bruges til at behandle bylder, omfatter: benzoin , mupirocin , og gentamicin . Disse lægemidler virker på at reducere smerte og hæmme væksten af ​​bakterier, der forårsager sår. Brug regelmæssigt og i henhold til lægens anbefalinger for at få maksimalt udbytte. Hvis du stopper med at tage stoffet for tidligt, vil bakterierne fortsætte med at vokse, så personer med bylder kan blive smittet igen.

3. Undgå at klemme bylder

Hvis du slår en byld, øges risikoen for at sprede infektionen til det omkringliggende hudområde, især hvis du gør det med snavsede hænder. Hvis infektionen spredes, er mennesker med sår i risiko for komplikationer såsom cellulitis til sepsis. Så du bør vaske dine hænder med sæbe først, før du rører og behandler bylder med ovenstående metode.

4. Mindre operation

Udføres i tilfælde af bylder, der er klassificeret som alvorlige eller er blevet bylder. Operationen har til formål at fjerne pus i en stor, dyb klump.

Læs også: Lad os snart blive raske bylder burde være løst, virkelig?

Det er den måde, man kan gøre for at håndtere bylder. Hvis metoderne ovenfor ikke har formået at overvinde de bylder, du oplever, så tøv ikke med at diskutere med din læge . Desuden, hvis bylden er ledsaget af feber, fortsætter med at vokse, føles smertefuld og øges i størrelse, kræver det øjeblikkelig lægehjælp. Du kan bruge appen at tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, download applikationen med det samme i App Store eller Google Play!